در ابتدای این نشست نماینده گچساران و باشت که در بدو ورود به فرمانداری با خیل زیاد جمعیتی که از شرکت نفت اخراج شده بودند و یا حق و حقوق آنها داده نشده بود، روبرو شده بود با انتقاد از مدیرانی که خود را ملزم به پاسخگویی به مردم ندیدند، اظهار داشت: ما را گذاشتید پشت در، صیدالی و استاندار از در پشتی اومدن و اینجا نشستن فقط نماینده باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به بودجه سال آینده بیان کرد: تلاش کردیم در بودجه ۹۷ بیش از آنکه باید به مردم توجه کرد ، مردم مشکلات دارند.
تاجگردون به اعتبارات استان اشاره کرد و گفت: ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب استان است، در شرایط کمبود بودجه ای هر چند همه آن تخصیص پیدا نمیکند اما رقم قابل توجهی است.
راه و شهرسازی اولین دستگاهی بود که پروژه هایش در شهرستان گچساران بررسی شد، محورهای گچساران – رگ سفید و گناوه، جاده قلعه گلاب، محور گچساران – باباکلان و جاده رودبار از جمله پروژه هایی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل راه و شهرسازی نبود بودجه و برخی معارض را عمده ترین دلیل کندی پروژه هایش در گچساران بیان کرد و خواستار توجه بیشتر هم به تخصیص های مالی و هم رفع معارض برای تسریع روند کار شد.
در میان توضیحات علیمردانی انتقادات زیادی از طرف نماینده و فرماندار گچساران به وی شد.
تاجگردون گفت: در پروژه محور گچساران – رگ سفید به نظرم مسامحه کاری شده ، شما چند ماهه میگی قیر آزاد خرید شده، یک تصادف بشه میدانی یعنی چی؟چرا از مسامحه پیمانکار دفاع میکنی؟ این کار باید مهرماه تکمیل میشد!
استاندار نیز خطاب به ارائه آمارهای احتمالی توسط علیمردانی، اینطور گفت:حدس و احتمال نداریم وقتی اینجا میاین بعنوان مدیر ارشد دستگاه باید با قطعیت بیایید، تا ۱۵ روز دیگر مشکلات محو گچساران – رگ سفید باید حل شود.
تاجگردون با انتقاد از دفاع علیمردانی از پیمانکاران راه نیز گفت: پیمانکاران این پروژه ها در اینجا کمتر از ۲ میلیارد بدهی دارند در حالیکه در شهرهای دیگر من میدانم تا ۷۰ میلیارد تومان هم مطالبات دارند.
تاجگردون: جاده قلعه گلاب چرا به سرانجام نرسید، پیمانکار اینجا ۷۰ میلیارد تومان جای دیگه بدهی دارد اینجا زیر ۲ میلیارد است؟/ علیمردانی: فک نکنم به بهره برداری برسد
نماینده گچساران گفت: (قطعه دوم محور گچساران – باباکلان) اعتبارش ۲/۵ میلیارد است و تخصیصش ۱۶ میلیارد! بعد میگید نباید چیزی بگم!
علیمردانی در حالیکه از تغییرات ۳۰ درصدی جاده رودبار میگفت با نفی این موضوع از سوی تاجگردون روبرو شد، نماینده گچساران گفت: هیچ تغییری صورت نگرفته، کسی دیده؟اصلا شما تغییری می بینید؟ ۵ سال شروع شده ۲ کیلومتر راه هم بیشتر نیست، رومون نمیشه بریم اونجا!
تاجگردون خطاب به یکی از مدیران که اطلاعی از روند پروژه اداره اش نداشت، به زبان لری گفت: اگر اطلاعات نداری ایتری بگی نونوم!(اگر اطلاعی نداری میتوانی بگویی نمیدانم)
در ادامه نوبت به آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد رسید، انتقادها از عملکرد این اداره نیز با حاشیه های زیادی همراه بود.
