کد خبر : 37286
تاریخ انتشار : شنبه 20 مرداد 1397 - 15:22

تعطیلی پروژه‌ی مهم تونل دیل در گچساران / اهالی دیل: چاه آهکی تنها برای تامین آب شرب منطقه است

تعطیلی پروژه‌ی مهم تونل دیل در گچساران / اهالی دیل: چاه آهکی تنها برای تامین آب شرب منطقه است

آب کارگاه احداث تونل دیل از تنها چاه آهکی این منطقه تامین می‌شد که با اعتراض اهالی دیل روبه رو شدند و معتقدند که سطح چاه آب دیل بسیار پایین رفته است و هم اکنون آب باقی مانده مختص مصارف شرب است.

آوای جنوب
آب کارگاه احداث تونل دیل از تنها چاه آهکی این منطقه تامین می‌شد که با اعتراض اهالی دیل روبه رو شدند و معتقدند که سطح چاه آب دیل بسیار پایین رفته است و هم اکنون آب باقی مانده مختص مصارف شرب است.

پیش از ظهر امروز نشست بررسی مشکلات تامین آب احداث تونل در روستای دیل این شهرستان با اهالی این منطقه با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی، مسوولان پروژه و دهیاران در سالن کنفرانس فرمانداری گچساران برگزار شد.

عبدالرحیم رحیمی با اشاره به پروژه تونل دیل اظهار کرد: ۱۲۵میلیارد تومان برای احداث این تونل در منطقه دیل اختصاص داده شده است.

وی گفت: با احداث این تونل محور دهدشت پاتاوه به بنادر جنوبی متصل می‌شود و طول این تونل به متراژ دوهزار و ۶۰۰ متر است.

فرماندار گچساران گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش نزولات بارندگی سطح آب سد کوثر کاهش یافته است در وهله اول تامین آب شرب شهرستان و در مراحل بعدی تامین آب مصارف  کشاورزی و صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.

بالاترین مقام اجرایی شهرستان با بیان اینکه انجام این پروژه امروز شاه‌کلید اصلی موضوع است، عنوان کرد: زمانی که پروژه پاتاوه به دهدشت تمام شود، پروژه چرام و ضرغام‌آباد و یک جاده فرعی درجه ۲ تبدیل به یک جاده اصلی با یک تونل وزین خواهد شد.

رحیمی تشریح کرد:  پروژه احداث تونل دیل قطعاً سنگین است که با انجام این کار موجب احیا و آبادانی منطقه می‌شود.

وی ادامه داد: مهم‌ترین فعالیت مؤسسه حرا در احداث تونل در کشور است که با بهترین تجهیزات انجام می‌دهد.
رحیمی در ادامه با اشاره به مسیر  اصفهان به گناوه عنوان کرد: با احداث این تونل، مسافت صد کیلومتر کاهش می یابد.

رحیمی در ادامه با اشاره به احداث تونل در مسیر گچساران ـ چرام متذکر شد: این پروژه، مسیر بویراحمد گرمسیر را نجات خواهد داد.

فرماندار گچساران با بیان اینکه تلاش‌های بسیاری صورت گرفت تا این پروژه و روستاهای اطراف از بن‌بست خارج شوند، خاطرنشان کرد: این سنگین‌ترین پروژه‌ای است که در آن نگذاشته‌ایم روستای دیل که قدیمی‌ترین روستای این شهرستان است در این مسیر حذف شود.

وی خاطرنشان کرد: این تونل با اعتباری افزون بر ۱۲۵ میلیارد تومان  در این منطقه احداث می‌شود که با پایان یافتن آن، مردم از این مسیر بهره‌مند می‌شوند.

 در این نشست محمد اقلیما رئیس کارگاه احداث قطعه دوم راه تونل نیز با اشاره به برخی مشکلات اظهار کرد: متاسفانه تاکنون عملیات اجرایی این پروژه آغاز نشده است.

 وی ادامه داد: مشکل تامین آب برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه موجب شده که این پروژه به تعویق بیفتد.

