خواندنی و بیادماندنی ؛ هشت دانشجوی کشور در دیدار با رهبری چه گفتند؟
هشت دانشجوی کشورمان در دیدار با مقام معظم رهبری پیرامون اجرای پروژه سیاهسازی پرونده بورسیهها، انحراف از ارزشها با حقوقهای نجومی، تلاش دشمن برای کشاندن جوانان به سمت نسخه جعلی از انقلاب صحبت کردند. آوای جنوب؛ شنبه دوازدهم تیرماه طبق سنت همه ساله مراسم دیدار صمیمی جمعی از دانشجویان و اعضای تشکلهای دانشجویی با رهبر
هشت دانشجوی کشورمان در دیدار با مقام معظم رهبری پیرامون اجرای پروژه سیاهسازی پرونده بورسیهها، انحراف از ارزشها با حقوقهای نجومی، تلاش دشمن برای کشاندن جوانان به سمت نسخه جعلی از انقلاب صحبت کردند.
شنبه دوازدهم تیرماه طبق سنت همه ساله مراسم دیدار صمیمی جمعی از دانشجویان و اعضای تشکلهای دانشجویی با رهبر معظم انقلاب برگزار شد و در این دیدار اعضای تشکلهای دانشجویی مواردی را مطرح کردند.
در این دیدار هشت دانشجوی کشورمان پیرامون اجرای پروژه سیاهسازی پرونده بورسیهها، انحراف از ارزشها با حقوقهای نجومی، تلاش دشمن برای کشاندن جوانان به سمت نسخه جعلی از انقلاب صحبت کردند.
* احمدی: انحراف از ارزشها در مسئله حقوقهای نجومی به روشنی خود را نشان داد/صرف بودجه فرهنگی نظام برای ضد انقلاب ظلم است
علیرضا احمدی دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در این دیدار طی سخنانی در محضر مقام معظم رهبری، ضمن رساندن سلام اعضای دفاتر انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور به محضر رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: برخی میگویند دوره انقلابیگری تمام شده است. میگویند انقلاب کردیم تا به جمهوری اسلامی برسیم و دیگر نباید به گذشته رجعت کنیم؛ حال آنکه در نگاه اصیل، جمهوری اسلامی مظهر انقلاب است و میزان موفقیتِ آن، در تطبیق هر چه بیشترِ با آرمانهای انقلابی است و اینجاست که بحث کارآمدی جمهوری اسلامی معنا مییابد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: امروز برخی به اسم «کارآمدی» در حال تهی کردن ظرف جمهوری اسلامی از مظروف انقلابی آن هستند و «پروژه آرمانزدایی از انقلاب» را با جدیت تمام دنبال میکنند. ما تاکیدات مکرر حضرتعالی در لزوم انقلابی بودنِ نهادهای مختلف کشور؛ طی سال اخیر را هم، در چهارچوب مقابله با همین پروژه تحلیل میکنیم.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: عدم تحقق «مسئله کارآمدی»، به عنوان یکی از شاخصهای اصلیِ دولت اسلامی در مسیر تحقق تمدن اسلامی، موجبات سلب اعتماد عمومی را فراهم میکند، لذا از منظر منطق «نقد حکومت آری و نفی حاکمیت هرگز»، نکاتی را در سه بخش «نظارت»، «انحراف از ارزشها» و «اقدام و عمل» عرض میکنیم.
احمدی تصریح کرد: در عرصه فرهنگ، شبکه فرهنگی ضدانقلابِ زیرزمینی جولان میدهد، اما وقتی که نیروی جوان مومن و انقلابی میخواهد جهاد فرهنگی کند، امکانات جهاد را هم از او میگیرند.
وی ادامه داد: ارشاد، اوقاف، سازمان تبلیغات، صداوسیما و متاسفانه برخی نهادهای مدعی انقلابیگری حداقلیترین امکانات را در اختیار نیروی جوان انقلابی قرار میدهند. حال این امکانات در اختیار چه کسانی است؟
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: به عنوان مثال قدیمیترین مجموعه مطبوعاتی کشور با عظیمترین منابع مالی سالهاست که در انحصار جریانی قرار دارد که به روشنی در مقابل مرزبندیها و چهارچوبهای انقلابی عمل میکند؛ مسئول این مجموعه که عنوان نمایندگی حضرتعالی را دارد، اخیرا پس از تاکید شما بر خط قرمز فتنه، پیشانی فتنه را میبوسد.
وی گفت: ظلم نیست بودجه فرهنگی جمهوری اسلامی، هزینه روشنفکران ضدانقلاب نامردی شود که همواره علیه مردم بودهاند؟
احمدی ادامه داد: مدیریت افکار عمومی، امروز در فضای مجازی صورت میگیرد اما شورای عالی فضای مجازی که وظیفه سیاستگذاری، نظارت و اجرا در فضای مجازی را بر عهده دارد، تعطیلترین نهاد جمهوری اسلامی بوده است.
وی در رابطه با عرصه اقتصاد، تصریح کرد: در اقتصاد عدم نظارت فاجعه آمیز است. «لابی پشت پرده»؛ مدیر پروندهدار را بر رأس بانکها میگزیند و الیگارشی قدرت و ثروت هر روز پیچیدهتر میشود.
این فعال دانشجویی ادامه داد: روزانه بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ کانتینر تنها از یک پایانه، بدون کنترل و مثل آب خوردن وارد کشور میشود و نتیجه آن ورود سالیانه بیش از ۳۰ میلیارد دلار کالای قاچاق از مبادی رسمی و غیررسمی است که به طور مستقیم بر رکود و کاهش تولید داخلی اثر دارد، کارگران را بیکار میکند و خانوادهها را از هم میپاشاند.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل اظهار داشت: مگر میشود بدون یاری دستهای پشت پرده در مدیریت کلان، این مقدارِ کالای قاچاق وارد شود؟ از طرفی دولت، معدود ابزارهای شناسایی و جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به بازار، نظیر طرح شبنم و ایران کد را تعطیل کرده است.
وی گفت: توان ناجا نیز در مقابله فرسایشی با باندهای قدرتمند و ریشهدار قاچاق محدود است؛ تولید داخلی فلج شده و حمایتی از آن صورت نمیگیرد، حال ما با کدام پشتوانه از سرمایه گذار ایرانی بخواهیم در تولید وارد شود؟
احمدی در رابطه با بحث حوزه علمیه هم افزود: در امر نظارت چه فعلی بالاتر از امر به معروف و نهی از منکر؟ حضرتعالی در سخنرانی بجنورد با اشاره به بعضی علما که از نظام فاصله میگیرند، این مواجهه را ننگ دانسته بودید.
وی افزود: سوال ما این است، چرا در شرایط خطیر و حساس کشور حضرات آقایان علما آنچنان که باید ورود نمیکنند؟ وقتی گفته میشود کربلا درس مذاکره است، چرا قم واکنش نشان نمیدهد؟ وقتی مسئله اسلام رحمانی به غلط و برای خوش آمد برخی محافلِ در اقلیت؛ مطرح میشود، چرا حوزه علمیه سکوت میکند؟
احمدی اظهار داشت: در مسئله برجام در حالی که خیانتهای آمریکا اظهر من الشمس است، هنوز برخی در تمجید برجام، سخن میگویند. فقهایی که در مقابل فروش یک جلد قرآن به کافر، از باب قاعده نفی سبیل ورود میکنند، چگونه است که در برابر قراردادهای نفتی و سیاسی که سالیان سال سرنوشت بلاد مسلمین و اهلش را درگیر خواهد کرد؛ موضعی نمیگیرند؟
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در رابطه با موضوع مبارزه با فساد، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب؛ آنچه بیش از هر مفسدهای دردناک و ناراحت کنندهتر است، عدم برخورد مناسب و کافی دستگاه قضایی است.
وی تصریح کرد: اگرچه در نظام اسلامی، فساد فی نفسه غلط و نامطلوب است، اما آنچه این روزها مردم را آزردهتر میسازد تسامح در مواجهه با مفاسد کلان است. عدم شناخت اولویتها، عدم شناسایی مفاسد دستگاههای دولتی و برخوردهای فشل از نقاط نقدبرانگیز قوه قضائیه هستند.
وی ادامه داد: اطاله دادرسی و عدم اطلاع رسانی مناسب در رابطه با پروندههای فساد اقتصادی باعث شده است که پروندههای متعددی مانند؛ پدیده، ادعای دروغین بورسیهها، کرسنت و… حل نشده در افکار عمومی باقی بماند.
احمدی تاکید کرد: چه لزومی دارد در شرایطی که مفاسد اقتصادی، اعتماد عمومی را همچون موریانه از بین میبرد، بعض دادستانهای محترم با طرح مسائل شاذ و بیاولویت در رسانهها ظاهر شوند؟ ریشه این آسیب را باید علاوه بر عدم شناخت اولویتها، در این امر دانست که عدهای از صاحب منصبان قضائی گاه خود را در قید قانون نمیدانند و به جای تفسیر و اجرای قانون به تشریع قانون میپردازند و هر ناهنجار و نامطلوب اجتماعی را، بدون قانون به چوب مجازات میرانند.
وی افزود: شفافیت حلقه مفقوده قوه قضائیه است. عدم اطلاع رسانی شفاف علی رغم وجود عدالت حس بیعدالتی در مردم ایجاد میکند. چه اشکال دارد پاسخگویی، جزییتر و تخصصیتر شود و روسای دادگاهها نیز در قبال احکام صادره توضیحاتی به رسانه ها ارائه دهند.
وی در ادامه در رابطه با نظارت مجلس بر این موضوع گفت: مجلسی که برای خود شأن نظارت بر قوای دیگر را قائل است، ده سال است طرح نظارت بر خود را در راه روهای بهارستان مسکوت نگه داشته. از طرفی شأن برخی از نمایندهها از نظارت و بازرسی به لابیگری و اختیارداری برای حوزه انتخابیه تبدیل شده است.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: نمایندهای که با مسئولین دولتی و قضایی منطقه خود تعارف دارد، چگونه میتواند با مفاسد مقابله کند. مهمتر از این، نمایندهای که دغدغهاش در شهر و استان خود متوقف است چگونه با مسائل ملی و بینالمللی مواجهه خواهد داشت؟ شاید از همین ضعف است که برجام را در بیست دقیقه تصویب می کنند.
وی تصریح کرد: در دانشگاه بیش از آنکه با مسئول مواجه باشیم، با مقام و رئیس و امثالهم مواجهیم. دانشگاه رئیس و رئیس دفتر نهاد و رئیس حراست و الباقی روسا را دارد، اما کمتر پیش آمده که یکی از این آقایان مسئولیت اتفاقات درون دانشگاه را به عهده بگیرد. به راستی چه کسی مسئول اتفاقات درون دانشگاه است؟
احمدی افزود: فلان دانشگاه کنسرت برگزار میکند، هیچ کس مسئولیتش را نمیپذیرد، دانشگاه دیگر با مسئله صنفی مواجه است اما دانشجو محل رجوعی ندارد، نشستهای غیرقانونی تشکلهای سیاسی در دانشگاه برگزار میشود، هیچ کس پاسخگو نیست، عنصر نفوذی از سیستم اقتصاد بین المللی وارد دانشگاه میشود و کک هیچ کس هم نمیگزد.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل ادامه تصریح کرد: اوایل دهه هفتاد را میتوان سالهای تلاش جریانی برای تغییر محاسبات ارزشی جامعه دانست که عالم امام را، به عالم مادی تغییر داد. ثروت اندوزی و کسب قدرت بر عدالت، معنویت و عقلانیت؛ ارجحیت یافت و بجای تخصص توام با تعهد، تکنوکراسی را در رویه خود اولویت داد. آن سالها شما بیم انحراف از ارزشها را میدادید و رفتار امت پیامبر با حسین ابن علی(ع) را تشریح میکردید!حال اما دوباره این مسئله پررنگ شده است.
وی افزود: دولتی که از ابتدا با میانگین سنی بازنشسته روی کار آمد، با همان اندیشه پیشین کارگزاران و نگاه همراه با تبختر برخی مدیران، مفاهیم ارزشی دوران امام را به چالش کشید. یکی از مفاهیم ارزشی قطعی عالم امام، دشمن شناسی و شناخت آمریکای جنایتکار بود.
احمدی یادآور شد: در همه این سالها اما انگار فقط مردم و رهبری «مرگ بر آمریکا» را زنده نگه داشتهاند و دولتها چنین رویکردی در پیش نگرفتهاند. عادی سازی روابط با آمریکای ۲۸مرداد، آمریکای حمله به ایرباس، آمریکای مدافع صدام و مهمتر از همه، آمریکای حامی داعش در شرایطی که هنوز مصادره اموال ملت ادامه دارد، و «تقریبا هیچ» از اجرای برجام عاید ملت شده است، چه معنایی دارد؟
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل افزود: مردم سوال میکنند، در قضیه ارتباط با آمریکا خودمان را سرکار گذاشتهایم؟ شعار میدهیم و شاهد عمل خلاف از مسئولین جمهوری اسلامی هستیم؟ این مذاکرات هم تجربهای بود؛ اما آیا تجربه کافی نیست؟ حال باید هر روز بشنویم که آمریکا برجام را نقض کرده، پس چرا اجرای برجام ادامه دارد؟
وی افزود: اخیرا انحراف از ارزشها در مسئله حقوقهای نجومی به روشنی خود را نشان داد. خوی اشرافی گری در بین مدیران به گونهای شده که نه تنها این حقوقهای نجومی را بر خود حق میدانند بلکه آن را قانونی دانسته و به استناد قانون در برابر ملت میایستند که «کار خلاف قانونی نکردهایم!».