تاجگردون خطاب به کنایه داوودی مهر گفت: “همسایه ها یاری کنید تا شوهرداری کنم”، همه چیز رو میگید انجام بدین برامون، برین کاری هم خودتون انجام بدید.
اطلاعات مدیرعامل آب منطقه ای هم با واکنش روبرو شد، تاجگردون خطاب به علیمردانی در واکنش به سخنان داوودی مهر گفت “یاد بگیر چطور خالی بندی کنی!!
تاجگردون به وعده های پوچ به ذینفعان دشت لیشتر هم اقرار کرد و افزود: در خصوص آبرسانی دشت لیشتر ، اول گفتند کد ندارد ما دو سال هست کد دار کردیم حالا هم این همه مشکلات هست، مردم کاملا سر کار هستند!
تاجگردون در ادامه بحث آبرسانی به دشت های لیشتر وقتی میخواست جهاد کشاورزی و گوهرگانی را خطاب بزند از ضرب المثل خنده دار لری استفاده کرد که با خنده حضار روبرو شد!
پاسخ داوودی مهر در خصوص اقداماتش در دشت لیشتر هم در نوع خود جالب بود، وی عمده ترین اقدامش را اینطور بیان کرد: “دو پیمانکار را خلع ید کردیم!!”
مدیرعامل آب منطقه ای هر پروژه که که با نواقصی همراه بود و باید به مناقصه میرفت را وعده داد که روز یکشنبه هفته آینده منقصه می رود، این موضوع مورد تمسخر نماینده گچساران قرار رفت و تاجگردون در این باره گفت: قربون یکشنبه برم، چطور میتونی تو یک روز چهار مناقصه برگزار کنی؟!
بافت فرسوده موضوع دیگری بود که مورد بررسی قرار گرفت، در این باره مسئولان با تقدیر از بانک ملی برای اجرای همه تعهداتش از بانک ملت بعنوان بانکی یاد کردند که تا کنون هیچکدام از تعهداتش در قبال بافت فرسوده گچساران را عملیاتی نکرده است.
نماینده گچساران به استخدام های پتروشیمی این شهرستان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۰۴۰ نفر در پتروشیمی کار میکنند، ۷۰ درصد بومی هستند، باید عرض کنم مدیرکل کار آمارهایی که میدهد کاملاً اشتباه است برای اینست شما خوشتان بیاید!
تاجگردون گفت: بعضی کارها در شهرستان انجام نمیشود و این هلدینگ ها تعدادی را با خود می آورند، مشکلی نیست اما بقیه باید بومی باشند، از بین افرادی که هست با توجه به تخصص ها افراد مورد نیاز انتخاب شوند.
آب و فاضلاب روستایی نیز دستگاه بعدی بود که توضیحاتش را ارائه داد، فیض الله پاسره با اشاره به پروژه های فعال آبرسانی در گچساران، خاطر نشان کرد: از ردیف های مختلف بودجه ۹۶ در شهرستان گچساران ۹۴۰۵۰ میلیون ریال مصوب شده که با این اعتبار ۱۸ پروژه عمرانی تعریف و مبادله موافقت نامه شد، که تا این زمان از سال پیشرفت فیزیکی پروژه ها به طور متوسط ۷۵ درصد می باشد و در دهه مبارک فجر ۲ پروژه از این پروژه ها سرابننیز و تلخاب شیرین و اصلاح شبکه اسپر، به بهره برداری میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: فاز اول مجتمع آبرسانی باباکلان و آبشیرین با پیشرفت فیزیکی۹۵ درصد تا پایان بهمن ۹۶ به بهره برداری میرسد.
وی گفت: کل عملیاتی که تا این مرحله از کار در فازهای جاری صورت گرفته، اجرای ۱۸ کیلومتر خط انتقال، ۴٫۵ کیلومتر لوله،۲ کیلومتر لوله فولادی و ۳ باب مخزن جمعا به ظرفیت۱۷۰۰ متر مکعب اجرا شده است.
