کد خبر : 69022
تاریخ انتشار : جمعه 8 اسفند 1404 - 21:30

زنگ خطر خوراک برای پتروشیمی‌ها به صدا درآمد؛ تهدید جدی صنعت پتروشیمی

زنگ خطر خوراک برای پتروشیمی‌ها به صدا درآمد؛ تهدید جدی صنعت پتروشیمی

معاون نظارت بر تولید هلدینگ خلیج فارس با هشدار نسبت به آینده صنعت پتروشیمی، بحران تأمین خوراک را بزرگ‌ترین تهدید پیش‌روی این صنعت دانست و تأکید کرد در صورت تداوم روند فعلی توسعه، بسیاری از واحدها در سال‌های آینده با کمبود گاز و نفت روبه‌رو خواهند شد. آوای جنوب، تقی صانعی، معاون نظارت بر تولید

معاون نظارت بر تولید هلدینگ خلیج فارس با هشدار نسبت به آینده صنعت پتروشیمی، بحران تأمین خوراک را بزرگ‌ترین تهدید پیش‌روی این صنعت دانست و تأکید کرد در صورت تداوم روند فعلی توسعه، بسیاری از واحدها در سال‌های آینده با کمبود گاز و نفت روبه‌رو خواهند شد.

آوای جنوب، تقی صانعی، معاون نظارت بر تولید هلدینگ خلیج فارس با اشاره به شکاف میان توسعه پایین‌دست و بالادست صنعت انرژی اظهار کرد: اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، بزرگ‌ترین خطر پیش‌روی صنعت پتروشیمی، بحران خوراک خواهد بود.

وی با انتقاد از صدور گسترده مجوزهای احداث پتروشیمی و پالایشگاه افزود: در حالی ظرفیت‌های جدید پایین‌دست در حال تعریف است که تولید گاز و نفت کشور متناسب با این مجوزها افزایش نیافته و این عدم توازن می‌تواند در سال‌های آینده به چالش جدی تبدیل شود.

صانعی هشدار داد: اگر طی ۵ تا ۱۰ سال آینده سرمایه‌گذاری مؤثری در بخش بالادست انجام نشود، بسیاری از کارخانه‌ها با کمبود خوراک مواجه می‌شوند؛ موضوعی که مستقیماً بر سودآوری، اشتغال و صادرات این صنعت اثر خواهد گذاشت.

وی همچنین کمبود منابع مالی را یکی دیگر از موانع توسعه دانست و گفت: تحریم‌ها عملاً مسیر فاینانس خارجی را مسدود کرده و منابع داخلی نیز محدود است. در چنین شرایطی، پروژه‌های توسعه‌ای یا با تأخیر اجرا می‌شوند یا سال‌ها در مرحله اخذ مجوز باقی می‌مانند.

به گفته این مقام مسئول، بخشی از مشکلات صنعت ناشی از ضعف هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی است. وزارت نفت، صمت، اقتصاد، گمرک، بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی همگی در زنجیره ارزش پتروشیمی نقش دارند، اما نبود سازوکار منسجم برای هم‌افزایی، روند تصمیم‌گیری را کند کرده است.

صانعی در پایان پیشنهاد تشکیل «میز مشترک صنعت و دولت» را مطرح کرد و تأکید کرد بسیاری از چالش‌ها با گفت‌وگوی مستقیم، حضور انجمن‌های تخصصی و تصمیم‌گیری هماهنگ، در مدت کوتاهی قابل حل خواهد بود؛ اقدامی که می‌تواند از بروز بحران خوراک در آینده جلوگیری کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.