احمدی اظهار داشت: وای به حال مدیری که قشر مستضعف جامعه را فراموش کرده و در ایام تحریم به خود اجازه برداشتهای چند صد میلیونی را میدهد و وای به حال مجلسی که زمینه توجیه قانونی دست درازی به بیت المال مسلمین را فراهم کرده است.
این فعال دانشجویی گفت: نگاه توسعه طلب ضد عدالت، مسکن مهر قشر مستضعف را مزخرف میداند. همین نگاه؛ به جای اصلاح جادههای اصلی کشور؛ قرارداد خرید ۱۱۸ فروند ایرباس را منعقد میکند، همین نگاه به جای وام ۳میلیونی ازدواج؛ وام ۲۵میلیونی خودرو بی کیفیت میدهد و همین نگاه است که در روز کارگر، از پشت شیشههای خودروی شاسی بلند تولید خارج، کارگران را تماشا میکند و چقدر این نگاه برای وارثان واقعی انقلاب تلخ است.
وی گفت: در نظام جمهوری اسلامی، قرار بود روحانیون و مسئولین نظام، از مردم، در بین مردم و برای مردم باشند؛ اما آنچه امروز شاهد آنیم کلنیهای متشکل از روحانیون و مسئولین بالای شهر نشینی است که فرسنگها با مردم عادی کوچه و بازار فاصله دارند و هیچ تصوری از واقعیات اجتماعی ندارند، شاید بتوان عامل بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی را در همین مسئله یافت.
احمدی تصریح کرد: جمهوری اسلامی، نیازمندِ گفتمانِ «کارآمدی» است. جامعه نه تاب تحمل «بگم بگم»های سیاسی را دارد، و نه «وعده های عمل نشده» و «تقصیر قبلی ها بوده!».
احمدی اظهار داشت: رسانه ملی قرار بود دانشگاه عمومی برای فرهنگ سازی باشد اما تکرار روندهای غلط، کپی برداریهای بی حد و حصر، ترویج افسار گسیخته سبکهای غلط زندگی، عدم خلاقیت، چالش همیشگی ستارههای بی سواد، بازگشت بازنشستهها به سازمان و عدم صراحت در نقد، ما را به این نتیجه رسانده است که صدا و سیما نتوانسته شأن دانشگاه عمومی را به خوبی به انجام برساند. صداوسیما خود را مکلف به توجه به مخاطب و نیازسنجی از جامعه نمی داند.
وی افزود: مبتنی بر مقدمه ذکر شده و مصادیقی که خدمتتان ارائه شد باید بگوییم، ساختارها در زیربنای جمهوری اسلامی که همان قانون اساسی است، انقلابی تعریف شده است. «استکبارستیزی»، «رسیدگی به محرومان»، «حمایت از مستضعفان جهان» و امثالهم، از مصادیق آن است.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: بر همین اساس هیچ روبنا و ساختار غیرانقلابی نمیتواند برای جمهوری اسلامی کارآمد باشد. انقلاب از جمهوری اسلامی تفکیک پذیر نیست، چرا که اسلام در آغاز یک انقلاب بود و همواره باید یک آیین انقلابی بماند. اگر جمهوری اسلامی از انقلاب جدا شود، دیگر جمهوری اسلامی نیست.
وی تصریح کرد: مسئولین و جامعه بایستی رجوع دوبارهای به عالم امام(ره) داشته باشند که در آن بجای «فردمحوری»، «خدامحوری» باشد، ایمان به خدا و آیه «انتصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» سرلوحه باشد، اقدام انقلابی با ارادهای از جنس امام، شکل گیرد و بجای آنکه آرمانها و ارزشها و ساختارها هزینه عنصر محافظه کار غیرانقلابی شود، با همت و عزم انقلابی، ساختارها در جهت تحول و تغییر وضع موجود به وضع مطلوب پیش رود، که کارآمدی حاصل نمی شود الا به انقلابی بودن.
* زینلیان: کلید به دستان رویه غلط حمایت از تشکلهای یک بار مصرف را اصلاح نکردند/ میخواهند سیاستهای اتاق فکر فتنه را اجرا کنند
حسین زینلیان بروجنی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این دیدار طی سخنانی در محضر مقام معظم رهبری عنوان کرد: بنده امروز سلامِ گرمِ دوستانم، اعضای بزرگترین اتحادیه دانشجویی ایران را محضر شما پدرِ دلسوز و مهربان اعلام میکنم.
وی با بیان اینکه دانشجو باید با شناخت دقیقِ محیط خود، درصددِ برافراشتنِ پرچمی در راستای تعالیِ خود و مردمانش باشد، اظهار داشت: ما در اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بررسیِ دقیقِ وضعیتِ داخلی و خارجی اقدام به انتخاب گفتمانی تحت عنوانِ «عزت ملی» کردهایم زیرا معتقدیم اربابانِ زر و زور و تزویر در صددِ تحقیر ملتها هستند.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: روزی نفتِ ملت را به عنوان مادهای بدبو به غارت بردند و روزی دیگر به بهانه خطرناک بودن تکنولوژیِ صلح آمیز در قلب رآکتورش سیمان ریختند. روزی رئیس علی دلواری را به جرم عزت خواهی سیاسی گلوله باران کردند و روزی دیگر شهریاری را به جرم عزت علمی ترور کردند. روزی خاکِ ملتی را به جرم بی طرفی، در جنگهای اول و دوم جهانیِ اشغال کردند و روزی دیگر به بهانه انقلاب و ایستادگی، جنگهای نظامی و فرهنگی و اقتصادی برایشان تحمیل کردند.
زینلیان ادامه داد: بله، همین رفتارها موجب شده است تا ما فرزندانِ همین ملت، عَلَمِ عزّت خواهی را در برابر تحقیرکنندگانِ خارجی و بعضی خودکم بینانِ داخلی برداریم و فریاد بزنیم که هیهات اگر علی اکبرهای حسینِ زمان در زیر ذلتِ یزیدیان ساکت بنشینند.
وی گفت: تحمل نمیکنیم که عدهای ضعیفُ النفس؛ شعار ما میتوانیمِ مردمان رقم زننده ۲۲ بهمن و ۹ دی و فتح المبین و مرصاد را به ما نمیتوانیم و بلد نیسیتم و ضعیفیم بفروشند و در زیر ناکارآمدیِ مدیریتی و تحمیلهای جهانی دستِ ملتِ عزیزمان را به سمتِ غرب و شرق دراز کنند.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان عنوان کرد: کشوری که توانسته سلولهای بنیادی تولید کند و ماهواره و موشک بسازد در صورتِ تقویتِ حس عزت طلبی مسئولان و مردمش از پس خودکفایی محصولات کشاورزی و دامی و صنعتی هم بر میآید. در این زمینه خدمت شما علمدارِ عزتِ ملی نکاتی که به ذهنمان رسیده را در چهار قسمتِ اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی، نظام اسلامی، مسائل بین الملل، جوانان و دانشجویان بیان میکنم.
زینلیان، اقدام و عمل در مساله اقتصاد مقاومتی را اینگونه بیان کرد: از دید ما، یکی از بزرگترین معضلاتِ اقتصادیِ کشور، عدم کارآمدیِ کافیِ نهادها و سازمانهای نظارتیِ اداری و مالی مثل سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و امثالهم است، به گونهای که نه مردم به درستی میدانند از کدام ارگان، انتظار نظارتِ دقیق و اقدامِ قاطع را داشته باشند، نه مفسدانِ اقتصادی آنقدر در برابر چشمِ ناظرِ نهادهای نظارتی احساسِ خطر میکنند، که در چندین فقره اختلاس و فساد مالی و حقوقهای نجومی، خلاء آن به شدت احساس شد، پیشنهادِ ما افزایشِ اختیارات نهادهای نظارتیِ اداری و مالی در ساختارِ نظام یا تجمیع این سازمانها و نهادها مثل قضیه ادغام موفق نیروی انتظامی در اوایل دهه ۷۰ است.
وی یکی دیگر از بزرگترین معضلاتِ کشور را مساله حاشیه نشینانی دانست که به دلیل اختلافِ طبقاتی و در برههای فراموشیِ مسئولانِ امر، امروز در بدترین وضعیت معیشتی، بهداشتی و فرهنگی سپری میکنند.
وی ادامه داد: با پاس کاری دولتمردان در انجام وظایفِ محوّله، این پدیده اجتماعی کم کم به معضلی امنیتی برای نظام اسلامی تبدیل میشود، به گونهای که این مظلومان و محرومان و مستضعفانی که به فرموده حضرت امام راحل(ره)، صاحبانِ حقیقی انقلاب هستند، امروز نه تنها خود را صاحبان انقلاب نمیبینند بلکه خود را افرادی میپندارند که کمترین توجهی حتی برای زنده ماندنشان نمیشود.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: باور داریم صاحبان انقلاب همینانی هستند که اگر کوسِ جنگ نواخته شود و ناقوس شمشیرها به صدا در آید پای اسلام و انقلاب ایستاده و از خون خود دریغ نمیکنند، پس چرا توجهی به اینان نمیشود.
زینلیان گفت: متاسفانه بعضی دستورالعملهای اقتصادی، متفاوت با نگاههای اسلامی در معاملاتِ روزمره و نفوذ بعضی تازه به دوران رسیدههای اقتصادی در بازارِ مسلمین، بلایی به سرِ بازار آوردهاند، که بازاریانِ متعهد از آن کارآمدیِ قدیمی شان دیگر خبری نیست.
وی به مقام معظم رهبری گفت: حضرتعالی خود واقفید که اگر بازارِ مسلمین، از وجود و اختیار عملِ بازاریانِ متعهد دور گردد چگونه شاهدِ بروزِ اتفاقاتی شبیه ماجرای تاجرِ اصفهانی و بازاریان شیرازی در نهضتِ تنباکو یا حمایتِ بازاریانِ متعهد در دورانِ نهضتِ امام خمینی باشیم، لطفا از این زاویه نیز تذکراتی خدمتِ مسئولانِ امر در حمایت از بازار و کسبه اسلامی و بیاناتی در راستای تبیین نقش بازاریان که جای خالیاش در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی احساس میشود، بیان فرمایید.
وی در نکته دوم خود به بحث نظام اسلامی پرداخت و گفت: اکنون استکبارِجهانی با ترورِ ژنتیکی و بیولوژیکی، کمرِ همت به تضعیف و نابودی ملتها بسته و متاسفانه خبرهایی مبنی بر ورود بعضی محصولات غذایی تراریخته و اصلاح ژنتیک شده مضر شنیده میشود و علیرغم تاکید حضرتعالی بر حفاظت از ذخایرِ ژنتیکی و استفاده از محصولات کشاورزی سالم عده ای سعی در واردات انبوه محصولاتِ تراریخته دارند، لطفا از مسئولانِ ذی ربط گزارشی شفاف و کارشناسی خواسته و بر اهمیت تقویت سیستمِ دفاعی کشور در این زمینه نیز تاکید فرمایید.
وی گفت: کمتر از۱۰ سال، تا پایان سند چشم انداز ۱۴۰۴ باقی مانده ولی متاسفانه در مواردی رویکردهای فعلی کشور با آنچه برای تحقق آن سندِ مهم نیاز است، تفاوت زیادی دارد و اسفبار آنجاست که بسیاری از کارگزارانِ نظام به اهمیتِ این چشم انداز بی توجه بوده و حتی یک بار هم این سند را مطالعه نکردهاند و همین مساله موجب شده، اولویتهای اصلی جای خود را به اولویتهای سیاسی و جناحیِ قوای مقننه و مجریه تحویل دهد.
زینلیان اظهار داشت: اگر تنها قرار است به عنوان سندی بالادستی، نمادین به آن توجه شود، ما جوانان امروز، تکلیف را برای فردا دانسته و خود به فکر چشم انداز نویسیِ واقعی و تِرَندگُزاری و اقدام برای تحقق آن در سالهای بعد بیفتیم چون با روند کنونی نه تنها به چشم اندازِ ۱۴۰۴ دست پیدا نمیکنیم بلکه در ۱۴۰۷ نیز شاهدِ جمهوری اسلامیِ مشوشی در رویکردها و برنامهها خواهیم بود.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه با اشاره به مساله نظام بین الملل و جهان اسلام گفت: بارها تحلیل گرانِ خبره و منطقه شناس، استراتژی ایران در دفاعِ از خود را در خارجِ از ام القرا تحسین کرده و این مساله را موجب تقویتِ قدرتِ منطقهای ایران و حمایت از محور مقاومت اعلام کردهاند، اما مسالهای که در ادامه راه باید به آن توجه کرد، لزوم بازتعریفِ فرهنگ و اقتصاد و دیپلماسیمان منطبق با یک قدرت منطقهای در جنوب غرب آسیا می باشد تا بتوانیم با همکاری و امنیتِ دسته جمعیِ دوستانمان به رشد و تعالی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی دست پیدا کرده و به سوی تحقق خواسته ی امامِ راحل تا طنین انداز شدن شعار مرگ بر آمریکا از ناقوس کلیساها گام برداریم.