غلامرضا تاجگردون،رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه بررسی طرحهای عمرانی و اقتصادی گچساران با اشاره به اعتراض تعدادی از کارگران اخراجی شرکت نفت گچساران،گفت:ما پیشاپیش خدمت آقای استاندار در خصوص تجمع عذرخواهی کردیم ،اما اگر مردم بیکار شوند یا نه شما پاسخگو نیستید ما را جلوی در میگذارید، آقای صیدالی به جلسه میآید، استاندار نیز با ماشین میآید نماینده باید جلوی در بایستد و پاسخگوی دولت باشد.
۷۰ میلیون نفر از ما ناراضی هستند
تاجگردون در ادامه تصریح کرد: آقای صیدالی که از درب پشت به جلسه آمد درحالی که مدیرعامل شرکت نفت وگازگچساران نیز گفت ما زودتر از شما به جلسه رسیدیم،امروز کسی به من زنگ زد که پیام دادم که نارضایتی خود را نسبت به شما اعلام کنم من نیز گفتم ۷۰ میلیون نفر از ما ناراضی هستند شما نیز یکی از این افراد.
توجه بیشتری به مردم داشته باشید
وی تصریح کرد: مردم پول و کار میخواهند و ما در جریان کمیسیون تلفیق هستیم و اگر چه تلاش کردیم در بودجه سال ۹۷ بیش از آنچه میشود به مردم توجه کرد، بنده به عنوان نماینده مردم از مسئولان عالیه استان خواهش میکنم توجه بیشتری به مردم داشته باشند.
تاجگردون گفت:مردم سختی زندگی دارندو فشار تحمل میکنند ،ما باید در کنار مردم باشیم و همه تلاش کنیم پاسخگو باشیم خوب است، نه جلوی درفرمانداری پاسخگو نباشند اشکال ندارد به موقعاش نیز ما تلافی خواهیم کرد با مدیرانی که ما را تنها میگذارند که مدیران نفتی منظور است.
۷۰درصد نیروهای پتروشیمی بومی هستند
تاجگردون درادامه درواکنش به خبرجذب نیروهای غیربومی درپتروشیمی گچساران گفت :یک هزار و ۴۰ نفر در پتروشیمی گچساران تحت پوشش ۸ شرکت کار می کنند که حدود ۶۷ تا۷۰ درصد نیروهای پتروشیمی بومی منطقه هستند،به مسئولان مربوطه گفتم که ۳۵۰ نیروی غیر بومی هم زیاد است و تقاضا کردم نیروی غیربومی به شرطی بیاید که تخصص آن در منطقه نباشد.
جذب نیروی غیربومی را کاهش دهید
نماینده گچساران و باشت درمجلس درادامه خطاب به مدیر کل صنعت ، معدن وتجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت:ایجاد بسترهای مناسب برای آموزش نیروی های بومی را فراهم کنید تا باآموزش در کارهای تخصصی جذب نیروهای غیر بومی را در این زمینه کاهش دهیم.
خجالت می کشم به روستای رودبال بروم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درادامه خطاب به مدیرکل راه وشهرسازی کهگیلویه و بویراحمدگفت: من خجالت می کشم به روستای رودبال بروم چرا که پروژه های آن منطقه تعطیل است ،چه جوابی دارم به مردم بدهم،همه کارهای جاده دیل را انجام دادم وبه زودی کلنگ زنی احداث تونل جاده دیل نیز انجام خواهد شد.
در ادامه این نشست تاجگردون با اشاره به اعتبارات پروژه های عمرانی این شهرستان، اظهار کرد: انتظار میرود با توجه به اعتباراتی خوبی که به استان تعلق گرفته است این پروژهها نیز با شتاب بیشتری اجرا شوند.
نماینده مردم گچساران و باشت درمجلس گفت:امسال بیش از یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به پروژههای عمرانی این استان اختصاص داده شده، که از این اعتبارات ۴۰ درصد آن تخصیص داده شده است واین میزان اعتبار اختصاص داده شده به استان به غیر از اعتبارات خارج از پیوستها است.
