آوای جنوب

ماجرای ۲۸۰ تن گندم مفقود شده در گچساران/فرماندار گچساران: باید با متخلف برخورد شود

آوای جنوب
اتابک با اشاره به ۲۸۰تن گندم که در سال ۹۶ به دلایل نامعلومی مفقود شد، اشاره کرد و گفت: این ۲۸۰تن گندم برای اداره تعاونی یک بحران شده است که باید متخلف را شناسایی کرد.

به گزارش آوای جنوب از گچساران، نشست بررسی مشکلات تعاونی‌های روستایی گچساران با حضور مدیرکل تعاون روستایی، فرماندار، بخشدار، معاون فرماندار، رئیس تعاون روستایی و مدیر عاملان تعاون روستایی در سالن اجتماعات فرمانداری گچساران برگزار شد.

در این نشست علیرضا اتابک خطاب به مدیرعاملان تعاون روستایی گفت: در این نشست انتظار می‌رود که انتقاد، پیشنهاد و راهکار بر رفع مشکلات تعاونی‌ها ارائه شود.

فرماندار گچساران خطاب به مسوولان تعاونی اظهار کرد: برای داشتن تعاونی پویا باید از استان‌های دیگر الگو گرفت که چگونه این تعاونی‌ها موفق عمل کرده اند.

وی ادامه داد: متاسفانه تعاونی‌ها به دنبال ایجاد خلاقیت، گسترش و افزایش سرمایه نیستند.

اتابک اذعان کرد در استان تعدادی تعاون روستایی تشکیل شده و موفق عمل کرده که می توان به تعاونی زنان سی‌سخت در پخت نان اشاره کرد.

بالاترین مقام اجرایی گچساران با بیان اینکه ما باید ضعف تعاونی‌ها را شناسایی و در صدد رفع این نواقص باشیم، گفت: اعتقاد من بر این است که تعاونی‌ها خود باید خلاق باشند و بتوانند سرمایه تولید کنند.

فرماندار گچساران با اشاره به اینکه از صفر تا صد محصولات کشاورزی در دست تعاونی است و برای افزایش سرمایه باید خلاقیت به خرج داده شود، افزود: سرمایه گذاری در تعاونی انجام می شود اما در واقع به دنبال افزایش سرمایه نیستیم.

اتابک با بیان اینکه شخصا به دنبال تشکیل جلسات از جمله سرمایه گذاری ، رفع معضلات و مشکلات واحدهای تولیدی هستم، گفت: اعتقاد به ایجاد تعاونی و سرمایه گذاری دارم.

وی عنوان کرد: با ایجاد زیرساخت‌ها در روستاها و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی پایدار اکنون نرخ بیکاری در روستاها کاهش یافته است و نرخ بیکاری در روستاها به یک رقمی نزدیک شده است.

فرماندار گچساران ادامه داد:با ایجاد زیر ساخت های لازم در روستاها موجب مهاجرت معکوس ازشهر به روستاها است و در حال حاضر تمایل برگشت به روستاها افزایش یافته است.

اتابک با اشاره به اینکه نگاه به تعاونی ها باید تغییر پیدا کنند، تصریح کرد: رشد اشتغال در روستاها تغییر پیدا کرده و تنوع کار در روستاها افزایش یافته است.

وی ادامه داد: اکنون از زمین های کشاورزی در روستاها به خوبی استفاده می شود که انتظار می رود تعاونی ها در این زمینه فعال باشند و با کشاورزان همکاری داشته باشند و یک سرمایه پایدار برای تعاونی ها به وجود آورند.

فرماندار گچساران اذعان کرد: تعاونی ها باید کارکرد خود را تغییر بدهند چرا که نظام تعاونی همیشه در دنیا موفق بوده است.

وی با اشاره به ۲۸۰تن گندم که در سال ۹۶ به دلایل نامعلومی مفقود شد، اشاره کرد و گفت: این ۲۸۰تن گندم برای اداره تعاونی یک بحران شده است که باید متخلف را شناسایی کرد.

اتابک ادامه داد: وقتی که تعاونی شکل می‌گیرد شغل های جانبی برای کشاورزان ایجاد می شود و فلسفه تعاونی ها ایجاد اشتغال است.

