کد خبر : 59307
تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404 - 18:15

افزایش آتش سوزی در جنگل های کشور در سال جاری

افزایش آتش سوزی در جنگل های کشور در سال جاری

آوای جنوب مهرداد اکبریان روز چهار شنبه در نشست کارگاه آموزشی اطفای حریق جنگل ها و مراتع با دهیاران گچساران و باشت افزود: بسیاری از مردم که در حمایت و حفاظت از جنگل‌ها نقش دارند، عضو سامانه‌های مربوطه نیستند که این خود یک مشکل مهم است. وی بیان کرد: تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق

آوای جنوب مهرداد اکبریان روز چهار شنبه در نشست کارگاه آموزشی اطفای حریق جنگل ها و مراتع با دهیاران گچساران و باشت افزود: بسیاری از مردم که در حمایت و حفاظت از جنگل‌ها نقش دارند، عضو سامانه‌های مربوطه نیستند که این خود یک مشکل مهم است.

وی بیان کرد: تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق در این حوزه بسیار سنگین و حجیم هستند، به طوری که همکاران گاهی اوقات در حمل و نقل آن‌ها دچار مشکل می‌شوند.

اکبریان ادامه داد: هم اکنون تلاش‌هایی برای به‌روزرسانی و ارتقاء این تجهیزات انجام می‌گیرد، از جمله نمونه‌ای از این تلاش‌ها، تبدیل آتش‌کوب به دستگاهی دو منظوره می باشد که در قالب عصای کوهنوردی قابل استفاده و می‌تواند به حالت اولیه برگردد.

وی تصریح کرد: هدف از این نشست ، ایجاد ساختاری منسجم و نهادی است که مردم علاقمند بتوانند در قالب آن فعالیت و از خسارات ناشی از حریق جلوگیری نمایند و این ساختار بر اساس تفکر منظومه پیشرفت و آبادانی روستا طراحی شده است.

اکبریان ابراز کرد: حضور فعال روستایان در عرصه حریق نیازمند آموزش‌های مناسب و تجهیز نیروهای داوطلب است.

مدیر دفتر حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: بر اساس قانون بحران و حمایت قضایی، افراد برای مشارکت در عملیات اطفای حریق باید در سامانه‌ای ثبت‌نام و آموزش های لازم را ببینند.

وی ابراز کرد: آموزش‌های لازم باید به گونه‌ای باشد که نیروها توانمند و آماده باشند، مشابه آموزش‌های کوهنوردی حرفه‌ای، تا در مواقع اضطراری بتوانند به خوبی عمل و از سوختن ، خسارت‌های جانی و مالی جلوگیری شود.

اکبریان تصریح کرد: در زمان آتش سوزی منابع طبیعی می‌تواند از توان نیروهای آموزش‌دیده بهره‌برداری کند و این نیروها در قالب گروه‌های منسجم فعالیت خواهند کرد.

وی گفت: هدف از این اقدامات، افزایش آمادگی و توانمندی مردم و دستگاه‌های مربوطه در مقابله با حریق برای حفظ، امنیت و سلامت منطقه است.

افزایش آتش سوزی در جنگل های کشور در سال جاری

به گزارش آوای جنوب: اکبریان بیان کرد: در این نشست ها آموزش‌های لازم برای مدیریت حریق و نحوه اجرای عملیات اطفای آن به همکاران و مردم ارائه می‌شود تا بتوانند در مواقع بحرانی بهتر عمل کنند.

وی به تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن بر کشور اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر، شاهد رشد قابل توجهی در حریق‌های جنگلی بوده‌ایم.

اکبریان اظهار کرد: میزان حریق‌ها در سالجاری نسبت به مدت مشابه ۱۱۰ درصد افزایش یافته ، که این روند در سطح کشوربه طور خاص در شهرستان‌های مختلف مشاهده می‌شود که این افزایش خطرناک است .

وی افزود: خشکسالی و تغییرات اقلیمی موجب شده گونه‌های اصلی جنگل‌های زاگرس به تدریج در معرض خطر قرار گیرند.

اکبریان بیان کرد: سالانه اقدامات متعددی برای افزایش سطح آگاهی و توانمندی‌های مقابله با حریق و حفاظت از جنگل‌ها بر اساس اعتبارات موجود انجام که شامل آموزش‌های مختلف که از طریق کلاس‌ها، کارگاه‌ها و رسانه‌ها، به ویژه صدا و سیما، به مردم و مسئولان ارائه می‌شود .

وی تصریح کرد: پاکسازی نقاط بحرانی و جاده‌ها، و آماده‌سازی جنگل‌ها برای مقابله با حریق‌ها از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه در زمینه آتش سوزی است.

۹۵ درصد آتش سوزی در جنگل ها عامل انسانی دارد

معاون پژوهشی پژوهشکده سوانح طبیعی کشور در این نشست از اجرای طرحی جامع با محوریت پیشگیری و مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در قالب برنامه «آبادانی و پیشرفت منظومه‌های

روستایی» خبر داد و گفت: امروز در شهرستان گچساران حضور داریم تا روند اجرای ستاد ۴۰۴۰ باهدف آبادانی و پیشرفت منظومه‌های روستایی را بررسی کنیم.

مرتضی جعفری ابراز کرد: این ستاد با مشارکت دفتر مقام معظم رهبری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر نهادهای ذی‌ربط استان کهگیلویه و بویراحمد در حال فعالیت است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در طرح منظومه‌های روستایی افزود: در این طرح، جوامع محلی محور اصلی توسعه هستند و از همین رو، در گچساران تلاش کرده‌ایم تا با بهره‌گیری از توان تسهیلگران پژوهشکده سوانح طبیعی، بنیاد مسکن و مشارکت محلی، به مشکلات و چالش‌های مناطق مختلف ازجمله خطر آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع بپردازیم.

جعفری هدف از برگزاری این نشست ها را آمادگی محلی برابر خطرات طبیعی به‌ویژه آتش‌سوزی جنگل‌ها اعلام کرد و گفت: آمار آتش‌سوزی‌ها در منطقه زاگرس نگران‌کننده ات و در سال ۱۴۰۳، استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، فارس و لرستان (منطقه رویش زاگرسی) بیشترین آتش‌سوزی را داشتند.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها ۵ درصد از این آتش‌سوزی‌ها منشأ طبیعی دارند و ۹۵ درصد عوامل انسانی دارند که از این میان حدود ۱۰ درصد عمدی و ۹۰ درصد غیرعمدی است.

انتهای پیام / آوای جنوب

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.