نفت جنوب و احمد محمدی و روزهای پیش رو/مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب: به آینده خوشبین هستم
بچه های جنوب دستانشان را به لوله های نفتی می گیرند و یاعلی می گویند و زندگی را آغاز می کنند… آوای جنوب در حالی که همگان به خوبی می دانند مناطق نفت خیز جنوب به عنوان قلب اقتصاد ایران به شمار می رود بالطبع مدیریت آن نیز کار ساده ای نیست. مدیریت بر
بچه های جنوب دستانشان را به لوله های نفتی می گیرند و یاعلی می گویند و زندگی را آغاز می کنند…
آوای جنوب
در حالی که همگان به خوبی می دانند مناطق نفت خیز جنوب به عنوان قلب اقتصاد ایران به شمار می رود بالطبع مدیریت آن نیز کار ساده ای نیست.
مدیریت بر بزرگترین تولید کننده نفت در کشور در گستره جغرافیایی در پهنای چند استان بی تردید ابزارهایی می خواهد که باید سکاندار مناطق نفت خیز جنوب داشته باشد.
یکی نگاهش سیاسی می شود و سعی بر آن دارد تا با جلب رضایت سیاسیون مدیریت کند و دیگری بر تجربه و ارتباطاتش اما باید بپذیریم کار وقتی سخت می شود که قرار بر آن است تا فقط و فقط اینجا دیدگاه فنی و نفتی حاکم شود.
بیژن عالی پور با آن همه تجربه های بزرگ خود از مهندسی ساختمان تا رأس مناطق نفت خیز جنوب باید برود و صحبت از سپردن مسوولیت به دیگری است.
همهمه هایی به گوش می رسد؛ هر گروهی از فردی نام میبرد؛ وزیر به اهواز می آید و می رود و باز هم نام هایی مطرح می شود.
آنهایی که دلشان برای نفت می سوزد و عرق نفتی دارند به دنبال آن هستند تا سکان نفت فارغ از جریانات سیاسی به مدیری نفتی واگذار شود.
از میان نام هایی که بر سر زبان ها بود احمد محمدی جوان سکاندار نفت جنوب می شود تا ادامه دهنده راه بزرگانی باشد که تصاویرشان در ساختمان پنج طبقه نمایان است.
حکم احمد محمدی در حالی صادر می شود که نمایشگاه نفت اهواز در حال افتتاح است و اولین روزهای کاری او با نمایشگاه نفت آغاز می شود؛ جایی که باید حاضر شود تا در گفتگو با رسانه ها مشخص شود چند مرده حلاج است.
در صبح افتتاحیه به پشت تریبون می رود و همانجا در بیاناتش مشخص می کند نفت فنی است و اینجا فقط نگاه فنی حاکم است و نه چیز دیگری...
وقتی در سالن افتتاح آنچنان مسلط و فنی صحبت می کند دل بچه های نفتی قرص و محکمتر می شود و حالا عازم سالن غرفه های نمایشگاه نفت اهواز می شویم… حضور در اولین نشست خبری اش در میان رسانه ها و تسلط او باز هم برگ برنده ای دیگر است از این مدیر جوان برای ادامه سکانداری اش بر نفت جنوب.
او در پاسخ به رسانه ها در حمایت از طرح های عام المنفعه می گوید: بچه های جنوب از همان کودکی دستانشان را به لوله های نفتی می گیرند و یاعلی می گویند و نفت در قبال آنها مسوول است و ما نیز وظیفه داریم در تمامی طرح هایمان اولویتمان خدمت به مناطق پیرامون حوزه های نفتی باشد
از نمایشگاه نفت اهواز تا حضور احمد محمدی در نمایشگاه بین المللی نفت تهران و بستن قراردادهای نفتی طرح ۲۸ مخزن و تشریح اهداف آن و حضورش در میان رسانه های سایر کشورها و مصاحبه های تخصصی اش بدون از حضور مترجم نشان داد او می تواند نفت را فقط نفتی مدیریت کند و این همان چیزی است که دلسوزان نفت از او انتظار دارند…
احمد محمدی جوان آینده دار صنعت نفت با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری با سوابق و مسئولیت هایی همچون مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب؛ مسئول کارگروه توسعه میادین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و رئیس اداره مهندسی عملیات مخازن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به دلیل نفتی و تخصصی مدیریت کردنش مورد هجمه هایی قرار می گیرد که همگان به خوبی می دانند نفتی و تخصصی مدیریت کردن ترکش هایی را در پی خواهد داشت و او نیز در گفتگو با شانا می گوید : به آینده خوشبین هستم و در پاسخ به این سوال که فکر میکنید دلیل انتقادهایی که بعضا در سطح مناطق نسبت به طرح توسعه ۲۸ مخزن مطرح میشود، چیست می گوید:مقاومت، جزء لاینفک هر تغییری است که میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد.