وی در رابطه با مسائل جوانان و دانشجویان نیز گفت: خدمتِ مقدّسِ سربازی به دلیل در نظر نگرفتن استعدادها و مهارتها و رشته و مدرک تحصیلی به یکی از مهمترین دغدغههای جوانان در سالیان اخیر تبدیل شده است، البته باور داریم که اگر با اصلاح ساختار سربازی، در جبهههای متعددِ نظامی، اقتصادی، فرهنگی و علمی از قابلیتهای جوانان استفاده شود نه تنها این بازه ۲۱ ماهه به محلِ پرورشِ استعدادها برای ورود به جامعه تبدیل میشود، بلکه تخصصی تر شدن مقوله دفاع، موجبِ آزادیِ خرمشهرهای فرهنگی و اقتصادی و علمی خواهد شد که خداوند متعالی که لایُکَلِفُ اللهُ نَفسً اِلّا وُسعُها را فرموده، برای هر فردی به تناسب وسعش انتظار دفاع از این میهن اسلامی را دارد.
زینلیان خطاب به مقام معظم رهبری اظهار داشت: از جنابعالی خواهشمندیم به عنوان فرمانده کل قوا دستور فرمایید تا این امکان برای همه جوانان نه فقط نخگبان فراهم شود تا جوانان با توجه به استعدادها و تواناییهایشان همچون باقری و چمران و آوینی و شهریاری در خطِّ مقدمهای جهادِ اقتصادی و جنگِ نرم و جهادِعلمی در دورانِ خدمت سربازی ضمن یادگیری فنون نظامی، جهاد کنند.
وی افزود: چند سالی میشود که در کشور، تحرکاتی مبنی بر ایجادِ مجلسی مشورتی به نامِ مجلس جوانان جمهوری اسلامی ایران دیده میشود و افرادی میخواهند به پشتوانههای صاحبان قدرت و ثروت، خانه ای برای پیشبردِ اهدافِ جناحیشان اما به اسم ما جوانان ایجاد کنند. ما به عنوان جوانانِ این میهن مخالف ایجاد ساختاری درونِ نظام، برای شنیده شدن حرفهای جوانان و پیگیری مشکلاتشان نیستیم، اما با روندِ کنونی که افرادِ منتسب به جناحهای دگراندیش و بعضاً مخالفِ آرمانها در مجلس مشروطه سابق و دانشگاهِ آزادِ اسلامی و نهادِ ریاست جمهوری اجلاس برگزار کنند و خود را موسسانِ مجلسِ جوانان جمهوری اسلامی ایران بنامند و با مسئولینِ نظام دیدار کنند مخالف بوده و انتظار داریم اگر قرار است مجلسی به نام ما جوانان ایجاد شود از تمام استانها، افرادی متعهد و پایبندِ به ارزشها آن هم نه به صورت انتصابی که به صورت انتخابی عهده دارِ این امر شوند.
زینلیان گفت: ما دانشجویان و اعضای تشکلهای اسلامی بیش از هر زمانِ دیگر از حمایتهای شما در سالیانِ اخیر تشکر میکنیم، سالیانی که در بعضی موارد آنقدر، فشار و سختی به ما وارد کردند که خواستند کمرمان را بشکنند و از میدان انقلاب بیرونمان کنند و به عنوان نمونه، از اتحادیه ما به دادگاهِ قضایی شکایت کرده و خواستند و هنوز هم میخواهند که ساختمانی که ۲۲ سال است در اختیار ما بوده را از ما گرفته و از دیدِ خود ما را تضعیف نمایند که حتی جایی برای فعالیت نداشته باشیم.
وی اضافه کرد: ولی رهبرا، اُف بر ما که با فشارِ اینان و بعضی دوستانِ فتنه گرِشان در دانشگاهها بخواهیم امام زمان و شما و مردم شریفمان را تنها بگذاریم و آرمانها را فراموش کرده در روز قیامت شرمنده شهیدانی شویم که رفتند تا فتنه گران داخلی وخارجی دستشان از این انقلاب کوتاه شود.
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: ضمنا آقاجان، مطلع باشید آنانی که کلیدِکار دستشان است نه تنها در سال گذشته رویه غلط خود در حمایت از تشکلهای یکبار مصرف را اصلاح نکردند، بلکه امروز به فکر اتصال آن تشکلها با ایجاد اتحادیهای برای فشار به نظام و اجرای سیاستهای اتاقِ فکرِ فتنه هستند.
زینلیان گفت: برای ما عجیب است؛ چگونه تشکلهایی که در بردهای هماهنگ و نشریاتِ زنجیرهایشان به نظام اسلامی توهین و از فتنه گرانِ خائن به رای مردم دلجویی میکنند و برای جاسوسان دستگیر شده کمپین حمایت راه میاندازند اینچنین مورد حمایتِ بعضی آقایان هستند. بارها به این قبیل مسئولان گفتهایم که مرد باشند و اگر دیدگاه خودشان هم همین است بیان کنند و این صورتکِ ریا و ولایتمداری را از چهره خود بردارند که یک رنگی بهتر از نامردی است.
* رئیسی: افرادی که تا مغز استخوان به اقتصاد بازار آزاد معتقدند، اقتصاد مقاومتی را تحریف میکنند/پیشنهاد برای تدوین پیوست اقتصاد مقاومتی ویژه شهرداریها
مجتبی رئیسی دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز سخنران بعدی بود که در این دیدار گفت: انقلاب اسلامی در پیچی تاریخی قرارگرفته و چالشهای جدیدی فرا روی آن است. چالشهایی که بهبهانه مسئله هستهای آغازشده لکن به مسئله هستهای ختم نخواهد شد.
وی افزود: اساساً هستهای از همان ابتدا بهانه بود، هم برای آمریکا، هم برای بزککنندگان داخلی چهره آمریکا تا آرزوی سیوچند سالهشان برای همقدمی با آمریکا تعبیر شود وگرنه تعداد سانتریفیوژهای منهدم شده و قلب اراک مطرح نیست، مسئله فراتر از این حرفهاست. مسئله، استحاله نظام و ساخت جمهوری اسلامی تقلبی است، که نقطه آغازین آن را ایدوئولوژیزدایی از جمهوری اسلامی، بویژه سیاست خارجی آن قرار داده اند.
رئیسی ادامه داد: اکنون، در زمانه موسوم به پسابرجام پازلی در حال شکلگیری است که اهمیت برخی قطعات آن، اگر از برجام بیشتر نباشد، قطعاً کمتر نیست. قطعاتی که چون از جنس موضوعات سیاسی نیستند، آنچنان که باید مورد توجه نیستند، اما هویت انقلابی نظام را در معرض تهدید جدی قرار میدهند.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: باور اول، گره زدن پیشرفت کشور به سرمایهگذاری خارجی است. مصداق بارز آن در قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC تجلی دارد که میتواند کشور را به عهد پیش از ملی شدن صنعت نفت بازگرداند.
وی افزود: قراردادهای محرمانهای که در آنها خودکفائی در صنعت نفت به ریشخند گرفتهشده و در آن انتقال تکنولوژی به داخل کشور چون تجربههای گذشته، سرابی بیش نخواهد بود (البته این محرمانه بودن، اکنون، جزو فرهنگ حاکم بر اقدامات خارجی مسئولان است). اخیراً هم حوزه نفتی آزادگان بهثمن بخس به توتالِ عهدشکن واگذارشده. مشابه این پدیده در عرصه ی نیروگاهی کشور هم وجود دارد.
رئیسی تاکید کرد: باور دوم؛ تجویز خصوصیسازی بهعنوان راهحل همهچیز، است. تا جایی که لیبرالتر از لیبرالها، ارادهشان بر خصوصیسازی آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز قرار گرفته است. اکنون نیز اگرچه مصوبه مربوطه در شورای نگهبان رد شد، لکن همچنان نگرانیم که سیطره ی نگاه سرمایهسالارانه بر نظام تصمیمسازی کشور این مسئله را تداوم ببخشد. که پیشنهاد ما تدوین مدل جامع مشارکت مردمی در نظام آموزش و پرورش به جای پیگیری خصوصی سازی است.
وی گفت: باور سوم؛ جهانی سازی است که میخواهد نظامات اجرایی حکومت اسلامی را بر مبنای نظامات بین المللی پایه ریزی کند. در آموزش عالی با طرح برگزاری دورههای مشترک، پایاننامهها و فرصتهای مطالعاتی مشترک، ورود دانشگاههای بینالمللی به ایران و سوءاستفاده از مسئله لازم دیپلماسی علم و فناوری، موجب هضم شدن نظام تربیت نیروی انسانی کشور در پازل ناتوی فرهنگی و نفوذ از مسیر علم را فراهم خواهد کرد. جالب اینکه این روزها حتی از بینالمللی شدن آموزشوپرورش هم سخن گفته میشود.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: در حوزه سیاستگذاری اقتصادی نیز با پیگیری عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی، باید به مسائلی همچون رها کردن حمایت از تولید داخلی، برداشتن موانع واردات، بهرسمیت شناختن مالکیت فکری و صنعتی بینالمللی و لغو هرگونه ضابطه از سرمایهگذاری خارجی بپردازیم که در شرایط کنونی، نتیجهای جز نفوذ اقتصادی نخواهد داشت. در حال حاضر با گسترش مناطق آزاد نیز، نظام تعرفه گذاری و گمرک در حال بی معنا شدن هستند.
وی تصریح کرد: زمانیکه لولا داسیلوا کاندیدای ریاست جمهوری برزیل شد، سرمایهداران والاستریت شاخصی بهعنوان لولامتر ارائه و با آن تهدید میکردند که مثلاً اگر لولا بهعنوان چهرهای ضد سلطه رئیسجمهور شود، چه میزان سرمایه از برزیل خارج میکنند و تورم چند برابر خواهد شد بههمین شکل با نفوذ اقتصادی وال استریت چهار بار تلاش کرد در انتخابات برزیل دخالت کند که دو بار آن هم موفق شد و لولا از کاندیداتوری انصراف داد. به باور ما همین خواب را برای ما هم دیدهاند.
دبیر جنبش عدالتخواه ادامه داد: مسئله دیگر در روند جهانی سازی اینکه با پذیرفتن اوامر FATF ،همان کسانی که دسترسی نهادهای داخلی بهحساب مردم برای شناسایی پردرآمدها را سرکشی به حریم خصوصی و نقض حقوق مردم میدانستند، اجازه سَرَک کشیدن که چه عرض کنیم! اجازه در اختیار گرفتن کلیه اطلاعات بانکی توسط آمریکایی ها را صادر کردهاند!
وی گفت: قطعه آخر هم برنامه ششم است. تمامی این مسائل، به علاوه چند مسئله خانمانبرانداز دیگر، نظیر، کنترل جمعیت، محدود کردن کشاورزی و عقبنشینی از خودکفایی کشاورزی به تأمین امنیت غذایی که داعیهدارانش آنرا به رهبری هم منصوب میکنند، همگی در برنامه ششم آمده است.
رئیسی اضافه کرد: این برنامه ششم جمع تمامی مواردی است که در حوزههای مختلف، سیرت انقلاب را تغییر میدهد. اگر کتاب «مبانی نظری برنامه چهارم توسعه» در سال ۸۳جمعآوری و خمیر شد، بنظر میرسد «کتاب سند برنامه ششم توسعه» باید جمعآوری و بازیافت شود.
وی ادامه داد: تحلیل ما اینست که IPC ، خصوصی سازی آموزش و پرورش، بینالمللی شدن آموزش عالی، ورود ایران به WTO، اجرایی شدن FATF و برنامه ششم توسعه، همچون تلاشها برای برجام موشکی و حقوق بشر و منطقه، همگی قطعات یک پازل هستند که خروجی آن، بر باد رفتن استقلال کشور است!
دبیر جنبش عدالتخواه افزود: مسئلهای که مدتی است تئوریزه کردن آن را هم آغاز کردهاند، در دانشگاهها هم مدام بر آن تأکید میکنند؛ جدیداً پرروتر شده علنی مصاحبه میکنند که «استقلال کشور با رشد اقتصادی منافی هم هستند» و یا اینکه «در دهکده جهانی دیگر از استقلال سخن گفتن بیمعناست». در اینجا میخواستم سوالی که گره ذهنی بسیاری از بچههای انقلابی شده را از خدمتتان بپرسم و تقاضای راهنمایی کنم.
