کد خبر : 17569
دیدگاه‌ها برای صلاحیت سیدحسن خمینی و کاظم صدیقی احراز نشد بسته هستند
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 بهمن 1394 - 12:58

صلاحیت سیدحسن خمینی و کاظم صدیقی احراز نشد

صلاحیت سیدحسن خمینی و کاظم صدیقی احراز نشد

دبیر ستاد انتخابات کشور گفت:‌ ۱۶۱ نفر از مجموع ۷۹۵ نفر برای پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری خبر داد. آوای جنوب؛ علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، از تایید صلاحیت ۱۶۱ نفر برای انتخابات خبرگان رهبری خبر داد و گفت:‌ از تعداد ۷۹۵ داوطلب انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری،

خمینیدبیر ستاد انتخابات کشور گفت:‌ ۱۶۱ نفر از مجموع ۷۹۵ نفر برای پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری خبر داد.

آوای جنوب؛

علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، از تایید صلاحیت ۱۶۱ نفر برای انتخابات خبرگان رهبری خبر داد و گفت:‌ از تعداد ۷۹۵ داوطلب انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، صلاحیت ۱۶۱ نفر از داوطلبان توسط شورای نگهبان تایید شده و از این جمع نیز ۱۸۶ نفر انصراف داده‌اند.

وی افزود:‌ مابقی نیز یا عدم احراز شده‌اند و یا ردصلاحیت.

دبیر ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا صلاحیت سیدحسن خمینی برای انتخابات خبرگان تایید صلاحیت شده است یا خیر؟ اظهار داشت: نام ایشان در لیست تایید صلاحیت شدگان نیست.

وی درپاسخ به این سوال که آیا اسم کاظم صدیقی در بین تاییدصلاحیت‌ شدگان است یا خیر؟ گفت: نام ایشان هم در لیست تایید شدگان نبود.

دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: تبلیغات پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری از فردا آغاز می‌شود.

هم چنین کانال رسمی حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی از عدم احراز صلاحیت وی برای پنجمین دوره مجلس خبرگان خبر داد.  این کانال اعلام کرده است: یکی از نزدیکان بیت امام (س) هم رسما عدم احراز صلاحیت سید حسن خمینی از سوی شورای محترم نگهبان جهت شرکت در پنجمین انتخابات خبرگان رهبری را اعلام و دلایل عدم احراز صلاحیت اعلامی از سوی آن نهاد را استناد به بند ب ماده ۳ قانون اعلام کرد؛ “اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد” احراز نگردید.

ذکر این مهم لازم است پس از عدم شرکت سید حسن خمینی در امتحانی که شورای نگهبان برای سنجش صلاحیت علمی داوطلبان انتخابات خبرگان برگزار کرد، شورای نگهبان وضعیت وی برای حضور در انتخابات را عدم احراز صلاحیت اعلام کرد. متعاقب اعلام رأی شورای نگهبان در موضوع صلاحیت سید حسن خمینی، وی با اینکه اعلام کرد تغییری در شرایطش ایجاد نشده که اعتراض را مثمر ثمر بداند، اعتراض خود را تسلیم شورای نگهبان کرد.

پس از ثبت اعتراض وی به شورای نگهبان، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حملات تندی علیه شورای نگهبان انجام داد؛ حملاتی که حتی صدای برخی تحلیلگران و فعالان سیاسی اصلاح طلب را هم درآورد و باعث شد آنان حتی اعلام کنند که حملات آقای هاشمی رفسنجانی نه تنها کمکی به احراز صلاحیت سید حسن نخواهد کرد، بلکه شرایط را سخت تر خواهد کرد.

در این میان، حتی برخی اصلاح طلبان، پیشتر رفتند و حملات رئیس مجمع تشخیص مصلحت را در آن زمان به شورای نگهبان، تعمدی دانسته که هدف آن حملات، تندتر کردن موضع اعضای شورا در مقابل سید حسن، بوده است. این عده معتقد بودند که هاشمی با تند و افراطی کردن فضا، درصدد بوده است که از یک سو نشان دهد، حامی نوه امام است و از سوی دیگر، فضا را به گونه ای طراحی کند که احتمال احراز صلاحیت سید حسن به پایین تر حد خود رسد.

فارغ از درست یا اشتباه بودن چنین تحلیل هایی، شورای نگهبان مکررا اعلام کرده که در بررسی صلاحیت افراد، تحت تأثیر فضاسازی های سیاسی قرار نخواهد گرفت و بر اساس مبانی قانونی، فرایند احراز یا عدم احراز صلاحیت ها را پیش خواهد برد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.