این مسؤول گفت: برای تامین آب کارگاه احداث تونل دیل یک چاه در این منطقه که متعلق به میراث فرهنگی است در دست بررسی قرار گفت.

اقلیما ابراز کرد: با استعلام‌های که صورت گرفته متوجه شدیم که این چاه دارای مشکلات بدهی و نیاز به تغییر دارد.

 وی ادامه داد: برای تجهیز و راه اندازی این چاه ۱۸۰ میلیون تومان از طریق موسسه هزینه شده است.
رئیس کارگاه احداث قطعه دوم راه تونل دیل  ابراز کرد: از مجمع این هزینه‌ها تاکنون مبلغ ۱۱۰ میلیون تومان در جهت تعمیرات چاه، ۴۲ میلیون در جهت بدهی برقی ۲۸ میلیون تومان در جهت خریداری  قطعات برای راه‌اندازی این چاه هزینه شده است.

اقلیما با بیان اینکه چند روزی است که آب کارگاه احداث تونل از این چاه تامین می‌شد که با اعتراض اهالی دیل و اعضای شورای دهیاری دیل در جهت تامین آب کارگاه جلوگیری به عمل آمده است.

وی افزود: برای انتقال آب از دهانه چاه به ورودی تونل ۲۷۰۰ متر لوله کشی انجام گرفته است و این پروژه تنها فقط یک خدمتی برای اهالی این شهرستان است و منفعتی دیگر ندارد.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود حجم خیلی کم آب در حد کار روزانه این این چاه بهره‌برداری شود.

در ادامه این نشست رئیس شورای دهیاری دیل گفت:  چاه آهکی دیل در سال ۸۶ توسط میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.

علی بهزادی با بیان اینکه به دلیل بدهی از این چاه استفاده نمی‌شد، گفت: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و اینکه کار اهالی این روستا باغداری و کشاورزی است اعتراض اهالی دیل در جهت تامین آب شرب  این منطقه است.

وی با اشاره به خدمات موسسه حرا در نقاط مختلف کشور در جهت محرومیت‌زدایی است، عنوان کرد: موسسه حرا در جهت تامین وسایل ورزشی، اماکن ورزشی و ساماندهی گلزار شهدا در این منطقه اقدام کند.

در ادامه این نشست یکی دیگر از اعضای شورای دیل ابراز کرد: مقرر شده که رئیس شورای دیل   با معتمدین و جوانان برای رفع معضل بیکاری جوانان این منطقه و کار در پروژه احداث تونل در این منطقه جلساتی برگزار کند.

رئیس شورای شهرستان گفت: در این نشست مطرح شد که به احترام ۲۶ شهدای این منطقه تعداد ۲۶ جوان بیکار این منطقه در این پروژه مشغول به خدمت شوند.

در ادامه این نشست خاتون‌الله کرم پور اظهار کرد: سطح چاه آب دیل بسیار پایین رفته است و هم اکنون آب باقی مانده مختص مصارف شرب است.

وی گفت: برای کارهای صنعتی از جمله احداث تونل آب مورد نیاز باید از سدکوثر تامین شود.

کرم پور اذعان کرد: مسوولان این پروژه مشخص نکرده‌اند که روزانه چه مقدار آب مورد نیاز دارند.

وی با بیان اینکه عمق چاه پایین رفته است، تصریح کرد: این کارگاه روزانه۶۰ هزار متر مکعب آب استفاده می کنند.

در ادامه این نشست یکی دیگر از اعضای شورای دیل بیان کرد: مشکل اساسی دیل تامین آب است و بسیاری از اهالی این منطقه به کار باغداری و کشاورزی مشغول هستند.

وی ابراز کرد: در برخی از مناطق باغداری و کشاورزی این منطقه به آبیاری نوین مجهز نشده است و یک انتظار از موسسه حرا داریم که در جهت خرید و اتصال لوله‌های آبیاری نوین که ۱۵ درصد آن بر عهده بهره‌بردار است را همکاری کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 7 در انتظار بررسی : 7 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.