وی گفت: حضرت آقا، همه ما حفظ حرمت مسئولان نظام را وظیفه خود میدانیم، برخی از اینها به طور صریح و نه با برداشت سلیقهای متضاد با آرمانهای انقلاب اسلامی عمل میکنند.
رئیسی تاکید کرد: سال گذشته فرموید در برابر جریان غیر انقلابی درون نظام باید ایستاد. و طبیعتا درون نظام معنایش درون مسئولان است، سئوال این است که نوع ایستادگی مد نظر رهبری در برابر جریان غیر انقلابی درون نظام – که احتمالا مدعی است قانون اساسی را هم قبول دارد چگونه است؟ چگونه هم در برابر جریان غیر انقلابی ایستادگی کنیم، هم از دوقطبی شدن جامعه پرهیز کنیم؟
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: اینها نگرانی جدی ما بودند اما مهمترین راهحل را تقویت بنیه داخلی میدانیم، لذا در باب اقتصاد مقاومتی به جمعبندیای رسیدیم که خدمتتان تقدیم میشود.
وی افزود: مسئله اول؛ خطر تحریف اقتصاد مقاومتی است. اکنون، افرادی که تا مغز استخوان به اقتصاد بازار آزاد معتقدند، تریبوندار تبیین اقتصاد مقاومتی شده و آن را تحریف میکنند. اینان چون جرات ابراز مخالفت علنی با اقتصاد مقاومتی را ندارند، بهجای آنکه اعلام کنند «ما به اقتصاد مقاومتی اعتقادی نداریم»! میگویند «ما به اقتصاد مقاومتی در چهارچوب اقتصاد بازار آزاد معتقدیم»!
وی تصریح کرد: این افراد از تریبونهای رسمی و غیررسمی هم به ترویج نسخههای ترجمهای منسوخ جهانی، به اسم اقتصاد مقاومتی میپردازند! تا جایی که اتاق واردات– یا همان بهاصطلاح اتاق بازرگانی- که اصلیترین حامی واردات هست هم داعیهدار اقتصاد مقاومتی شده. در ادارات نیز که برنامههای عادی خود را بهعنوان اقتصاد مقاومتی معرفی میکنند.
رئیسی ادامه داد: گویا بخشنامه نانوشتهای وجود دارد که مسئولین هر کار خلافی انجام میدهند، ترجیع بند آن میگویند «در راستای منویات مقام معظم رهبری و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی». بنیاد مستضعفان هم مدتی است در جهت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مصمم به ساخت برج ۱۲۱طبقه است.
وی یادآور شد: مسئله دوم، بحث غفلت از ظرفیت عظیم شهرداریها در اقتصاد مقاومتی، است. اگر مجموعه عظیم شهرداریها و شوراهای شهر در سراسر کشور را «قوه چهارم» نظام بنامیم، گزافه نگفتهایم. این مجموعه سالهاست عملاً به حال خود رهاشده و نقش و جایگاهش در اجرای سیاستهای نظام مشخص نگردیده است.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: در حال حاضر بودجه شهرداریهای شش کلانشهر، از بودجه عمرانی کل کشور بیشتر است که با آن میتوانند بخش زیادی از بیکاری کشور را برطرف نمایند. در شهرهای کشور، مثل قارچ، مجتمع تجاری رشد میکند تا جایی که در کلانشهری مثل شیراز، ۸ برابر ظرفیت مجاز شهر، مجتمع تجاری وجود دارد. نتیجه آنکه سرمایههایی که باید بهسمت تولید هدایت شوند، در جهت مصرفگرائی، آن هم با جنس خارجی هدایت میشوند.
وی گفت: با نامعادلهای مواجهیم که در سمتی از آن۶۰ درصد کارخانههای تولیدی در کشور قرار دارد که تعطیل شده اند، و در سوی دیگر مجتمعهای تجاری با تبعات مهلک فرهنگی- اجتماعی است که عمدتاً هم به پشتوانه بانکها در حال ساخت اند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما تدوین پیوست اقتصاد مقاومتی ویژه شهرداریها است. حتی سیاستهای کلی حاکم بر شهرداریها با نگاه اقتصاد مقاومتی قابل تدوین است که پیشنهاداتمان در این خصوص بهپیوست خدمتتان تقدیم میشود. البته سال پیش نیز در همین جلسه به فراموشی مسکن و مدیریت شهری در سیاستهای کلی برنامه ی ششم اشاره کردیم که حضرتعالی فرمودید اصلاح شود اما از جانب مسئولین امر پیگیری نشد.
وی یادآور شد: مسئله سوم؛ اقدامات متعارض در اجرای اقتصاد مقاومتی است، دستگاهها، در بیلان کاری خود، فهرستی از اقدامات انجامگرفته در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی را قید میکنند، اما اقدامات صورت گرفته خلاف اقتصاد مقاومتی را ذکر نمیکنند؛ برای مثال برخی نهادها در راستای اقتصاد مقاومتی حتی اقدام به تأسیس قرارگاه هم کردهاند، اما از سویی همچنان باقدرت به ساخت«اطلس مال ها» میپردازند.
رئیسی اظهار داشت: صداوسیما هم دهها ساعت برنامه با موضوع اقتصاد مقاومتی بر روی آنتن میبرد، اما با توجیه کمبود بودجه، با تبلیغ مصرفگرایی، کالای خارجی و ترویج زندگی اشرافی در جامعه، در بهترین حالت آن برنامهها را خنثی میکند. لذا معتقدیم باید چارچوبی از نبایدهای اقتصاد مقاومتی در کنار بایدهای آن تدوین و ابلاغ شود.
وی افزود: مسئله چهارم؛ نبود شفافیت در اقتصاد کشور است. بسیاری از دولتهای پیشرفته و بعضاً در حال توسعهی دنیا ، تجربه کردهاند که در عرصه مبارزه با فساد، از طریق بازرسیهای متمرکز و دولتی، حریف فساد نمیشوند و بهترین مسیر، شفافیت و مشارکت دادن مردم در امر نظارت است.
رئیسی ادامه داد: چالش شفافیت، مقاومت دستگاهها و ذینفعان است، مصداق بارزش هم عدم تصمیم مناسب مجمع تشخیص مصلحت درباره اعلام علنی دارایی ها و حقوق مسئولان است. تجربه موفق پویشهای دانشجویی شفافسازی اطلاعات مالی نامزدهای انتخابات مجلس نشان داد برای ترغیب اشخاص و نهادها به شفافسازی اطلاعات، این دور باطل یک جا باید شکسته شود.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی تاکید کرد: پیشنهاد ما این است بهجهت مقاومت بسیاری از دستگاهها، این مسئله بسیار مهم از زیرمجموعههای تحت نظر رهبری آغاز شود تا عملکرد دستگاههای دیگر هم بدون بهانه، در معرض کارشناسی اهل فن قرارگیرد.
وی گفت: در کنار همه موارد بالا، یکی از خطرات امروز نظام، شکاف بین دغدغههای نخبگان و مسئولین با مسائل عینی زندگی مردم است، لذا معتقدیم اگر جوان مؤمن انقلابی عَلَمِدار مطالبات مردم باشد، سرمایه ی مردمی نظام نیز حفظ خواهد شد؛ با همین تحلیل در سال گذشته تلاش کردیم تا در کنار مسائلی نظیر نفوذ و اقتصاد مقاومتی، که در بالا ذکر شد، مسائل عینی و مشکلات اجتماعی مردم نیز در اولویتهای جنبش عدالتخواه دانشجویی قرار گیرد.
رئیسی افزود: اگر خبر آمد که عدهای به کارتنخوابها حمله کردهاند و تا ساعت ۲ نیمهشب در باران به سرکشی کارتنخوابها رفتیم، اگر پیگیر معضلات و مشکلات متقاضیان مسکن مهری شدیم که عمری را در آرزوی خانهدار شدن هستند، اگر پیگیر مطالبات کامیوندارانی که از فساد در شبکه حملونقل کشور بهستوه آمده و با آنان برخورد شده بود، شدیم، اگر مسئله محیطزیست و تدوین نظامی جهت جلوگیری از تخریب باغات را پیگیری کردیم، برای این بود که همگان بدانند این جوان حزباللهی انقلابی است که حاضر است بدون هیچ مزدی، قید زندگی شخصی خود را بزند و مطالبات مردم را پیگیری کند.
وی گفت: اگر در مسئله شلاق خوردن کارگران معدن جزو اول معترضان بودیم، اگر در برابر جلوگیری از محدود کردن کشاورزی بهبهانه بحران آب و طرح نکاشت با کشاورزان مظلوم همصدا شدیم، اگر در برابر مقاومت بانکها در برابر افزایش وام ازدواج و حقوقهای نجومی مسئولان ساکت ننشستیم و با فعالسازی ظرفیت عظیم نماز جمعه، راهپیمایی اعتراضی برگزار کردیم، برای این بود که همگان بدانند این جوان حزباللهی انقلابی است که حاضر است بدون هیچ مزدی، قید زندگی شخصی خود را بزند و مطالبات مردم را پیگیری کند.
* ابراهیمی: دشمن سعی دارد جوانان به سمت نسخهای جعلی از انقلاب متمایل شوند/ قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاهها زیر پا گذاشته میشود
احسان ابراهیمی نماینده بسیج دانشجویی و مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز در محضر مقام معظم رهبری گفت: اجازه میخواهم توجه سخن را به انقلاب اسلامی و خسارتها و خطراتی که این سرمایه بیبدیل ملت را تهدید میکند جلب کنم، انقلاب اسلامی نغمهای ناساز بود در دستگاهی که کوک آن در دستان استکبار بود؛ حرفی نو و نویدبخشِ جایگزینی یک نظام توحیدی بر جای نظم الحادی حاکم. بدیهی است که دشمنان با تمامیتِ چنین ایده بنیانافکن و طغیانگری (و نه با جزء آن) به شدت دشمنی کنند.
وی با بیان اینکه پیشرفت انقلاب در گرو دو عامل است، اظهار داشت: عامل اول (که عامل اصلی و تعیینکننده است) اینکه مردم مومن به انقلاباند؛ بحمدالله در این ۳۸ سال، مردم کشور ما انصافا پا پس نکشیدند و در تمامی بزنگاهها، بر اساس فطرت سلیم خود، راه درست را در پیش گرفتند؛ اما باید توجه کرد که در کنار فطرت، عوامل دیگری نیز در شکلگیری اراده مردم موثر است که از مهمترینِ آنها، رفتار کارگزاران نظام است که میتواند الهامبخش بوده، هدایتگری کند یا خدای نکرده گمراهکننده باشد.
نماینده بسیج دانشجویی عنوان کرد: عامل دیگر، همین کارگزاران نظام و به بیان دقیقتر، نظام سیاسی و سیاستیای است که اداره جامعه انقلابی را بر عهده میگیرد یعنی جمهوری اسلامی که قرار بود و هست که کالبدی برای حمل درونمایه انقلاب باشد؛ با این حساب، انتظار بیجایی نیست که رفتار کارگزاران نیز منبعث از درونمایه نظام و هماهنگ با ایده انقلاب باشد.
نماینده بسیج دانشجویی عنوان کرد: قصد دارم عمدتا به عامل دوم (نظام اسلامی) بپردازم، اما از آن جهت که بر باورها و اراده مردم موثر است.
وی گفت: با این مقدمه، به نظر میرسد با جنگی تمام عیار طرفیم که هدف دشمن از آن، جدا کردن مردم از انقلاب است، بر این اساس، دشمن اولا تلاش میکند بخشی از بدنه مردم و جوانان را که مستعدترند، بکلی از انقلاب ناامید کند که مهمترین دستاویز برای تحقق این هدف شوم، فساد و ناکارآمدی نظام اجرایی کشور است.
ابراهیمی ادامه داد: اما قاطبه مردم به راحتی دست از انقلابی که جان و جوانشان را برایش فدا کردهاند نخواهند کشید؛ پس دشمن که از ضدانقلاب کردن مردم عاجز است، تلاش میکند تا بدون دستبرد به ظواهر و صورت نظام، آن را از درون تهی یا بکلی منقلب سازد تا بدین نحو، مردم و جوانان را به نسخهای جعلی از انقلاب، متمایل کند.
وی افزود: این یعنی همان استحاله و فروپاشی از درون؛ پدیدهای ناگوار که عمدتا بواسطه اشغال بزنگاههای تصمیمگیری در فرهنگ و اقتصاد و سیاست توسط کسانی که اساسا اعتقادی به مبانی و جهتگیری انقلاب اسلامی ندارند، رنگ میگیرد و میتوان از آن به شکاف گفتمانی در بدنه تصمیمسازان کشور تعبیر کرد؛ خطری مهلک که از بارزترین مصادیق نفوذ است.
