کد خبر : 5704
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 اسفند 1393 - 10:08

کم‌رنگ شدن تعلقات قومی و قبیله‌ای با استانی شدن انتخابات مجلس

کم‌رنگ شدن تعلقات قومی و قبیله‌ای با استانی شدن انتخابات مجلس

خوش‌آیین داشتن سابقه حداقل پنج سال سکونت در حوزه انتخابیه را از دیگر شرایط کاندیدا شدن عنوان و تصریح کرد: تصویب نهایی این طرح اهداف شگرفی را در پی خواهد داشت

خوش آیینمعاون حقوقی و پارلمانی شورایعالی استان‌های کشور اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس را باعث کم‌رنگ شدن تعلقات قومی و قبیله‌ای در این فرآیند عنوان کرد.

آوای جنوب؛

امیررضا خوش‌آیین در گفت‌وگو با خبرنگاران در کهگیلویه اجرای طرح استانی شدن حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی را ضامن افزایش کارایی مجلس شورای اسلامی از طریق ایجاد امکان انتخاب داوطلبان شاخص‌تر، مجرب‌تر و با سوابق بیشتر دانست و اظهار کرد: طرح استانی در عمل نقش و تاثیر تعلقات قومی و قبیله‌ای که آفت انتخابات به‌ویژه در کهگیلویه و بویراحمد است را کم‌رنگ می‌کند.

معاون حقوقی و پارلمانی شورایعالی استان‌های کشور برگزاری نشستی با حضور نمایندگان مجلس و اعضای شورایعالی با هدف بررسی و تفحص این طرح را مورد اشاره قرار داد و پیرامون این طرح افزود: طرح استانی شدن در صورت تغییر و اصلاح جزیی آن یکی از طرح‌های خوبی است که در راستای قانون اساسی تقدیم شده است.

خوش‌آیین خاطرنشان کرد: طرح مذکور به امضای ۱۶۹ نماینده مجلس رسیده و کلیات و فوریت آن مصوب شده است. در صورت تصویب نهایی و تایید آن توسط شورای نگهبان نمایندگان را ملزم به پرداختن وظایف قانونی و اساسی خود می‌کند.

عضو شورای شهر دهدشت در ادامه جلوگیری از اتلاف وقت نمایندگان برای امور جزیی و رسیدن به امور ملی را از دیگر ویژگی‌های طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی برشمرد و گفت: ویژگی محلی و ملی مسئولیت نمایندگان و توجه به برنامه‌محوری با اجرای این طرح احیا خواهد شد.

خوش‌آیین نقطه عطف این طرح را غلبه نقش ملی نمایندگان بر نقش محلی آنان عنوان و با بیان این‌که اصلی‌ترین سمت نمایندگی ملی بودن آن است حذف رقابت شدید و اختلاف‌برانگیز قومی، قبیله‌ای و تقویت همبستگی را از دیگر مزایای طرح مذکور عنوان کرد.

به گفته خوش‌آیین نظام با اجرای طرح استانی انتخابات مجلس انتخابات عادلانه و فرصت‌ برای آحاد افراد ملت ایجاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه طرح به‌صورت مفصل و مجدانه در کمیسیون‌های مجلس در حال بررسی است شرایط طرح را متذکر شد و گفت: هر استان به‌عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزه‌های انتخابیه موجود تابعه استان به‌عنوان حوزه‌های انتخابیه فرعی محسوب می‌‌شوند.

معاون شورایعالی استان‌های کشور اضافه کرد: طبق ماده ۳ این طرح هر داوطلب نمایندگی باید بومی محدوده جغرافیایی یا سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی از آن حوزه انتخابیه فرعی باشد.

خوش‌آیین داشتن سابقه حداقل پنج سال سکونت در حوزه انتخابیه را از دیگر شرایط کاندیدا شدن عنوان و تصریح کرد: تصویب نهایی این طرح اهداف شگرفی را در پی خواهد داشت.

وی از ارتقای سطح کیفی مجلس شورای اسلامی، افزایش میزان مشارکت عمومی و آحاد مردم در انتخابات و جلوگیری از وقوع برخی تخلفات انتخابی همچون خرید رای به نمونه‌هایی از شگرفی اجرای طرح نام برد و با استناد به بیانات رهبر انقلاب در هشتم خرداد سال ۸۳ پیرامون اهمیت انتخابات و همین‌طور اصل ۸۴ قانون اساسی مبنی بر اینکه «هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است» طرح استانی را باعث افزایش کارایی مجلس از طریق ایجاد امکان انتخاب داوطلبان شاخص‌تر، مجرب‌تر و با سوابق‌ بیشتر دانست و افزود: این طرح در عمل نقش و تاثیر تعلقات قومی و قبیله‌ای را کم‌رنگ می‌کند و باعث تضارب افکار و اندیشه‌های متفاوت و پویایی جامعه مدنی در احزاب مدنی می‌شود.فارس/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

حاتمي كيا سه شنبه , ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۲

احسن بر امیر . واقعا زیبا فرمودی