از پذیرایی مسافران با طعم زباله در دهدشت تا کاخ ساسانیان در سلطه معتادان+تصاویر

آوای جنوب این روزها اگر گذرتان به بافت تاریخی دهدشت افتاده باشد صحنه هایی را مشاهده خواهید کرد که قلب هر انسان دغدغه مندی را به درد. بافت تاریخی دهدشت که بر اساس دست نوشتههای تاریخی به دستور اردشیر بابکان و به یاد فرزندش “شاپور”، “بلاد شاپور” نام گرفت، در ضلع جنوبی شهر کنونی دهدشت
آوای جنوب
این روزها اگر گذرتان به بافت تاریخی دهدشت افتاده باشد صحنه هایی را مشاهده خواهید کرد که قلب هر انسان دغدغه مندی را به درد.
بافت تاریخی دهدشت که بر اساس دست نوشتههای تاریخی به دستور اردشیر بابکان و به یاد فرزندش “شاپور”، “بلاد شاپور” نام گرفت، در ضلع جنوبی شهر کنونی دهدشت به وسعت ۳۴ تا ۴۰ هکتار قرار گرفته است
در سندی که از عصر شاه عباس صفوی در سال ۱۰۸۶ هجری قمری به جا مانده نام این شهر قریهالدشت بوده که در زمان حکومت سلجوقیان به اوج رونق خود رسیده است.
اما این روزها حال و روز بلادشاپور زیاد خوش نیست، از تخریب ابنیه و چرای دام و اتراق معتادان و دیوارنویسی های روی دیوارههای چندصد ساله تنها گوشهای از این صحنه های دردآور هستند.
حضور معتادان و اثاری که بر جای میگذارند و تردد بی هدف افراد مختلف در گوشه وکنار این بافت گواهی است بر اینکه عملا هیچگونه حفاظتی از این میراث کم نظیر نمیشود و گویا حجرههای بازار و مساجد این شهر را فقط برای سکونت معتادان ساماندهی میکنند و همین امر باعث شده عامه مردم و دوستداران تاریخ و گردشگران امنیت و انگیزه چندانی برای حضور در بافت تاریخی دهدشت نداشته باشند.
هر چه که هست نشان دهنده آن است که برنامه جامعی برای مدیریت و حفاظت از بافت تاریخی و این میراث کهن وجود ندارد میراثی که از دوره ساسانیان و صفویه و قاجار بر جای مانده به عملا به سلسله معتادان رسیده و همچنان باید شاهد جولان معتادان و افراد علاف در این بافت تاریخی باشیم.
جالب اینجاست در ایام نوروز که باید شاهد آماده سازی و بازگشایی مقبره امامزادگان و حمامهای تاریخی این شهر برای بازدید گردشگران باشیم متاسفانه مرقد امامزاده پیرغازی از آثار دوران سلجوقیان به کمپ ترک اعتیاد و متینگ اعضای «ان ای» تبدیل شده و سایر امامزادهها نیز مهر و موم شده و از دسترس گردشگران خارج شدهاند.
فرار میراث فرهنگی از پاسخگویی شفاف
رئیس روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ گفت: کار اداره ما مرمت، احیا و بازسازی بناهای تاریخی بوده و در همین راستا کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت بعد مرمت با حمام کهیار ثبت جهانی شد و بعد به بخش خصوصی واگذار شد.
علی اکبر پاک افزود: دوم بازارچه سنتی بافت تاریخی دهدشت احیاء و مرمت شده و مسجد ابوذر غفاری مرمت و احیا شده و در اختیار هیئت های مذهبی شده و مسجد جامع در حال مرمت بوده و در واقع اقدامات بزرگی در حوزه مرمت و احیاء بافت تاریخی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود نیروی انسانی برای حفاظت بافت ۳۵هکتاری بافت تاریخی شاهد برخی موارد مثل حضور معتادان و تخریب آثار تاریخی هستیم که می طلبد تمام دستگاههای اجرایی در این راستا با میراث فرهنگی همکاری داشته باشند.
رئیس روابطعمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: مردم باید نبست به حفاظت از آثار تاریخی احساس مسئولیت داشته زیرا این بناهای تاریخی هویت و شناسنامه مردم است.
🟥
چه کسی پاسخگوست!
پذیرایی از مسافران در دهدشت با طعم زباله+تصاویر
ورودی شهر دهدشت از سمت طولیان در تسخیر زبالهها و نخالههای ساختمانی قرار دارد و هیچ مسئولی جوابگوی این چهره نازیبای شهرتاریخی بلادشاپور نیستند
رانندگان، مسافران و برخی از شهروندان شهر دهدشت با تماس های مکرر با این پایگاه خبری از وضعیت ورودی شهر دهدشت به سرفاریاب که مملو از انباشت زباله است گلایه کردند و بررسیهای میدانی خبرنگاران از این ورودی نشان میدهد که مملو از زباله و نخالههای ساختمانی بوده و متولیان امر نسبت به پاکسازی ورودی شهر در ایام نوروز بی توجه هستند.
وجود فقر فرهنگی، عدم آگاهی بخشی درست در خصوص نگهداری از شهر، همچنین عدم برخورد قانونی و سخت با متخلفان موجب شده که در ورودی شهر دهدشت شاهد به وجود آمدن چنین صحنه های زننده ای باشیم.
عدم مسئولیت پذیری شهروندان و در کنار بی مسئولیتی مسئولان این شهر، نسبت به محیط زیست موجب شده مقدار زیادی زباله روزانه در این مکان جمع شود و حجم زیاد زبالهها؛ چهره ورودی شهر، که بار ترافیکی زیادی را هر روزه شاهد هست زشت تر کند.
مدیریت و رسیدگی به وضعیت پسماندها یکی از شاخص های توسعه در هر جامعه توسعه یافته است در حالی که نظافت شهر دهدشت در ورودی ها و خروجی های این شهر، وضعیت نامطلوب و اسفناکی را شاهد است و متولیان امر تاکنون چاره ای اساسی برای بر طرف کردن این مشکل نیندیشند.
در گفتگو با شهروندان و رانندگانی که از این مسیر عبور میکنند آنها بر اجرای سریع مصوبات کارگروههای مدیریت پسماند و معرفی دستگاههای کمکار به مراجع قضایی به دلیل ترک فعل تاکید داشتند.
آنها اعلامی کردند مدیریت شهری تعیین تکلیف سایت زباله غیراستاندارد با هماهنگی دستگاههای قضایی را اجرایی کنند و پاکسازی و گشتزنی مستمر در ورودی شهر و مناطق گردشگری برای جلوگیری از تخلیه غیرمجاز زباله و نخاله های ساختمانی را داشته باشند تا به یک باره با کوهی از انباشت نخاله مواجه نشوند.
آنها عقیده دارند با جلب مشارکت بخش خصوصی و دانشگاهها برای ارائه راهکارهای علمی و فناورانه در مدیریت پسماند میتوانند به شهر کمک کنند.
این معضلات نه تنها بر چهره شهرها تأثیر منفی گذاشته، بلکه سلامت عمومی و محیط زیست را نیز تهدید میکند. نیاز به عزم ملی و همکاری مسئولان امر برای حل این چالش مشهود است.
برچسب ها :آوای جنوب ، دهدشت ، کاخ ساسانی کهگیلویه ، ورودی شهر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0