نماینده بسیج دانشجویی اظهار داشت: اما از کجا و با چه شاخصی باید نسبت به نزدیکتر شدن به این پرتگاهها احساس خطر کنیم؟ در پاسخ باید گفت: آنجا که
سیاستهایی که درستی آنها برای ما واضح است، اجرا نمیشوند! بعبارت دوم، مشکل در ندانستهها نیست؛ بلکه در عمل نکردن به دانستههاست! برای نمونه، در موضوع تحریم بانکی و پولی که وابستگیِ نظام بانکی و تجارت خارجی به دلار امریکایی آن را آسیبپذیر کرده است، پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه میتواند بیش از تیمی از مشکلات را برطرف کند.
وی افزود: در کشاورزی که بیش از ۷۰ درصد وابستگی در تامین غذاهای اساسی زمینه بحران را مهیا ساخته، حرکت به سمت خودکفایی در کالاهای اساسی بیگانه چاره است. در مسئله تولید ملی، راه حل، هدایت نقدینگی کشور به سمت تولید توسط شبکه بانکی و با هدایت بانک مرکزی است. در حوزه نفت و گاز، توجه به صنعت پالایش و پتروشیمی و هدایت ظرفیت تولید و استخراج به میادین مشترک، تنها راه گریز از مهلکه خامفروشی است.
ابراهیمی گفت: معالوصف، برای پاسداری از انقلاب، باید با دو عامل پیش گفته با شدت و بدون مسامحه، مقابله کرد. برای مقابله با فساد، یک دیدگاه آن است که با افراد فاسد برخورد شود؛ امری ضروری که میتواند امید طبقات مستضعف را به روح عدالتگسترانه انقلاب زنده نگه دارد. اما آنچه کاملا مهمتر است، یک نمونه تاثیرگذار از این اشکالات، مساله تعارض منافع است که براساس بدیهیات عقلی، زمینه ایجاد فساد خواهد بود.
نماینده بسیج دانشجویی گفت: برای مثال نمیتوان از بانک مرکزی انتظار داشت تا تصمیماتی محدودیت ساز برای نظام بانکی بگیرد، چرا که در همه دولتها مسئولان بانک مرکزی خود برآمده از نظام بانکی بوده و ساخت ذهنی تصمیمگیران در آن به گونهای است که تصمیم خوب را تصمیمی در راستای افزایش قدرت نظام بانکی میدانند؛ بنابراین هر تصمیمی که به محدودسازی رفتار نظام بانکی منتج شود، لاجرم محکوم به شکست است. یا مثال دیگر نظام سلامت در ایران است که بر خلاف ۴۵ کشور جهان که بسیاری در زمینه سلامت موفق هستند، غالب تصمیم گیران و مجریان آن پزشک بوده و در نتیجه بیشتر تاشها، برنامهها و تصمیمها به سمت تقویت جایگاه درمان سوق مییابد، تا جایی که سازمان نظام پزشکی که تنها یک صنف است مانند اصناف دیگر کشور، جایگاه تصمیمگیری، اجرا و نظارت نظام سلامت کشور را برعهده میگیرد.
به گفته وی، در حال حاضر محصول تنها طرح بزرگ سلامت بعد از انقلاب، تحمیل هزینههای گزاف بر کشور برای افزایش غیرمنطقی دریافتی طبقه پزشکان بود که اختلافات دروندولتی حکایت از بحران مالی دولت در پرداخت اعتبارات گام سوم طرح دارد؛ طرحی که باید گفت عملا به ضد خود تبدیل شد.
ابراهیمی ادامه داد: مسئله دیگر، ابهام در برخی سیاستهای ابلاغی است که زمینه سوء استفادههای شخصی را فراهم میکند؛ برای نمونه، بعد از ۳۸ سال از انقلاب اسلامی، هنوز نمیتوان به صراحت گفت که آیا اصل غیرانتفاعی، مشارکت خصوصی در آموزش و پرورش باید همچنان در تاسیس و اداره مدارس غیردولتی حاکم باشد یا سرمایهگذاری در این بخش با هدف استحصال سود، از منظر سیاستهای کلان جمهوری اسلامی، امری موید شمرده میشود؟
نماینده بسیج دانشجویی عنوان کرد: موضوع دوم یعنی شکاف فکری و گفتمانی در بدنه تصمیمگیری، متاسفانه بصورت گستردهای خسارت می آفریند؛ در حوزه مسکن، علیرغم آنکه قانون اساسی، نظام اسلامی را موظف به تأمین مسکن متناسب با نیاز مردم کرد است، اما پیدا میشوند وزرا و مسؤولانی که قائل به نقش دولت در مسکن نیستند و از بن دندان به بازارِ آزاد در مسکن اعتقاد داشته و لذا هیچ تلاشی برای تحقق منویات قانون اساسی نمیکنند.
وی گفت: در کشاورزی، با وجود تاکید حضرت امام و حضرتعالی بر ضرورت خودکفایی که در سیاستهای ابلاغی نیز منعکس است، هستند افرادی با سابقه وزارت و صاحب تاثیر که از مزخرف بودن خودکفایی صحبت میکنند.
ابراهیمی گفت: در فرهنگ و هنر، درست برخلاف تاکیدات صریح و ضمنی حضرتعالی بر حمایت از ظرفیتهای خودجوش مردمی و هنرمندان انقلابی، حمایت از تولیدات مسموم و باصطلاح هنرمندانی که با انقلاب و انقلابیگری بیگانهاند، در پیش گرفته میشود.
وی افزود: در دانشگاهها، قوانین مصرح شورای عالی انقلاب فرهنگی به بهانههای گوناگون و براحتی زیر پا گذارده میشود که برگزاری اردوهای مختلط تحت لوای اردوهای علمی تنها یک نمونه است.
مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران اظهار داشت: مشکل آنجاست که آقایان درست در بزنگاه اجرای سیاستها و قوانین ابلاغی تحلیلگر میشوند و این در حالی است که بسیج دانشجویی بارها و بارها از اغلب کسانی که ذکرشان رفت، دعوت کرده تا تحلیلهایشان را بشنود و نقد کند، اما در دانشگاه و نه مرحله اجرا! انبوه دعوتنامههای بیپاسخ دانشجویان دانشگاههای گوناگون سراسر کشور، از این طنز تلخ حکایت میکند.
به گفته وی، لازم است تکلیفمان را با کسانی که به عنوان مجری سیاستها و قوانین ابلاغی از بیتالمال حقوقهای نجومی میگیرند، ولی در اجرا کارشکنی میکنند، یکسره کنیم.
نماینده بسیج دانشجویی گفت: به نظر ما، راهکار اساسی برای مقابله با تهدیدهای پیشگفته، دنبال کردن مسئله شفافیت در قامت یک راهبرد ملی است؛ چاره، تنها) در باز کردن پای مردم به عرصه نظارت عمومی است که مستلزم شفاف بودنِ اطلاعات مربوط به گرههای تصمیمسازی، و تمامی رویههای تصمیمگیری در کشور است. موضوعی که خود نیازمند تحولی اساسی در دو ساحت است، یکی قوانین، ساختارها، سختافزارها و نرمافزارهای مورد نیاز، رفع تعارضات نظری مربوطه و دیگری، گفتمان حاکم بر کشور در این زمینه که با طرح موضوع بعنوان رویکرد کلان کشور و انعکاس در محافل گوناگون، زمینه این امر مبارک فراهم میشود.
به گفته وی، به نظر میرسد اگر اعلان دارایی مسؤولان در مجمع تشخیص نظام تصویب شده بود، امروز نیازی به برخورد با افتضاح حقوقهای نجومی نبود.
ابراهیمی گفت: همین طور اگر صحنه تصمیمگیری به روشنی در معرض اطلاع عمومی بود، دولت و رئیس آن که با اصرار و علیرغم بدبینی رهبری برجام و مذاکره با شیطان را به عنوان راهکاری بر معضلات معیشتی مردم در پیش گرفتند، مسئولیت شکست ایده خود را قبول میکردند؛ در این صورت نه کسی وقیحانه میتوانست مسئولیت شکست را متوجه منتقدان کند و نه به این راحتی بازی دوگانهسازی معیشت – هستهای به دوگانههای تازهای همچون معیشت – مقاومت کشیده میشد.
نماینده بسیج دانشجویی با اشاره به پیشنهادات تفصیلی در این زمینه گفت: بسیج دانشجویی در سال گذشته تلاش کرد تا با الهام از فرامین حضرتعالی، به دو وظیفه گفتمانسازی و مطالبهگری بپردازد؛ اما در این مسیر با چالشها و ابهاماتی مواجه بود که این جلسه، فرصتی است مغتنم برای پرسیدن آنها از محضر ولی امر.
وی افزود: واقعیت تلخ روزگار ما آن است که دولت، در اغلب بخشها، پاسخگویی به مردم و دانشجویان را اساسا شایسته خود نمیداند، در چنین وضعی، مطالبهگری موثر که ذاتا متضمن اقدام برای همراه کردن بدنهای از دانشجویان و مردم در راستای انتقاد و نهی از منکر مسؤولان است، چه در سطح تبیین و چه در مراتب بالاتر، لاجرم به شکاف میان دولت و ملت منجر میشود که با نص توصیه حضرتعالی ناسازگار است.
نماینده بسیج دانشجویی گفت: برای حل چنین تعارضی، آیا باید از واقعیات سرنوشتساز کشور به نفع حاکمیت چشم پوشید و یا نارضایتی و گاه نومیدی بخشی از مردم نسبت به کارآمدی و صداقت دولت را جریمه فرار مسؤولان از پاسخگویی تلقی کرد؟
وی خطاب به رهبر معظم انقلاب گفت: حضرتعالی بارها بر لزوم رعایت قانون در پیگیری مطالبات دانشجویی تاکید فرمودهاید که نصبالعین است؛ معالوصف، معضلی که رعایت این فرمان را چالشبرانگیز ساخته، وابستگی شدید برخی از ظواهر قانونی به سلیقه سیاسی مجری (که اغلب خود موضوع اعتراض است) در خلاء کامل ناظری مستقل بر حسن اجرای قانون است که زمینهساز سوءاستفاده را پدید میآورد.
ابراهیمی افزود: نمونه این امر در جریان اعتراض به مدل قراردادهای نفتی رخ داد؛ آنجا که دانشجویان پس از ماهها کار کارشناسی و پیگیریِ ناکام تذکرات و اصلاحات پیشنهادی، دست آخر و در آستانه نهایی شدن خسارت پیشبینی شده، اقدام به تجمعی ساکن و بدون اخلال در نظم شهری کردند که پیش از شکلگیری، با برخورد خشن و عجیب و غریب نیروهای نظامی تحت امر دولت مواجه و روانه بازداشتگاه شدند.
نماینده بسیج دانشجویی گفت: تجربههایی از این دست، برخی از دانشجویان را به این نتیجه رسانده که مطالبهگری دانشجویی در نبود حمایت قانون، عملا بیتاثیر خواهد بود و این، به مرگ انگیزه فعالیت در تشکلهای انقلابی منجر خواهد شد. این، علاوه بر نفسِ وجوبِ رعایت قانون است که در مواردی البته بسیار نادر، در تعارض با جلوگیری از تحمیل خسارات اجتماعی سنگین بر کشور قرار میگیرد؛ در چنین وضعی، آیا باید موقتا از مطالبه و نقد انحرافات سرنوشتساز دست شست و یا میتوان در موارد مشابه به ایجاد ظرفیتهای قانونی یا نظارتی جدید که مشخصا از مقام اجرایی استقلال کافی داشته باشند، امیدوار بود؟
وی ادامه داد: پایان سخن را مجددا به نقطه آغاز متوجه میکنم؛ گسیل خیل جوانانی از نسل چهارم انقلاب به جبهههای نبرد علیه مزدوران آمریکا در عراق و سوریه، حکایت از نفوذ قدرت معنوی انقلاب در دلهای این نسلِ انقلاب ندیده، علی رغم انبوه مصلحت اندیشیهای دیپلماتیک دولتی و غیردولتی دارد؛ از اینکه نسل چهارم انقلاب، فراتر از مرزها و رنگها، بیصبرانه مترصد جایگاه و ماموریت خود در نظم نوینی است که انقلاب بر منطقه حاکم خواهد ساخت.
ابراهیمی گفت: اجازه میخواهم به نمایندگی از این نسل، از شما بعنوان یگانه متّکای جوانان کشور برای انقلابی ماندن و انقلابیتر شدن، تشکر کنم.
* قائدشرف: پروژه سیاهسازی پرونده بورسیهها در حال اجراست/ وزارت علوم پول بیتالمال را صرف حمایت سیاسی از فتنهگران میکند
محمدحسین قائدشرف دبیر دفتر تحکیم وحدت نیز در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: آقا جان؛ سلام علیکم؛ این، حرفهای سرشار از ارادت فرزندانتان از اتحادیه دفتر تحکیم وحدت است.
وی در ادامه به فرازی از نامه سی و پنجم امیرالمومنین به مالک اشتر نخعی اشاره کرد و گفت: امیرالمومنین فرمودند که از همکاران نزدیکت سخت مراقبت کن، و اگر یکی از آنان دست به خیانت زد و گزارش جاسوسان تو هم آن خیانت را تایید کرد، به همین مقدار گواهی قناعت کرده، او را با تازیانه کیفر کن و آنچه از اموال در اختیار دارد از او بازپس گیر، سپس او را خوار دار و خیانت کار بشمار و طوق بدنامی به گردنش بیفکن.