فرماندار گچساران با بیان اینکه با فعال بودن تعاونی‌ها کشاورزی توسعه پیدا می‌کند، اذعان کرد: محصولات کشاورزان باید به واسطه تعاونی‌ها جمع آوری شود و سود آن عاید تعاونی‌ها شود.

وی ادامه داد: کشاورزی در این شهرستان متحول شده است و مانند کهگیلویه با هزاران مشکل نیست.
اتابک ابراز کرد: سرمایه همین کارهایی است که انجام گرفته اما متاسفانه در برنامه‌ریزی ها دچار مشکل شده‌ایم.

فرماندار گچساران با بیان اینکه تعاونی‌ها باید به دنبال سرمایه در گردش باشند و علت توسعه نیافتگی‌ها از همین موضوعات نشات می‌گیرد، افزود: در شهرستان گچساران گنج است با این همه امکانات نباید این مشکلات در تعاونی‌ها وجود داشته باشد.

اتابک با اشاره به اینکه سرمایه باید در شرکت تعاونی ها بچرخد، عنوان کرد: اکنون سرمایه در همین محصولات کشاورزی است.

وی تصریح کرد: باید از بنگاه داری به خوبی استفاده کرد و سهم شهرستان از تولید، اشتغال و سرانه آرد، محصولات، نهادهای دامی را باید از استان گرفته شود و اعتقاد من بر این است که سهم کود گچساران در توزیع مناسب نیست و با توجه به آماری که ارائه شده است این میزان کم است.

فرماندار گچساران خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع محصولات در شهرستان تا کنون چهار هزار تن کود در بین کشاورزان برای انجام کشت در شهرستان توزیع شده که این میزان کم است.

اتابک در ادامه افزود: بازار را تعاون روستایی را باید در اختیار انحصاری خود را قرار دهد و بازار را نباید از دست دادتا این شرکت تعاونی‌ها سرپا باشند.

 

ماجرای کسری ۲۸۰تن گندم تاکم‌کاری اتحادیه وتعاونی‌ها در خرید محصولات کشاورزی گچساران

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵۷۰ میلیون تومان کارمزد تعاون روستایی گچساران از سال ۹۶ تا کنون در اختیار شرکت غله است و شرکت غله این میزان پول را پرداخت نکرده و این میزان پول را به ازای ۲۸۰ تن گندم در سال ۹۶کسر کرده است.

ماجرای کسری 280تن گندم  تاکم‌کاری  اتحادیه وتعاونی‌ها در خرید محصولات کشاورزی گچساران

همچنین ، قدرت الله ویسی در نشست برسی تعاونی دامدران گچساران اظهار کرد: اتابک فرمانداری  پرتلاش دلسوز و متعهد و با پشتکار و تعامل خوب و آشنایی با پیکره همه مجموعه ها  دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فرماندار گچساران با بدنه تعاون روستایی به خوبی آشنایی دارید اما این نشست یک بهانه خوبی شد تا مشکلات تعاونی‌های روستایی گچساران بررسی و رفع شود.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در استان ۱۲۰ تشکل  در سطح استان و دارای ۱۰اتحادیه است که  این تشکل ها بر اساس شرح و وظایف خود که  داردند هر کدام از آنها می توانند  در فعالیت  های اقتصادی اعم از بازاریابی انجام وظیفه نمایند.

 ویسی ادامه داد: از مجموع این ۱۲۰ تشکل ۳۰ تشکل در شهرستان گچساران است که شامل تعاونی کشاورزی ، زنان  روستایی، روستایی،  دامداری و زنبورداری در حال انجام فعالیت هستند و   می‌پذیریم  که هر کدام از این تشکل‌ها  دارای یک سری  اشکالات و مشکلات در این تشکل ها وجود داشته که به دنبال کمرنگ شدن تنها هستیم.

وی اذعان کرد: برخی از تشکل ها خوب کار نکردند و نه اینکه که نخواستند کار کنند شاید یکی از دلایل انجام نشدن کار همین ضعف بودجه مالی  در تشکل اتحادیه ها است.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد  ابراز کرد:  وظیفه سازمان تعاون روستایی هدایت، نظارت  و حمایت از تشکل ها  است که ما باید به خوبی بر تشکل نظارت  و آنها را مورد حمایت قرار می‌دادیم.

