به همت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب یک تجهیز مهم نفتی آزمایش شد

مسدود کننده مجرای عبوری PSP چاه های نفت به همت مدیریت امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و بخش خصوصی توانمند ایرانی تولید و آزمایش میدانی شد. آوای جنوب، این تجیهز راهبردی با تلاش متخصصان اداره مهندسی پتروفیزیک شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و مشارکت اداره مهندسی بهره برداری ستاد و مارون نصب و
مسدود کننده مجرای عبوری PSP چاه های نفت به همت مدیریت امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و بخش خصوصی توانمند ایرانی تولید و آزمایش میدانی شد.
آوای جنوب، این تجیهز راهبردی با تلاش متخصصان اداره مهندسی پتروفیزیک شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و مشارکت اداره مهندسی بهره برداری ستاد و مارون نصب و نظارت پروژه، برای نخستین بار طراحی و ساخت مسدود کننده مجرای عبوری PSP با موفقیت انجام شد. این اقدام در راستای غلبه بر محدودیت های ناشی از تحریم ها و کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی صورت گرفته است.
این مجرابند فلزی با قابلیت عبور از پستانک نارونده (ساخت بار اول) در چـاه شماره ۳۷۸ میدان مارون با همکاری شرکت خدماتی فنی میادین آسماری طراحی و آزمایش شد.
ابزار یاد شده با قابلیت تحمل فشار تا ۸ هزار PSI و دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت در یکی از چاه های میدان مارون با موفقیت نصب و آزمایش شد. اجرای این عملیات ضمن حذف تولید ناخواسته سیالات مزاحم، امکان برقراری مجدد ارتباط با لایه های مخزنی را فراهم کرده است. از مهمترین مزایای این فناوری می توان به کاهش هزینه ها نسبت به روش های مشابه، سرعت بالاتر در عملیات و قابلیت استفاده در سایر میادین مناطق نفتخیز جنوب اشاره کرد. این دستاورد گامی مهم در مسیر خودکفایی و اتکا به توان داخلی محسوب می شود.
به دلیل محدودیت های موجود ناشی از اعمال تحریم ها در واردات مجرابند فلزی با قابلیت عبور از پستانک نارونده (PSP through tubing plug)، طراحی این مجرابندها از سال ۱۳۹۱ توسط شرکت خدمات فنی میادین آسماری برای اولین بار در کشور آغاز شد و در نهایت، ساخت آن در سال ۱۳۹۸ به اتمام رسید. این مجرابند با استفاده از مهندسی معکوس مجرابندهای ساخت شرکت Weatherford طراحی شده و کلیه قطعات آن، ساخت داخل و با استفاده از فناوری و طراحی مجدد توسط مهندسان ایرانی انجام شده است. با این وجود، بهدلیل ریسک عملیاتی آن و مباحث قراردادی، تاکنون آزمایش میدانی آن انجام نشده بود.
از مزایای استفاده از این مجرابند نسبت به عملیات مسدودسازی با لوله مغزی سیار میتوان به دقت نصب آن در عمق مورد نظر (در چاههایی که فاصله بین دو مشبک کم باشد) و همچنین سرعت انجام عملیات، اشاره کرد.
اکنون دو عدد مجرابند فلزی دیگر با قابلیت رانش در آستری ۵ اینچ نیز ساخته شده است که در صورت تأیید و نیاز شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، تولید تعداد بیشتر آن آغاز خواهد شد.
برچسب ها :شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ، صنعت نفت ، مجرای عبوری PSP چاه های نفت ، مناطق نفتخیز جنوب ، نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0