دبیر دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: در این مجال اندک، سریعاً اعلام میداریم که این دلواپسیها و نقادیها با ایمان به این حقیقت همراه است که نهال نوپای انقلاب بحمدلله به درخت تنومندی تبدیل شده که دیگر، بادهای کوچک آن رابه لرزه درنخواهد آورد. لذا با دلی سرشار از امید به آینده، اعلام می داریم تضعیف نظام خیانت، توجیه اشتباهات حماقت و اصلاح ضعفها رسالت است.
وی یکی از اولویتهای مهم اهل بصیرت را احیای مفاهیمی چون دشمن و دشمن شناسی برشمرد و گفت: مبانی ما اعم از قرآن و عترت شامل درسوارههایی چون جهاد کبیر است که برای تبیین این مسئله در بین آحاد ملت باید به کار گرفته شود. این مسئله نیاز به یک حرکت عمومی در کشور دارد. اگر این امر شکل پذیرد آنگاه دیگر عوامل غرب گرا و عافیت طلب داخلی نه از روی خیانت و نه از روی جهالت قادر نخواهد بود که از آمریکای جنایت کار که دشمن تمام عیار این ملت است چهرهای بزک کرده برای نسل جوان به نمایش بگذارند.
قائدشرف افزود: اگر دشمن را شناختیم دیگر لحظهای در شعار مرگ برآمریکا تردید نخواهیم کرد. دستهای آلوده استکبار پشت فجایای خون بار منطقه پیداست. تبیین استراتژی کلی دفاعی کشور به صورت اصولی و نظام مند از جمله موارد مغفول مانده در کشور است. متاسفانه نمیتوان امیدی به صدا و سیمای فشل جمهوری اسلامی ایران بست. (البته میدانیم این حرفا از صدا و سیما پخش نخواهد شد.) لذا پیشنهاد میدهیم دستگاههای دفاعی امنیتی کشور مانند سایر کشورهای قدرتمند این مسئله را نیز در زمره ماموریتهای خود تعریف کنند.
دبیر دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: در این کار، نه از سیاسیون کت و شلواری که حتی صدای گلوله را نشنیدهاند بلکه از افراد متخصص نظامی برای تبیین استفاده کنید که کلام آنها بیشتر مورد اعتماد ملت است.
وی اضافه کرد: امروز در کنار دروس معارف میتوان این مسئله را با ادبیات علوم دفاعی توسط افسران با تجربه به نسل جوان درون دانشگاه در حد اطلاعات پایه آموزش داد. امروز عموم مردم ما باید بدانند که چرا مدافعان حرم در ۶۶۰ کیلومتر دورتر از زینبیه به دفاع از اسلام میپردازند. امروز همه باید بدانند که چرا بشار اسد خط قرمز ایران است و ما نه تنها دلایل شرعی بلکه دلایلی کاملا عقلی، در این باب داریم.
وی خطاب به رهبر معظم انقلاب گفت: پیشوای ما سوالاتی در ذهن ماست که موجب نگرانی ما شده است، شما استاد مسلط بر تاریخ صدر اسلامید. میدانید چرا گروهی که با رسول خدا بودند «علی(ع)» را رها کردند، صریحا اعلام میکنیم که ما خود را رویشهای انقلابی این نسل میدانیم ما از برخی انقلابیون قدیم میپذیریم، که از مسیر خود پشیمان شدند و از کشتی انقلاب پیاده شوند، میپذیریم خسته شوند و بخواهند زندگی مرفهی داشته باشند. اما اجازه نمیدهیم به اسم امام به اسم انقلاب اشرافیگری کنند.
دبیر دفتر تحکیم وحدت عنوان کرد: ما اجازه نمیدهیم برای اشرافیگری خود و فرزندانشان چهره و آرمانهای انقلاب را تغییر دهند. حال با صراحت دانشجویی سوالی از حضرت عالی داریم و آن اینکه امروز ما در مسئولان بلند پایه نظام چنین افرادی را به وضوح و آشکارا میبینیم. آیا ما در مصادیق اشتباه میکنیم و اگر این چنین نیست چرا با این افراد برخورد صورت نمیگیرد؟
قائدشرف خطاب به مقام معظم رهبری عنوان کرد: رهبری عزیز؛ حمایتهای مستقیم و غیر مستقیم شما از دولت از جمله نام گذاری امسال و سال گذشته بر کسی پوشیده نیست. میدانیم که نجات کشور و البته نجات دولت نیز، در گرو پایبندی به اقتصاد مقاومتی است. ما دانشجویان نگران این مسئلهایم که دولت به مانند سال گذشته از ظرفیتهای بوجود آمده توسط این نامگذاری استفاده لازم را نکند.
وی اضافه کرد: در سال ۹۱ لیستی مشتمل بر معرفی چند هزار کالا که نقاط اصلی وابستگی اقتصاد کشور به خارج است، تهیه شد. اما تاکنون اقدامی برای احصاء، دسته بندی و ارجاء این اقلام به دانشگاههای مادر که دارای توان علمی تولید هستند، صورت نگرفته است. انجام این امر ضمن تقویت رابطه صنعت و دانشگاه و تولید دانش بنیان موجب میشود ما دانشگاهیان نیز بتوانیم نقش خود را در مسئله اقتصاد مقاومتی ایفا کنیم.
قائدشرف گفت: البته ما این مسئله را به وزیر علوم پیشنهاد دادیم و ایشان استقبال گرمی کردند، حال منتظر میمانیم تا عملکرد ایشان را در این زمینه تا سال آینده ببینیم.
دبیر دفتر تحکیم وحدت خطاب به مقام معظم رهبری گفت: رهبر فرزانه انقلاب؛ افرادی که در دولت سازندگی سبک زندگی مردم را هدف قراردادند و مسئله ساده زیستی را از ادبیات عمومی جامعه حذف کردند، اقشار مستضعف را کم برخوردار خواندند و قص علی هذا، که منجر به نطق تاریخی شما تحت عنوان عبرتهای عاشوایی شد امروز در شکل دیگری در حال ادامه مسیر خود هستند اما این بار این مسئله نه دولت بلکه پایه و پی نظام را خواهد کند.
وی ادامه داد: این هشدار ما دانشجویان برای نظام است. چرا که از شما آموختیم آنگاه که فرمودید مگر خدا با من و شما قوم و خویشی دارد؟ مگر خدا با جمهوری اسلامی و با این اسم قوم خویشی دارد؟ من و شما هستیم که باید معین کنیم این جمهوری، اسلامی است یا اسلامی نیست، این هم در رفتار ماست.
قائدشرف گفت: بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در باب محرمانه بودن داراییهای مسؤولان که مشخصا به عدم شفافیت دامن میزند. اجازه میخواهیم که از این جایگاه مسؤولان نظام را به نکتهای یادآور شویم: «ما ز یاران چشم یاری داشتیم خود غلط بود آنچه میپنداشتیم»
دبیر دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام جناب آقای اکبر هاشمی رفسنجانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران جناب آقای حسن روحانی، ریاست مجلس شورای اسلامی جناب آقای علی لاریجانی، ریاست قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران جناب آقای آملی لاریجانی؛ معتقدیم این مصوبه بر خلاف مصلحت نظام است و از حضرت عالی به عنوان رهبر جمهوری اسلامی تقاضا داریم که تجدید نظر جدی در قوانین شفافیت مالی صورت پذیرد.
وی گفت: ضمن تشکر ویژه از شما بابت اهتمام ویژهتان به مسئله بورسیهها، باید عرض کنیم که متاسفانه علیرغم رفع مشکل تحصیلی دانشجویان بورسیه، شواهد حاکی از آن است که پروژه سیاه سازی پرونده این نخبگان در حال اجراست تا در گیر و دار جایابی در کرسیهای هیات علمی که هدف اصلی پرورش این نیروهاست بمانند یا به جای جذب در دانشگاههای مادر، روانه دانشگاههای درجه ۵ و ۴ شوند، جلوگیری از این ظلم نیازمند پیگیری مجدد و مستمر است.
قائدشرف در رابطه با مسئله ازدواج جوانان نیز گفت: اما مسئله ازدواج که به لطف موانع فرهنگی و اقتصادی موجود به معضل ازدواج تبدیل شده است، سوال این است که با وجود تاکیدات مکرر شما آیا اتاق فکر کارآمد و مشخصی در این خصوص وجود دارد؟ زیرا ما تاکنون خروجی مشخص و قابل قبولی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت ورزش و جوانان ندیدهایم.
وی گفت: موضوع ازدواج دانشجویی در دهه ۶۰ از جانب شما مطرح شد. برای تسهیل این مهم تاکنون چه اقداماتی صورت گرفته است؟ طبق بررسیهای کارگروه ازدواج دفتر تحکیم وحدت، مجموعا ۶۶۰ هزار دانشجو در استان تهران تحصیل میکند که ۴۶۰ هزار نفر آنها دانشجوی تحصیلات تکمیلی یعنی دارای سن مناسب یا بالا برای ازدواجند که در کمال نا باوری توسط دانشگاهها و یا اساتید حتی به آنها مجوز شاغل بودن و کسب درآمد نیز داده نمیشود.
به گفته وی، تعداد ازدواجهای دانشجویی در بین این ۶۶۰ هزار نفر تامل برانگیز است. متاسفانه باید گفت که در سال گذشته تنها ۵۳۶۶ مورد ازدواج دانشجویی در تهران به ثبت رسیده است.
وی افزود: یکی از مسائل اصلی دانشجویان مسئله مسکن و خوابگاه متاهلی است. در کل استان تهران تنها و تنها ۶ هزار و ۶۶۹ واحد خوابگاه متاهلی وجود دارد و این آمارها متعلق به برخوردارترین استان کشور است. ما معتقدیم که حل این معضل به عزمی جزم برای راه اندازی مسکن مهر دانشجویی نیازمند است.
دبیر دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: در باب مسائل فرهنگی کشور و دانشگاهها به صراحت خدمتتان میگوییم آن دغدغههایی که شما در باب مسائل فرهنگی دارید نه وزرا و نه معاونان آنها ندارند. در یک طرف وزارت فرهنگ و ارشاد است، کار مدون فرهنگی که نمیکند هیچ، فیلمهایی را مجوز میدهند و حمایت میکنند که خود وزیر شرم دارد از انتصاب آنها به مجموعه خود.
وی عنوان کرد: هنگامی که کارمندان وزارت ارشاد؛ بیرون و درون وزارتخانه دو جور ظاهر و زندگی دارند وضع بهتر از این نمیشود. در دانشگاهها نیز به گونهای حضرت عالی میفرمائید اردوی مختلط، کنسرت، کذا و کذا، آقایان مسئله را میپیچانند، برخی گستاخانه میگویند به رهبری اطلاعات غلط میدهید. معاون فرهنگی وزارت علوم، به اذعان وزیر هیچ برنامه مدون فرهنگی ندارد و زمان خود و پول بیت المال را صرف حمایتهای سیاسی از گروهی میکند که هنوز در ۸۸ ماندهاند و پیام تاریخی ۹ دی را درک نکردهاند.
قائدشرف گفت: ما در حضور شما به مسؤولانی که آن پایین نشستهاند میگوئیم شما فردای قیامت باید پاسخگوی دردهای فرهنگی دانشگاه باشید. اما این کلام ما وارثان خمینی کبیر و شاگردان امام خامنهای در دفتر تحکیم وحدت است که «تا شرک و کفر هست مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم.»
* کامفیروزی: تصویب مقررات دست و پاگیر و استعلامات امنیتی بلاتوجیه برای اشتغال یا آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی و اعمال سیاستهای تبعیضآمیز بومی گزینی و پولی کردن دانشگاهها از مصادیق تعرضات غیرقانونی به حقوق شهروندان است
محمدعلی کامفیروزی نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی نیز در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: خدای را سپاسگزارم که امروز این توفیق را نصیب من کرد که بتوانم به عنوان عضوی از خانواده انقلاب در محضر جنابعالی، نظرات خود را بیان کنم. آقای خامنهای! بنده فرزند یکی از هزاران بسیجیای هستم که در راستای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، راهی جبهههای نبرد شدند و جان خود را تقدیم راه حق کردند تا به سهم خود نقشی در آبیاری شجره طیبه انقلاب ایفا کنند.
وی افزود: ما از پدرانمان آموختیم که مردم و آرمانهای انقلاب، دو جزء جدانشدنی هویت ما هستند. آموختیم که آنها رفتند تا مردم امنیت، استقلال، آزادی و عدالت را در سایه تفسیری از اسلام تجربه کنند که هرگز خود را در مقابل آزادی مردم و عدالت اجتماعی نمییابد. اکنون به یُمن پایمردی پدران ما و همرزمانشان، امنیت و استقلال کشور برقرار شده است. با این وجود من، به عنوان یکی از هزاران فرزند شهدای انقلاب و دفاع مقدس، در مسیر تداوم این راه، مخاطراتی میبینم که صمیمانه آنها را در دو محور با حضرتعالی طرح میکنم و امید دارم تاکیدات شما سبب ساز اصلاحی رو به خیر در عملکرد مسئولان و فضای عمومی مملکت شود.