 ویسی با بیان اینکه کار شده اما به خوبی نظارت نبوده است، افزود: کار شده اما فاصله ها زیاد است و  در این یک سال اخیر به دنبال ساماندهی برای نظارت خوب بر روی این تشکل ها هستیم.

این مسوول ادامه داد: شبکه های ما در حال حاضر در امر خدماتی از جمله توزیع کود،  بذر، سبوس ، حوزه ، توزیع آرد و نفت در حال فعالیت هستیم و خوشبختانه  در سالهای گذشته که نمی توانستیم  جذب ۲۰درصدی اما هم اکنون ۱۰۰درصد این سهمیه ها در زمینه های مختلف جذب  شد  و علاوه بر سهمیه واقعی  سهمیه های دیگری جذب شده است و هم اکنون استان در زمینه تعاون روستایی خوب درخشیده است.

 ویسی با بیان اینکه هم اکنون در حال پوشش نقاط ضعف هستیم، گفت:  در بحث توزیع آرد یارانه بر اساس  سرشماری سال نودو پنج سرانه هر نفر هفت کیلو گرم بوده است که با رایزنی هایی که با شرکت غله و ادراه صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت  این سهمیه آرد  یارانه  در شهرستان گچساران افزایش یافته است که ۱۰ الی ۱۵ تن سهمیه آرد امسال گچساران نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

 وی ادامه داد: باید جمعیت روستایی از سوی اداره صمت و شرکت  غله جهاد کشاورزی سرشماری شود و براساس آمار جمعیتی و سرانه قانونی به تعاونی روستایی تخصیص داده شود.

مدیرکل تعاون روستایی استان اذعان کرد: علاوه بر ارائه خدمات به کشاورزان به دنبال جهش تولید هستیم که در همین سال‌جاری  طبق انعقاد قرار داد با  کارخانه چغندر قند  در فسا دعوت کردیم و
قریب بر ۷۰ هکتار از اراضی گچساران و باشت  به زیر کشت چغندر قند رفته است که این امر به دعوت تعاونی روستایی  صورت گرفته است.

وی ادامه داد: ما نباید تعاونی ها  را به سمت ارائه خدمات سوق بدهیم بلکه به دنبال درآمدزایی و تولید برای شرکت های تعاون  تولیدی داشته باشیم.

 ویسی ادامه داد: بحث شرکت آبران  که تحت  پوشش شرکت های تعاون تولیدی است که با هماهنگی سازمان تعاون روستایی ، اداره حقوقی و نظام بهره بردای باید تعاونی تولیدی ما در بحث انعقاد قرارداد  با وزارت جهاد کشاورزی و وزرات نیرو  و آب منطقه ای   که شرکت  های تولیدی در بحث اراضی تحت فشار  سهم مشارکت آبران دیده و مشارکت داشته باشند.

 وی  با بیان اینکه در بحث انعقاد قرار داد و تولید  زمین های کشاورزی اجاره داده شود  و با تعانلات خوب با جهاد کشاورزی می توان  مشکلات را رفع کرد، ابراز کرد: تعاونیها با سرمایه اولیه مردم  شکل گرفته و با نظارت این اداره در حال فعالیت هستند.

 ویسی ابراز کرد: امسال ۱۴ هزار تن  محصول گوجه فرنگی در خرداد ماه که روی دست کشاورز مانده بود  به عنوان خرید حمایتی برای اولین بار این میزان گوجه فرنگی را طی انعقاد قرار داد با کارخانجات رب گوجه فرنگی شیراز و اصفهان حمل و این میزان گوجه فرنگی از کشاورزان خریداری شد.

مدیرکل تعاون روستایی استان ادامه داد:  قریب بر پنج میلیارد و۲۸۰ میلیون تومان به کشاورزان یارانه پرداخت شد به ازای هر کیلوگرم گوجه فرنگی چهار صدتومان یارانه پرداخت شد اما دریغ از تشکل ها و اتحادیه های تعاون روستایی گچساران این سود را نبردند و اتحادیه بویراحمد این سود را حاصل شد.

