کد خبر : 61083
تاریخ انتشار : یکشنبه 29 تیر 1404 - 13:36

اعتراض دادستان استان به نرخ شهریه جدید مدارس دولتی و غیر دولتی در کهگیلویه و بویراحمد

اعتراض دادستان استان به نرخ شهریه جدید مدارس دولتی و غیر دولتی در کهگیلویه و بویراحمد

آوای جنوب اولین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم و شورای حفظ حقوق بیت المال با حضور سرپرست معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فرماندار بویراحمد و جمعی از مدیران و روسای سازمان ها و ادارات کل استان برگزار شد به گزارش آوای جنوب ، در این

آوای جنوب

اولین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم و شورای حفظ حقوق بیت المال با حضور سرپرست معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فرماندار بویراحمد و جمعی از مدیران و روسای سازمان ها و ادارات کل استان برگزار شد
به گزارش آوای جنوب ، در این نشست شش موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت اولین موضوعی که مورد بررسی قرار گرفت تحلیل سیمای جرائم و دعاوی استان بود.

عبدالرضا بابایی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اظهار داشت: سرقت موضوعی بود که در کل استان کاهش داشت اما سرقت داخل خودرو و قطعات آن افزایش داشته است که میزان آن ۱۴ درصد نسبت به گذشته است

بابایی گفت: یکی دیگر از موضوعات سرقت هایی که نسبت به گذشته افزایش داشته، سرقت از ساختمان های در حال ساخت، معابر و سرقت احشام است و میزان ۲۸ درصد بوده است.
وی افزود: در همین مدت کشف سرقت ۲۴ درصد نسبت به گذشته افزایش داشته است. یکی از راه های پیشگیری از سرقت در حوزه ساختمان انجام اقدامات حفاظتی مراقبتی و امنیتی است در خصوص دریافت پایان کار ساختمان سازی ساختمان سازی است که با حضور سازمان های مرتبط جلسه ای برگزار شده که ملاحظات امنیتی از قبیل نصب دوربین مداربسته دزدگیر و صندوق پستی از جمله آنهاست.
در این زمینه حامد رهبر معاون حقوق عامه دادستان مرکز استان نیز موضوع ترافیک در کنار مدارس را یک معضل بیان کرد
وی گفت: ساخت مدارس در کنار منازل مسکونی نقاط پرجمعیت شهر به مشکل اصلی ترافیک در آن نواحی بدل شده است
معاون حقوق عامه دادستان مرکز استان به نرخ جدید شهریه مدارس نیز ورود کرد و اظهار داشت: با توجه به میزان جدید شهریه مدارس، مبلغ آن مورد تأیید دادستان مرکز استان نیست و دادستان به عنوان مدعی العموم، در این زمینه ورود کرده است
رهبر افزود میزان شهریه مدارس در استان کهگیلویه و بویراحمد لازم است بومی سازی گردد و با توجه به وضعیت مردم محاسبه و دریافت شود.
معاون حقوق عامه دادستان مرکز استان گفت: ابلاغ شهریه های جدید در مدارس دولتی و غیردولتی با دستور دادستان مرکز استان متوقف شده است.
بررسی آخرین وضعیت طرح کاداستر اراضی کشاورزی و ملی
در ادامه این نشست، داوود انصاری مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان در خصوص اجرای طرح کاداستر اراضی ملی و منابع طبیعی گفت: ۹۸ درصد از اراضی ملی سند دار شده است

وی افزود: در اجرای این طرح ۲۶ هزار برگ سند تک برگ صادر شده است.
انصاری ابراز داشت: ادارات و سازمان های دولتی در ثبت املاک خود کاهلی می کنند. مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان در ادامه به موضوع اختلاف در آمار طلاق در استان اشاره و بیان داشت: این تفاوت مربوط به آماری است که نهایی شده و در دفاتر ثبت واقعی ازدواج و طلاق ثبت شده است.
انصاری گفت: در برخی موارد ثبت واقعه ازدواج در خارج از استان انجام شده است اما طلاق آن در کهگیلویه و بویراحمد ثبت، و این امر سبب می شود که نسبت آمار طلاق به ازدواج و جمعیت استان افزایش یابد.
وی در خصوص ادامه طرح کاداستر در استان اظهار داشت: تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار در استان در قالب ۸۲۰ پلاک سند دار شده است.
انصاری افزود: ۴۹ پلاک به مساحت ۷۰ هزار هکتار ثبت نشده است که مقدمات اولیه آن انجام و به زودی اسناد آن ها نیز صادر می شود.
مدیرکل ثبت اسناد املاک و استان در پایان اظهار کرد: صد درصد اراضی مربوط به حوزه منابع طبیعی استان سند دار شده است.
رسیدگی به مشکلات حوزه مدارس ناایمن موضوع دیگری بود که این نشست به آن پرداخت