خب، خیلیها به شیوه کاری قبل عادت داشتند و پذیرفتن روال کاری جدید برایشان سخت است. در گذشته برای اجرای هر بخش یک پروژه، قراردادهای متفاوت با پیمانکاران متعدد بسته میشد و با صدها پیمانکار طرف حساب بودیم در طرح توسعه ۲۸ مخزن، یک زنجیره کامل و دارای نتایج قابل اندازهگیری در هر بسته قرار داده شده و این پیمانکار اصلی است که با پیمانکاران دست دوم و دست سوم طرف حساب است. تعدد قراردادها با فرض سلامت و شفافیت همه اجزای آن، خود عامل افزایش هزینههای یک پروژه است و سروکار داشتن با پیمانکاران متعدد، انرژی زیادی از کارفرما میگیرد؛ در حالیکه مناطق الان میتواند بهجای صرف وقت و انرژی بسیار برای هماهنگی با پیمانکاران متعدد، بیشتر روی هسته کار و وظیفه اصلی خود متمرکز باشد.
به هر حال برخی منتقدان مطرح کردهاند که دستاوردهای شیوه کاری مرسوم قبلی به مراتب بیشتر بوده و این تغییر رویکرد، منجر به کاهش بازدهی شده.
باید از کلیگویی و مبهمگویی فاصله بگیریم و روی اعداد و ارقام حرف بزنیم. مثلا بگوییم یک پروژه ده میلیون دلاری در نظام کاری قبل با چه هزینه و چه مدتزمانی اجرایی میشده و بعد بهطور مستدل مقایسه کنیم. بنابراین اینکه بدون آمار و ارقام بگوییم قبلا بهتر کار میشده، قابل استناد نیست. ممکن است معدود افرادی هم باشند که از محل روال قبلی کار منتفع میشدند و حالا با ساماندهی و تجمیع امور مخالف باشند و این طبیعی است. به منابع خبری زرد کاری ندارم. اما انتظار میرود خبرگزاریهای رسمی و باسابقه کشور در درج اظهارنظرهای کارشناسانه، از صحت و سقم موضوع مطمئن شوند. متاسفانه معدود افرادی هم در شرایط فعلی، دنبال بهانه برای تسویهحسابهای شخصی میگردند؛ آتشبیار معرکه شدهاند و با تصور اینکه مجلس در حال تغییر است و دولت هم در سال آخر عمر کاری خود قرار دارد، میخواهند از تغییر ارکان اجرایی کشور استفاده کرده و خود را قهرمان جلوه دهند و به نان و نوایی برسند. این بازیها خوب نیست. هم در محضر خدا خوب نیست، هم پیش مردم. مردم ما هوشیارند. نباید یک موضوع فنی و تخصصی که تمام تاییدیهها و مصوبات ارکان اجرایی و قانونگذاری و نظارتی کشور را گذرانده، به فضای عمومی و مجازی کشاند و در سطح جامعه التهاب ایجاد کرد؛ بهویژه در سطح استانی مانند خوزستان. این گناه نابخشودنی است. البته که عقلای کشور و استان خوزستان چنین اجازهای ندادهاند و نمیدهند. این را هم بگویم؛ عملکرد ما به هیچ عنوان بدون ایراد نیست؛ هر کار اجرایی ممکن است مشکلاتی داشته باشد. ما هر نقد منصفانه را به دیده منت میپذیریم و شفاف پاسخ میدهیم. اجرای این طرح در شرایط حاضر، راهکار مناسبی برای تقویت توان اجرا و مدیریت پروژههای نفتی است. حتی با اتکا به توان و دانش متخصصان و کارشناسان خود در مناطق نفتخیز جنوب، به صدور خدمات فنی و مهندسی فکر میکنیم و امیدواریم منتقدان دلسوز با نقدهای منصفانه به ما کمک کنند؛ اما در فضای غیرسیاسی.
برچسب ها :احمد محمدی ، رئیس روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ، سیاست ، مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب ، نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0