وی ادامه داد: علاوه بر ۱۴ هزار تن گوجه فرنگی شهرستان گچساران  فروخته شد  برای اولین بار گوجه فرنگی شهرستان را به کا کشور معرفی کردیم  و در سامانه به عنوان خرید حمایتی در ساماه ثبت شده است.

ویسی ابراز کرد:  ۱۴۰ هزار تن سیب مرغوب در استان داریم و برای  تامین  میوه  شب عید از استان های دیگر از جمله  فارس  و اصفهان تامین می شد که این سیب همان سیب استان خودمان است.

 این مسوول ادامه داد:  امسال  تمامی اتحادیه   را وارد شبکه خرید محصول سیب کرده ایم  که  این امر نه تنها برای تقویت زایی و درآمد زایی  اتحادیه  و تشکل ها مناسب است بلکه سیب مرغوب استانمان را  را به کل کشور معرفی کرده‌ایم که دریغ از اینکه یک کیلوگرم از سیب این استان را اتحادیه  و تشکل های گچساران خریداری کرده باشند.

ویسی تصریح کرد: اگر اکنون شرایط کرونا نبود باید تک به تک تعاونی ها در روستاها را با حضور در روستاها مشکلات را بررسی می‌کردیم و تراز مالی این شرکت‌ها را برای کلیه سهامداران در مناطق تشریح می‌شد.

مدیرکل تعاون روستایی استان بیان کرد: کمیته کنترل و نظارت بر توزیع کود در استان انجام گرفت. و محموله به محموله طبق حوتله جهد کشاورزی  مورد بررسی قرار می گیرد.

 وی ادامه داد: در بحث توزیع آرد یارانه در حال نظارت هستیم اما قیمت آرد بر اساس مسافت روستایی متغیر است و براساس شورای نرخ گذاری قیمت آرد  یارانه پیشنهاد می شود و  به خاطر ضرر نرساندن به تشکل ها قیمت آرد افزایش خواهد داشت.

 ویسی ما به دنبال رشد اقتصادی روستایی هستیم ، عنوان کرد: ما به دنبال توسعه زنجیره تولید هستیم  و به دنبال ایجاد چتر حمایتی برای باغدارن، دامدارن وغیره هستیم و هر کجا که سازمان تعاون روستایی مشاهده کند  آسیب به کشاورز، باغدار و بهره بردار می رسد این سازمان دوشادوش  این افراد  خواهد بود.

 وی ادامه داد:  اتحادیه و تشکل های گچساران باید سهم مشارکت خود را در چگونگی حمایت از کشاورزان را اعلام کنند.

مدیرکل تعاون روستایی استان  با بیان اینکه سهم استان ما باید در مشارکت ها تعیین شود، ابراز کرد:  با تخصیص غرفه از سوی شهرداری آماده همکاری و توزیع اقلام در شهرستان گچساران هستیم.

ویسی اذعان کرد: در زمینه توزیع قند، روغن ، شکر و برنج پنجاه تن روغن در سطح روستاها توزیع شد.
وی تصریح کرد: در طی این یک سال  آنچه را کسب شده با تعامل و همکاری تعاون روستایی بوده  است.

این مسوول با بیان اینکه ما معتقد هستیم که باید از استان های دیگر  الگوگیری  داشته باشیم اما بسیاری از استان ها به تعاون روستایی این استان روی آورده اند و برای اولین بار  در ردیف بودجه قرار گرفته‌ایم.

 مدیرکل تعاون روستایی استان ادامه داد:  برای تامین و تجهیز مراکز خرید محصولات کشاورزی سهم بسیار خوبی برای خرید گندم  خواهیم داشت که مشارکت  تعاون روستایی در امر خرید گندم از ۵۴ هزار تن گندم خریداری  شده  در سال گذشته  در سه بخش خصوصی اعم از شرکت غله و سازمان تعاون روستایی که  از مجموع این میزان ۲۸هزارو ۶۰۰ تن گندم توسط تعاون روستایی خریداری شده است که از این میزان چهار هزار تن در گچساران و باشت و ۱۶ هزار تن در شهرستان دهدشت خرید گندم انجام گرفت.

ویسی ابراز کرد: در بحث ساختمان های اداری  ساختمان های تعاون روستایی مستهلک و فاقد سند هستند که سندهای این اداره  به اشتباه به چهار محال و بختیاری و لرستان ارسال شده بود.