کامفیروزی ادامه داد: به عنوان عضو کوچکی از جامعه حقوقی کشور، این درس را از اساتید خود آموختهام که «دفاع از حقوق افراد، لزوما به معنای دفاع از گفتار و رفتار ایشان نیست، اما ضرورتی انکار نشدنی است.» لذا وظیفه خود میدانم که نگرانی خود را از نقض برخی از حقوق مندرج در قانون اساسی بیان کنم. حقوقی مانند حق آزادی عقیده و بیان، برخورداری از شغل و مصونیت حقوق اشخاص از هرگونه تعرض غیرقانونی، برابری تمام افراد ملت در مقابل قانون، مصونیت از تجسس، تأسیس و مشارکت آزادانه در احزاب، انجمنهای سیاسی و صنفی، تشکیل اجتماعات، برخورداری از آموزش رایگان و بهره مندی برابر از فرصتهای آموزشی، حق انتخاب آزادانه وکیل، دفاع در برابر اتهامات، حق انتخاب کردن و انتخاب شدن آزادانه و حق برخورداری از دادرسی منصفانه.
نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی گفت: همچنین نظام قانونی کشور ما بر اساس اصول مهمی مانند اصل برائت، اصل قانونی بودن جرم و مجازات، اصل ممنوعیت هتک حرمت و حیثیت تمامی اشخاص (ولو اینکه حتی محکوم شده باشند) پایه گذاری شده است.
امروز پس از گذشت ۳۷ سال از عمر افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی، تحدیدها و استثنائات یا ارائه تفاسیر ناصواب از این اصول، در بعضی حوزهها جای اصل و استثناء را عوض کرده است.
وی عنوان کرد: برای نمونه بعضا انتقاد از وضعیت برخی نهادهای تحت نظر جنابعالی یا پرسش از برخی نظرات حضرتعالی منجر به برخورد با نشریات شده و مدیرمسئول و سردبیر و نویسنده را راهی راهروهای پرپیچ و خم دادسرا و دادگاه میکند.
کامفیروزی اظهار داشت: تحلیل علمی و کارشناسانه آسیبهای اجتماعی، مصداق سیاه نمایی دانسته شده و منجر به برخورد با نشریات میشود. برخی مقامات قضایی اختیار خود را آنچنان بالا میبینند که بر خلاف اصل ۲۴ قانون اساسی، عملا در جایگاه قانونگذار نشسته و حقوق عمومی را تحدید و تضییق میکنند.
نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی گفت: به عنوان نمونهای دیگر، اعمال محدودیتهای روزافزون بر روند تأسیس یا فعالیت برخی تشکلهای دانشجویی با سلایق سیاسی-اجتماعی متفاوت یا منتقد، شوراهای صنفی و کانونهای فرهنگی-هنری در دانشگاهها، آن هم با برچسبزنیهای ناصواب، مخل حقوق اجتماعی دانشجویان و مانعی در مسیر اعتلای فرهنگی دانشگاهها شده است. همین مسأله باعث شده که حتی جلسه حاضر نیز بازنمای همه تفکرات و سلایق حاضر در دانشگاه نباشد.
وی افزود: لذا تدبیر راهکارهای قانونی و اجرایی برای تأمین حقوق مهمی همچون تأسیس یا عضویت در تشکلها و احزاب و گروههای با سلایق سیاسی-فرهنگی-اجتماعی متفاوت یا تشکیل اجتماعات، امری ضروری به نظر میآید. برخوردهای انضباطی غیرقانونی و گاها حتی تهدیدهای نهادهای بیرون از دانشگاه در مقابل تجمعات صنفی و یا اعتراضات اجتماعی دانشجویان، در شأن یک جامعه قانون محور نیست؛ چه رسد به دانشگاه که باید مهد آزادی و آزاداندیشی باشد.
کامفیروزی اظهار داشت: با تاسف فراوان باید گفت که تجربه نشان داده که بسیاری از اصول قانونی و حقوق اولیه شهروندی مانند اصل برائت یا حق دفاع یا انتخاب آزادانه وکیل و یا مصونیت از تجسس، به کرات در نهادهایی مانند کمیتههای انضباطی یا کمیته ناظر بر نشریات نقض میشوند.
وی اضافه کرد: تصویب مقررات دست و پاگیر و استعلامات امنیتی بلاتوجیه برای اشتغال یا آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی و اعمال سیاستهای تبعیضآمیز بومی گزینی و پولی کردن دانشگاهها، از دیگر مصادیق تعرضات غیرقانونی به حقوق شهروندان است.
کامفیروزی گفت: محدودسازی حق انتخاب آزادانه ملت و هتک حرمت و حیثیت اشخاص در برخی تریبونهای رسمی یا رسانه ملی و دیگر رسانهها، بدون ارائه فرصت پاسخگویی، مانند انتساب اکاذیب و اهانت به برخی چهرههای سیاسی-اجتماعی و خصوصا پارهای مسئولان سابق نظام که به دلیل محدودیتهای غیرقانونی (مستندا به اصل ۲۰، ۳۶، ۳۷ و ۳۹ قانون اساسی) حتی امکان پاسخگویی ندارند، از دیگر مصادیق قابل بیان است.
نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی ادامه داد: به طورخلاصه به نظر میرسد نسبت مفهوم «انقلابیگری» (که مورد تاکید حضرتعالی است) با حقوق اجتماعی و سیاسی منتقدان، برای عدهای مبهم باقی مانده است. وی افزود: فرمایشات مکرر جنابعالی در زمینه باز بودن باب نقد شما و نهادهای زیرمجموعه شما، ضرورت آزاداندیشی در دانشگاهها، تحمل مخالفان، برافروخته نشدن و جدال احسن با آنها و پرهیز از برخورد امنیتی با دانشجویان توسط بخشی از مسئولین که خود را متصف به صفت انقلابی میدانند، شنیده اما رعایت نمیشود. کامفیروزی گفت: اینجاست که زمینهای برای خلط مفهوم مثبت انقلابی با مفهوم منفی تندروی ایجاد میشود. به نظر میرسد اگر توسط حضرتعالی خط مشیهایی در باب نحوه مواجهه با منتقدان برخی آرا و نظرات شما یا منتقدان نهادهای تحت نظر حضرتعالی در جامعه بیان شود، زمینه پالایش بیشتر مفهوم انقلابیگری و گره خوردن آن با مفاهیم شریف دیگری مانند تحمل، مدارا، آزادیخواهی و به رسمیت شناختن حقوق و آزادیهای منتقدان فراهم خواهد آمد.
نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی عنوان کرد: عدالت، به عنوان یکی از آرمانهای انقلاب واژه مقدس و جامعی است که علاوه بر وجه اقتصادی، وجوه دیگر سیاسی-اجتماعی را نیز دربرمیگیرد. البته ضرورت عدالت اقتصادی، امروز بیش از پیش احساس میشود.
وی اضافه کرد: زیبنده نظام نیست که افکار عمومی شاهد اخبار فساد اقتصادی و فقدان شفافیت مالی در دستگاههای مختلف از یک سو و شلاق خوردن کارگران و تضییع حقوق مستضعفان از سوی دیگر باشد. ثمره تجمیع قدرت و ثروت در نبود نظارت عمومی و قضایی، فقر، فساد و تبعیض است!
به گفته کامفیروزی، بدیهی است که در کمبود تشکلها، احزاب، سازمانهای مردم-نهاد و رسانههای مستقل و منتقد چه در جامعه و چه در دانشگاه شاهد فساد سیستماتیک در کشور باشیم. لذا افزایش مفاسد اقتصادی، قطعا یکی از اثرات همین نگاه تک بعدی و کم توجهی به ضرورت بهره مندی عادلانه از حقوق سیاسی-اجتماعی پیش گفته است.
نماینده مدیران مسئول نشریات دانشجویی گفت: رهبر انقلاب! من سه ساله بودم که پدرم در عملیات کربلای ۵ در شلمچه شهید شدند و یقین دارم که اگر خدای ناکرده روزی هر قدرت خارجی، حتی گوشه چشمی به خاک ایران بیندازد، در دفاع از تمامیت ارضی و کیان نظام جمهوری اسلامی ذرهای تردید نمیکنم. من ضمن اعتقاد به دیدگاههای جنابعالی در عرصههایی مانند استکبارستیزی یا عدالت اقتصادی با برخی نظرات حضرتعالی در حوزه سیاست داخلی یا عملکرد برخی نهادهای زیرمجموعه رهبری، اختلاف نظر دارم.
وی افزود: برای ما که دلبسته انقلاب اسلامی هستیم، یکی از مهمترین وجوه تمایز نظام در مقایسه با اسلام ارتجاعی حاکم در برخی کشورهای منطقه، در الگوی تعامل با منتقدان تبلور مییابد.
کامفیروزی اظهار داشت: رهبر انقلاب! من میدانم که هستند کسانی در جامعه که وضعیتی مشابه من دارند. اظهارنظر و انتقاد را هم امر به معروف و وظیفه خودشان میدانند. ولی متأسفانه این مسأله، مستمسکی برای برخی تنگ نظریها و محدودیتها و برخوردها در فضای سیاسی اجتماعی شده است.
وی گفت: آقای خامنهای! خون پدر من روی این خاک ریخته شده! من نمیتوانم این خاک را رها کنم. من نمیتوانم بی تفاوت باشم. شما بفرمایید، از شما خواهش میکنم که بفرمایید شیوه تعامل با من و امثال من چگونه باید باشد؟
* آهنگران: تمدن نوین اسلامی پیشرفتی همه جانبه و عمیق را میطلبد/پیشرفت همهجانبه در کشور، نیاز به اتخاذ رویکرد احیای روستا دارد
محمد آهنگران مسئول قرارگاه علمدار به نمایندگی از گروههای جهادی دانشجویی در این دیدار طی سخنانی در محضر مقام معظم رهبری، اظهار داشت: هر گاه از جهاد سخن به میان میآید آنچه بیشتر جلوه مینماید جوانانی هستند که همانند چمران، با تعهد به اسلام ناب، نام و نان و مقام و عنوانهای دنیای دون را رها میکنند و در پی انجام تکلیف میروند حتی اگر آنجا دور دستترین نقطه محروم باشد.
وی ادامه داد: اگرچه امروز در عصری به سر میبریم که شهادت چون معبری تنگ و صعبالعبور مینماید، اما آنها که در سر سودای اجر عظیم دارند، از پای نمینشینند و باب دیگری برای جهاد میجویند و قدم در راه خدمت به محرومان و مستضعفانی میگذارند که ولی نعمتان این انقلابند.
مسئول قرارگاه علمدار اظهار داشت: همانها که امام راحل عظیمالشأنمان، خدمتگزاری شان را افتخار خود میدانست و اینگونه به فرزندان انقلابی اش شاه کلید بقای انقلاب اسلامی را نشان میداد. کلیدی که در پی چشم دوختن به شرق و غرب، درآرزوی تحقق توسعه سیاسی و اقتصادی گم شد و توسعه لیبرال محدود به مناطقی خاص و محصور به عاریت گرفتن ظواهر زندگی غربی گشت.
آهنگران تصریح کرد: ترکیب نامتناسب و توسعه نامتوازن و غفلت از گسترش یافتن همه جانبه پیشرفت، موجبات به وجود آمدن مناطق محروم و مستضعف در کشور را فراهم کردهاست، که متاسفانه با آرمانهای بلند انقلاب اسلامی هم خوانی ندارد.
وی گفت: تمدن نوین اسلامی که ریشه در عمق تاریخ اسلام دارد و تحقق آن هدف غایی انقلاب اسلامی است، پیشرفتی همه جانبه و عمیق را میطلبد، که از سویی فواید و مزایای آن به همه مناطق کشور برسد و از سوی دیگر همه این مناطق چه شهری و چه روستایی بتوانند در آن نقش آفرین باشند. مسأله مناطق محروم و به ویژه روستاهای محروم که دغدغه اصلی جهادگران است، باید در این بستر تحلیل شود و برای رفع آن اقدامات و برنامه ریزیهای اساسی صورت گیرد.
این فعال دانشجویی افزود: نگاهی به گذشته نشان میدهد محرومیت و روستا واژههایی توأمان نیستند و روستا ذاتاً منطقهای محروم نیست که باید رهایش کرد تا معضلات آن به طور طبیعی حل شود. روستا در گذشته به صورت یک واحد خودکفا علاوه بر تأمین مایحتاج خود، نیازهای شهر را در زمینه های مختلف پاسخگو بوده است اما این وضعیت با شرایط امروزین اغلب روستاها قابل مقایسه نیست، چرا که بسیاری از آنها امروز تبدیل به مصرف کنندهای وابسته به شهر و فاقد امکانات اولیه زندگی شدهاند و ماندن در آنها جز برای مدتی کوتاه جهت تفریح و استراحت، منطقی نیست.