در این نشست منوچهر محمدی فرماندار شهرستان بویراحمد در سخنانی با توجه به شعار سال که سرمایه گذاری برای تولید می باشد در سخنانی اظهار کرد: یکی از چالش هایی که در شهرستان مرکز استان هم در شهرک های صنعتی و هم خارج از آن داریم تأمین زمین برای سرمایه گذاری است.
وی افزود: بخشی از این زمین ها در سنوات گذشته در اختیار افراد قرار گرفته اند و اکنون پیشرفت فیزیکی مطلوبی ندارند.
محمدی تصریح کرد: طرح هایی که با توجه به تقویم زمانی پیشرفت فیزیکی مطلوبی ندارند خلع ید می شوند.
فرماندار بویراحمد در خصوص فضای آموزشی در شهرستان ابراز کرد: سرانه فضای آموزشی شهرستان بویراحمد با توجه این کثرت جمعیت و مهاجرپذیر بودن، هم از میانگین استانی و هم از کشوری، عقب تر است.
در کهگیلویه و بویراحمد ۲۸۷ مدرسه ناایمن وجود دارد که استفاده از آن ها ممنوع است.
به گفته ی مسئولین آموزش و پرورش و نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان، ۲۰ هزار دانش آموز در این مدارس در حال تحصیل اند. ۵۰ مدرسه توسط خیرین در حال ساخت و جایگزین شدن هستند و ۶۰ مدرسه کانکسی در کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شده است . تلاش بر این است که ۱۰۶ مدرسه سنگی در سطح استان جمع آوری شوند.
گویا پرونده بحران مدرسه های ناایمن به این زودی بسته نمی شود مدارسی که ۲۰ هزار دانش آموز را در سال تحصیلی گذشته در خود جای داده بود و شاید ممکن است در سال تحصیلی جدید ۱۰۶ مدرسه ای که در حال ساختن هستند نتوانند پذیرای دانش آموزان باشند.
به گفته حسینی نیک مدیرکل نوسازی مدارس استان؛ یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد دارای رتبه ۷ نقطه سیاه در میزان دانش آموزان در میانگین کشوری است

به گفته وی مدارس دولتی که ناایمن هستند باید مجوز برای ثبت نام دانش آموزان برای آنها در سال تحصیلی جدید صادر شود.
لازم به ذکر است که درپایان این نشست از فرماندهی فراجا در استان، شبکه استانی دنا و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان که بیشترین تلاش را در زمینه پیشگیری از وقوع جرم را سال ۱۴۰۳ داشتند تقدیر شد.
بخش پایانی
در این نشست سید نیما کشاورز دادیار شعبه ی سوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان که رسیدگی به بخشی از پرونده های حقوق عامه را بر عهده دارند نیز در این نشست در سخنانی به مسئله ی مدارس ناایمن و طرح کاداستر اراضی پرداخت
*باید نبض سلامت اجتماعی استان رو بگیریم*

کشاورز در خصوص مشکلات حوزه مدارس ناایمن در استان بیان داشت: این موضوع خط قرمز ماست. مدارس ناایمن یعنی آینده‌ای ناامن بچه‌های ما، امانت‌های جامعه هستند و امنیت شان شوخی‌بردار نیست.
وی گفت: اول ایمنی، بعد آموزش تآکید کنیم که هیچ پیشرفت آموزشی بدون امنیت جانی و روانی محقق نمی‌شود. مدرسه نه تنها باید مکانی برای یادگیری باشه، بلکه باید پناهگاهی امن برای دانش‌آموزان باشد.
کشاورز افزود: ناایمن بودن فقط به معنی مقاومت در برابر زلزله نیست. سیستم اطفاء حریق، سیم‌کشی برق غیراستاندارد، عدم وجود سرویس‌های بهداشتی مناسب، فقدان سیستم گرمایش و سرمایش استاندارد، حتی محوطه و حیاط مدرسه (مثلاً وجود چاله یا موانع خطرناک) همگی جزو ناایمنی‌ها محسوب می‌شوند. حتی ناامنی‌های محیطی مثل نزدیکی به مراکز اعتیاد یا تردد خلافکاران هم باید بررسی بشود.
وی ادامه داد: آیا فضای مدرسه به قدری فرسوده و دلگیراست که روی روحیه و یادگیری بچه‌ها تاثیر منفی می‌گذارد؟ این خودش یک نوع ناایمنی پنهان هست.
دادیار شعبه ی سوم دادسرای مرکز استنان در ادامه با ارائه ی راهکاری به مدیران آموزش و پرورش و نوسازی مدارس پرداخت.
کشاورز عنوان کرد: به ادارات آموزش و پرورش و نوسازی مدارس یک مهلت مشخص و معقول (مثلاً دو ماهه) بدیم برای ارائه برنامه جامع ایمن‌سازی هر مدرسه ناایمن. این برنامه باید شامل جزئیات مثل: نیازها، برآورد هزینه، منابع مالی احتمالی و زمان‌بندی دقیق باشد تا چنانچه اگر برنامه ای ارائه نشود، تبعات قانونی داشته باشد.
وی افزود: کمپینی مردمی و سازمانی با مشارکت بنیاد مسکن، استانداری، فرمانداری‌ها، خیرین مدرسه‌ساز و حتی گروه‌های جهادی ایجاد کنیم. می‌توانیم از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد (NGOs) و حتی ستاره‌های ورزشی و هنری استان، برای جذب کمک‌های مالی و معنوی استفاده کنیم. برای خیرینی که تمایل به مشارکت در بازسازی مدارس دارن، تسهیلات ویژه‌ای مثل معافیت‌های مالیاتی خاص یا تسریع در مجوزهای لازم در نظر بگیریم.
کاداستر مثل نقشه گنج برای اراضی ماست.
این قاضی با اظهار اینکه ستون فقرات توسعه پایدار: بدون کاداستر، مدیریت اراضی، برنامه‌ریزی کشاورزی، جلوگیری از زمین‌خواری و حتی جذب سرمایه‌گذار خارجی غیرممکن است، گفت: کاداستر بنیادی‌ترین ابزار برای حاکمیت قانون در حوزه زمین هست.
کشاورز افزود: کاداستر، قدرتمندترین ابزار برای مقابله با زمین‌خواری و تغییر کاربری‌های غیرمجاز هست. وقتی هر قطعه زمین دارای هویت مشخص باشد، دیگه کسی نمی‌تواند به راحتی ادعای مالکیت بی‌پایه و اساس کند

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.