این مسوول عنوان کرد: انتظار می رود که مشکلاتی که بین سازمان مستضعفان و این سازمان  در بحث املاک و عرصه ها وجود دارد  رفع شود.

مدیرکل تعاون روستایی استان  با بیان اینکه فعالیت و راهکار از شما تامین اعتبار از ما خواهد بود.ادامه داد: مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای تامین و تجهیز مراکز خرید گچساران تخصیص خواهیم داد.

ویسی افزود: درزمانی ما می توانیم متوجه شویم که تراز مالی را باید محاسبه کنیم که  متاسفانه در قدیم تراز مالی شفاف نبود.

وی ابراز کرد: بحث خرید گندم سال ۹۶نه تنها حساب رسی دقیق نشده بود نه تنها کسی پیگیر نمی کرد بلکه این موضوع رها شده بود.

این مسوول عنوان کرد: بیش از چندین بار این موضوع حسابرسی شد و در اختیار تعاون روستایی گچساران قرار گرفت و  قریب به. ۲۸۰تن کسری گندم در سال ۹۶ به شرکت غله بود.

 مدیرکل تعاون روستایی استان با بیان اینکه این استان قبیله ای و عشیره ای است، گفت: یک توافقاتی و یک سری اشتباهاتی رخ داده که قریب بر ۲۸۰ تن کسری گندم در آن سال رخ داد.

 وی ادامه داد: اتحادیه تعاون روستایی گچساران به عنوان مباشر خرید  و طرف  قرارداد شرکت غله بوده که برای  شرکت  غله خرید انجام دهد و یک کارمزدی را دریافت کند .

 ویسی ادامه داد: در این جا اسناد و مدارکی  اتاحدیه وجود دارد که ما باید طبق آن قرار داد انجام وظیفه می کردیم  که متاسفانه خریداران این میزان گندم را در اختیار شرکت غله قرار نداد.

وی ابراز کرد: اتحادیه  تعاونی گچساران با یک سری افراد قرار دادهایی را منعقد کرده  این افراد  ۲ نفر به خوبی گندم را خریداری  و گندم را  در اختیار شرکت غله قرار دادند  یکی الی دو نفر  گندم را تحویل ندادند.

 وی افزود: قانون کار این است اگر چنانچه  یک کیلوگرم کسری داشته باشیم کارمزد  همان افرادی را که برای تعاون روستایی خرید انجام داده اند  انها را پرداخت نمی کند.

 مدیرکل تعاون روستایی استان بیان کرد: ۵۷۰میلیون تومان کارمزد تعاون  روستایی  شهرستان گچساران  از سال ۹۶ تا کنون در  اختیار شرکت غله است و شرکت غله این میزان پول  را پرداخت نکرده است و این میزان پول را به ازای ۲۸۰ تن گندم کسر کرده است.

ویسی ابراز کرد: این نه تنها مشکلاتی برای اتحادیه  به وجود آورده است و از طریق مقامات قضایی پیگیر  و حساب های تعاون روستایی مسدود و خودرو این سازمان توقیف شده است.

وی ادامه داد:  انتظار می رود که  حساب  بلوکه شده و خودرو توقیف  شده  آزاد  شود.

تخصیص اعتبار مهمترین محور تقویت تعاونی روستایی گچساران

رئیس اداره تعاون روستایی گچساران گفت: با توجه به اینکه اداره تعاون روستایی در ردیف بودجه قرار گرفته انتظار می‌رود از محل اعتبارات شهرستانی یک اعتباری به این اداره تخصیص داده شود.

تخصیص اعتبار مهمترین محور تقویت تعاونی روستایی گچساران

  در ادامه ، آیت الله محمدی مفرد با بیان اینکه  علیرضا اتابک فردی با پشتکار و دارای تعامل خوبی است، اظهار کرد:  امیدواریم با آمدن شما بتوانیم گامی بلند در توسعه و پیشبرد اهداف  سازمان تعاون روستایی برداریم.

 وی در ادامه افزود: در ۲ شهرستان‌ گچساران و باشت ۳۱شرکت تعاونی روستایی  از جمله  ۹تعاونی کشاورزی، ۶تعاونی تولیدی، پنج شرکت تعاون روستایی،  یک اتحادیه تعاون روستایی،  هشت شرکت تعاونی آبران، یک تعاونی زنان و ۲ تعاونی منابع طبیعی و آبخیزداری در این شهرستان  است.