نماینده گروههای جهادی دانشجویی تاکید کرد: برای رفع این معضل و تبدیل روستا به عنصری فعال و پویا در مسیر پیشرفت کشور، باید در دو عرصه اقتصاد و فرهنگ اقداماتی صورت گیرد. در عرصه اقتصادی که از قضا چندی است مورد توجه فرزندان جهادیتان قرار گرفته و موجب گشته که عزم خود را بر احیای مجدد روستاها جزم نمایند، در نخستین گام اقدام به ارائه آموزشهای علمی- مهارتی، کارآفرینی و تقویت کسب و کار روستایی شدهاست.
وی گفت: انجام این گونه فعالیتها در برخی موارد به حمدالله چنان موفقیت آمیز بود که مهاجرت معکوس به روستا را در پی داشت. در جهت تکمیل چرخه اقتصادی، به مقوله توزیع نیز توجه شد. با اقداماتی نظیر «استفاده از ابزارهای جدید و راه اندازی فروشگاههایی در فضای مجازی برای فروش محصولات تولید شده در روستا.»
آهنگران تصریح کرد: و اما در حوزه مهم و حیاتی فرهنگ، باید دو فعالیت اساسی را مورد توجه قرار داد. نخست تقویت روحیه کار و تلاش و زدودن آثار فرهنگ راحت طلبی از اذهان مردم و دوم تقویت حیات فرهنگی روستا از طریق توانمندسازی روستاییان نخبه؛ با این هدف که روستایی بودن و زندگی در روستا بار ارزشی مثبت پیدا کند و روستاییان به هویت روستایی خود افتخار کنند.
وی ادامه داد: اقتصاد و فرهنگ در روستا ملازم یکدیگر هستند. چنانچه اقدامات عرصه اقتصادی به ثمر برسند فعالیت در عرصه فرهنگی نیز با سهولت بیشتری انجام می شود و به ثمربخش بودن آن بیشتر میتوان امید داشت. هنگامیکه روستا از نظر اقتصادی پویا باشد، آبادانی در پی آن ایجاد خواهد شد؛ روستایی به موطن خود احساس تعلق خواهد کرد و به جای عزیمت به حاشیه شهرهای بزرگ و زندگی مشقت بار و گرفتار شدن به انواع آسیبهای اجتماعی، ماندن در روستا را ترجیح خواهدداد. تحصیل کردگان روستایی نیز، سرزمین آبا و اجدادی را برای خدمت کردن انتخاب و توان خود را صرف آبادانی آن خواهند کرد.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: آنچه به محضر مبارکتان تقدیم شد گزیدهای از اقداماتی بود که جهادگران در سطح خرد و با اتکا به توان و ظرفیتهای خود انجام دادهاند. اما پیشرفت همه جانبه و فراگیر در کشور، نیاز به اتخاذ رویکرد احیای روستا در سطح کلان و تقویت نیروهایی دارد که به احیا و پویایی مجدد روستاهای کشور اهتمام دارند.
وی گفت: یکی از نیازهای اساسی در این زمینه وجود سند بالادستی و نقشه راهی جامع برای پیشرفت روستا در افق کلان جمهوری اسلامی ایران است. سندی که با نگاهی نظاممند، همه نقاط ضعف و قوت موجود در روستا را مورد توجه قرار داده و برای پیشرفت همه جانبه آن برنامه داشته باشد. همچنین ایجاد سازمانی پویا با بدنه اجتماعی و مدیرانی جهادی که متولی امور روستا باشد و همه ظرفیتها و مجموعههای فعال در روستا را جهت احیا، و هویت بخشی زندگی روستایی به کار گیرد.
آهنگران اظهار داشت: گروههای جهادی به عنوان مجموعهای خودجوش، مردمی و انقلابی از جمله بهترین بسترها برای تحقق پیشرفت روستا به شمار میروند. مزیتهایی مانند تقدس مفهوم جهاد، داوطلبانه بودن فعالیتها و انعطاف ساختاری موجود در آنها، توان جذب اقشار و افراد با تخصصهای مختلف را فراهم کرده است.
وی گفت: خوشبختانه امروز بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشتههای مختلف در سراسر کشور به شوق خدمت خالصانه به هم وطنانشان، جذب گروههای جهادی در اقصی نقاط کشور میشوند و ما باور داریم که با استفاده از این نیروی جوان و سرشار از انگیزه انقلابی، میتوان به اهدافی دست یافت که سالیان سال چشم انتظار تحقق آنها بوده ایم.
مسئول قرارگاه علمدار افزود: در سالهای نخست پیروزی انقلاب اتکا به نیروی جوانان انقلابی با روحیه جهادی موجب ارائه خدمات بی سابقهای به روستاها شد، امروز نیز تنها مکملی که باید به نیروی عظیم جهادگران افزوده شود، باور توان آنها و بسترسازی برای فعالیتهایشان است.
وی گفت: از میان بیشمار جهادگرانی که به شوق اطاعت امرتان، خدمت به ولی نعمتان انقلاب را بر خود فرض دانسته و با آرمان رفع محرومیت در ایران اسلامی وارد میدان سازندگی شدهاند، جمعی نیز با پیدایش ضرورت مبارزه رویاروی با دشمن تکفیری، سلاح به دست گرفته و قدم در راه صعب و خونین دفاع از حریم ملکوتی اهل بیت نهاده و شربت شهادت نوشیدهاند.
آهنگران تصریح کرد: ما امروز به نمایندگی از همه آن عزیزان، خالصانه و صادقانه خدمتتان عرضه میداریم که فرزندان جهادیتان که امروز در اقصی نقاط جهان اسلام دنبال کننده الگوی جاوید جهادالبنا هستند، در هر عرصه دیگری هم که نیاز به حضور باشد با تمام وجود وارد عمل شده و تا آخرین قطرۀ خون پای عهدی که با علمدار انقلابی شان بستهاند، میمانند.
* ضرابی: سرمایههای کشور به جای هدر رفتن در اختلاسهای نجومی صرف رشد جوانان شود
فاطمه سادات ضرابی نماینده اتحادیه تشکلهای دانشگاه آزاد در محضر مقام معظم رهبری با بیان اینکه از بزرگان دین این گونه آموختیم که دین نظام زندگی است، گفت: ما میتوانیم با مشاهده درونمان پی به خلقت ببریم اما جوان دوست دارد مسئولیت بپذیرد و پیشرفت کند، خودش را اثبات کند و دیده شود.
وی افزود: در حال تکامل و پیشرفت جامعه لازم است که نیروهای بازنشسته به جای ماندن در چند دوره با اعتماد کامل جان خود را به جوانان بدهند و بگذارند جامعه رشد و طراوت داشته باشد، در کشور ما شرایط تحصیل پس از انقلاب بسیار رشد کرد و وجود تحصیلات تکمیلی با ساخته شدن دانشگاهها حتی در نزدیکی روستاها ارتقا یافت که از آن جمله میتوان به طرح ساها و مراکز رشد و فناوری در دانشگاه اشاره کرد که کاری بسیار ارزشمند و غیرقابل چشمپوشی است.
ضرابی ادامه داد: حالا نظام برای افراد متخصص که از دانشگاه خارج میشوند چه جایگاه و موقعیتی را آماده کرده است، نظام سالم باید برای جایگاههای از پیش تعیینشده خود به مقدار نیاز افراد را تربیت کند و برای تک تک این افراد جایگاهی داشته باشد.
نماینده اتحادیه تشکلهای دانشگاه آزاد با بیان اینکه تربیت نیرو بیشتر یا کمتر از حد نیاز سبب وجود اختلال در نظام جامعه سالم میشود، گفت: امروزه به صورت مکرر شاهد این هستیم که دانشجوی فارغالتحصیل امیدی به آینده کاری خود ندارد زیرا رشتهها یا اشباع شدهاند یا مانند رشتههای علمی و پژوهشی حمایت میشوند و این افراد یا وارد بازار کار غیرتخصص خود میشوند یا بیکار میمانند و مدرکگرایی و تجمع نیروهای بیکار سبب به هدر رفتن نیروهای مفید و تشکیل تومور در جامعه میشود.
وی اظهار داشت: چندین سال است که موضوع مهاجرت مغزها مطرح میشود، اینکه جوانی برای کسب علم به جایی برود از نظر اسلام کاملا تایید شده است اما اینکه شرایط کشور به گونهای باشد که جوان ترجیح بدهد به ماندن یا پس از تکمیل تحصیلاتش بازگردد یا بازنگردد کاملا به این مسئله بستگی دارد که جوان در کشور خودش چه جایگاهی دارد و چقدر راه برای پیشرفتش هموار کردند.
ضرابی ادامه داد: از نخبههای زیادی شنیدم که از کشورهای مختلف برایشان دعوتنامه میآید، از راننده شخصی مادامالعمر گرفته تا عکس و محل دقیق تمام امکانات علمی و پژوهشی و درآمدهای بالا برایشان فراهم است و با تمام مشکلاتی که برایشان ایجاد میشود باز هم به خاطر تعهد به این نظام ماندهاند و شاید حسرت پیشرفت نیز در دلهایشان بماند.
نماینده اتحادیه تشکلهای دانشگاه آزاد خطاب به مقام معظم رهبری گفت: باور کنید جوانان نخبه ما به دنبال بهترین خانه و ماشین آنچنانی نیستند، هیچ کدام از ما ارزشهای دینی خود را به خاطر مادیات نخواهیم فروخت زیرا از همین توده مردم بلند شدهایم، جنگ را دیدهایم، چمرانها، باکریها، همتها را دیدهایم که در سختترین شرایط با کمترین امکانات زندگی کردهاند.
وی افزود: ما تحریمها را با صبر گذراندیم، از مادرمان حضرت زهرا (س) آموختیم صبر دستاویزی است برای رسیدن به ارج و پاداش؛ و باز هم پشت این نظام هستیم و خواهیم بود اما مسائل مالی تا حدی لازم است زیرا هرچقدر دغدغههای مادی کمتر باشد نخبههای ما به جای رفتن به شغل دوم و سوم برای فراهم کردن هزینههای تحقیقاتی پژوهشی و تولید اختراعاتشان با آسودگی خاطر وقت خود را به عمل رساندن افکارشان صرف میکنند که به عمل رسیدن این افکار تاثیر مستقیم و مثبت بر روی اقتصاد و فرهنگمان دارد.
ضرابی گفت: اگر سرمایههای کشور به جای هدر رفتن در اختلاسهای نجومی و رانتهای بالا و هزینههای بیمورد اتلافی، در مسیر رشد و ترقی جوانان مدیریت شود در سالهای آینده شاهد رشد و ترقی کشور عزیزمان خواهیم بود، البته ناگفته نماند که نخبهها و نوابغ ما صرفا مربوط به دانشگاهها نیستند. ما نوابغی داریم با چندین اختراع در زمینههای گوناگون که مدرک دانشگاهی هم نداریم.
نماینده اتحادیه تشکلهای دانشگاه آزاد در محضر مقام معظم رهبری عنوان کرد: کشورهای پیشرفته برنامههای بلندمدت و کلان برای زمانی که اکثریت کشورشان را جوانان تشکیل میدهند دارند تا در آن بازه زمانی اوج پیشرفت و بهرهبرداری علمیشان باشد. حالا کشور ما در آن اوج تعدد جوان قرار دارد، چه برنامه و آیندهآی برایشان در نظر گرفته شده است؟ مگر چند سال این تعداد جوان را داریم؟ کاش به جای نگرانی از مهاجرت مغزها نگران به هدر رفتن مغزهایمان باشیم.
وی افزود: ما میخواهیم کشورمان به عنوان کشور اسلامی خوبیها را در خودش جمع کند تا حکمتها در کنار اهلشان به آرامش برسند و این گونه با افتخار زمینهساز ظهور مولایمان باشند.
ضرابی اضافه کرد: تفاوت جوان ما با جوان کشورهای دیگر این است که آنها باید فرهنگ سیاسی، علمی، اقتصادی و آموزشی را بیاموزند ولی جوان ما باید فرهنگ اسلامی علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی را بیاموزد.
نماینده اتحادیه تشکلهای دانشگاه آزاد گفت: در چند روز اخیر که پای درد و دل چند تن از نخبگان و جوانان نشستهام وقتی یکی از آنها به من گفت تنها امید و آخرین امید من رهبری است و میخواهم دردم را به ایشان بگویم تا اگر باز هم درست نشد از ایران بروم، آنجا بود که ترجیح دادم مغزهای آمادهشدهام در زمینه های دیگر کنار بگذارم و وقتم را بر روی فرهنگ و نگرش اسلامی ایرانی صرف کنم.
برچسب ها :آواي جنوب ، اتحادیه تشکلهای دانشگاه آزاد ، انقلاب ، بورسیهها ، تشکلهای دانشجویی ، حقوقهای نجومی ، دیدار صمیمی جمعی از دانشجویان و اعضای تشکلهای دانشجویی با رهبر معظم انقلاب ، هشت دانشجوی کشورمان در دیدار با مقام معظم رهبری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0