وی ادامه داد:  تعاونی زنبورداران، مرغداران، باغداران و تعاونی بانوان از عمده‌ترین این تعاونی‌ها هستند.

رئیس اداره تعاون روستایی گچساران با بیان اینکه مهمترین فعالیت شرکت‌های تعاون روستایی توزیع خدمات در بین روستاییان است، گفت: شرکت ها براساس  شرح و وظایف قانونی ارائه شده یک تعاونی در روستاها تشکیل  و سپس اقدام به ارائه خدمات می‌کنند.

محمدی مفرد با اشاره به اینکه طی ۱۱ ماه گذشته از سالجاری  عملکرد این سازمان متحول شده است،  افزود: از ابتدای سالجاری تا کنون ۴۱۰۰ تن گندم مازاد کشاورزان خریدار تضمینی شد.

 وی با بیان اینکه ۵۵۶ تن گندم بذری خریداری شده است و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

 رئیس اداره تعاون روستایی گچساران ادامه داد: امسال ۲۱۸ هزار لیتر  نفت سفید در بین روستاییان توزیع شده است.

محمدی مفرد  اذعان کرد: از ابتدای سالجاری تا کنون  یک میلیون و ۱۰۸ هزار و ۶۶۴ کیلوگرم آرد یارانه‌ای خانه پز امسال بین مردم مناطق روستایی و عشایری این شهرستان توزیع شده است.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۳۸۷ تن کود شیمیایی در این مدت توزیع شده است، عنوان کرد:  امسال ۵۵۶ تن بذر گندم  تولید و فرآوری و توزیع انواع  بذر اصلاح شده ، ۲ هزار و ۷۰۵ تن انواع نهاده های دامی،  از جمله سبوس، جو، ذرت، کنجاله سویا در بین دامداران توزیع شده است.

 رئیس اداره تعاون روستایی گچساران  در ادامه بیان کرد: امسال ۳۳۲ نفر بهره بردار به نظام صنفی کشاورزی  افزوده شده  و تعداد ۳۳۲ فقره پروانه فعالیت نظام صنفی صادر شد.

محمدی مفرد گفت: بیش از۱۲ هزارو ۲۰۰نفر عضو این تعاونی ها هستند که بیش از یک هزار نفر عضو تعاونی های غیرفعال این شهرستان هستند.

رئیس اداره تعاون روستایی گچساران ادامه داد: اکنون با  کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم و ساختمان این اداره  و بالغ بر پنجاه سال عمر دارد و شیب آبریز محوطه اداره مشکلاتی را به وجود آورده است که برای نوسازی این ساختمان نیاز به سرمایه و تامین اعتبار دارد.

محمدی مفرد ادامه داد: با توجه به اینکه اداره تعاون روستایی در ردیف بودجه قرار گرفته انتظار می‌رود  از محل اعتبارات شهرستانی یک اعتباری به این اداره تخصیص داده شود.

وی در ادامه از توزیع  ماهانه هشتاد تن  آرد یارانه خبر داد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا  تقاضای آرد یارانه برای پخت نان خانگی بیشتر شده است و این میزان آرد کفاف نمی دهد

با دیگران به اشتراک بگذارید
  1. همکاران گفت:

    الحق حناب وبسی تعاون روستایی را متحول کرده و دست غارتگران گوتاه شده .مرحبا و هزاران درود دیر امدی .کاش ۳ سال پیش میومد

  2. اکبری گفت:

    باسلام خدمت فرماندار محترم خصوصا مهندس ویسی مدیر محترم تعاون.روستایی پشتکار شما قابل تحسین است مهندس … موفق و سلامت باشید…

  3. اکبری گفت:

    باسلام خدمت فرماندار محترم خصوصا مهندس ویسی مدیر محترم تعاون.روستایی پشتکار شما قابل تحسین است مهندس … موفق و سلامت باشید…

  4. قاسم گفت:

    درود وخسته نباشی خدمت مهندس ویسی

  5. قاسم گفت:

    درود وخسته نباشی خدمت مهندس ویسی

else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president