پروژه ها دیگر مشکل اعتبار نخواهند داشت
تاجگردون تصریح کرد:اعتبارات عمرانی این استان دیگر مشکل اعتبار نخواهند داشت و اعتبارات تخصیص داده شده از اعتبارات نفت، استانی و ملی است و تلاش می کنیم تا با بررسی پروژههای عمرانی و اقتصادی منطقه موانع بر سر راه آنان را مرتفع کرده و شاهد شتاب هر چه بیشتر این پروژه ها بوده و رضایت مردم را فراهم کنیم.
اجرای ۸پروژه با اعتبارات نفت
تاجگردون ادامه داد:تعداد ۸پروژه ازاعتبارات نفت به مبلغ ۹۰ میلیارد ریال در این شهرستان در حال اجرا است که احداث سالن ورزشی چند منظوره ویژه بانوان در روستای سرآب ننیز با اعتباری به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال که تاکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد وهمچنین احداث سالن ورزشی ویژه بانوان در روستای لیشتر خیرآباد با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال که به مناسبت دهه فجر در این روستا کلنگزنی خواهد شد.
وی به دیگر سالن ورزشی در روستای امامزاده جعفر اشاره کردو افزود: این سالن نیز با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال که از اعتبارات نفت در این روستا در حال احداث است تاکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد،احداث ۴ چمن مصنوعی از اعتبارات نفت در روستاهای جهاد آباد، دیل، پشهکان و چهار بیشه علیا در این شهرستان از اقدامات خوب نفت در این شهرستان است.
وی اظهارکرد:چمن مصنوعی روستای جهادآباد تا کنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و چمن مصنوعی دیل، پشهکان، پادوک و چهار بیشه علیا به مرحله مناقصه رفته است وسالن بابا کلان با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی و اعتباری بیش از پنج میلیارد و ۵۵۰ ریال در حال اجراست.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی خانه جوان گچساران با اعتباری بیش از هشت میلیارد ریال و جاده تندرستی با اعتباری یک میلیارد ریال در صورت تامین زمین تا پایان سالجاری آغاز خواهد شد،۴۸ طرح عمران روستایی با اعتباری بیش از ۱۳۶ میلیارد و ۷۹۵ میلیون ریال با پیشرفت فیزیکی ۷۰درصد در مناطق کمتر توسعه یافته این شهرستان در حال اجراست .
اجرای۶ طرح بزرگ راهسازی
تاجگردون تصریح کرد:۶ طرح بزرگ راهسازی با اعتباری بیش از ۲ هزارو ۵۰ میلیارد ریال در این شهرستان در دست اجراست و قطعه یک محور گچساران -پازنان -رگ سفید با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۴۵درصد در حال اجراست.
وی ادامه داد: قطعه سوم این پروژه با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال به طول ۱۰کیلومتر و پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد در حال اجراست، قطعه چهارم طرح عمرانی گچساران -پازنان -رگ سفید با پیشرفت ۳۵ درصد به طول ۶/۵ کیلومتر با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال در حال اجراست وفاز یک و ۲ محور گچساران بابا کلان به طول ۱۶ کیلومتر با اعتباری بیش از ۶۱۰ میلیارد ریال در حال اجرا است.
اجرای ۶ طرح فرهنگی اجتماعی در بافت فرسوده
نماینده مردم گچساران وباشت در مجلس در ادامه با اشاره به اجرای ۶ طرح فرهنگی اجتماعی در بافت فرسوده گچساران اظهارکرد: احداث کتابخانه عمومی، مرکز فرهنگی هنری، ساماندهی خیابان بلادیان، احداث پایگاههای سلامت از جمله طرحهای فرهنگی و اجتماعی در حال اجرای این شهرستان است و تا کنون یک هزارو ۷۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده گچساران برای گرفتن مجوز ساخت به شهرداری ارجاع اده شده است.
تاجگردون ادامه داد: تعداد یک هزار و ۴۵۰ واحد مجوز تخریب و تعداد ۸۸۰ واحد در مرحله انعقاد قرار داد با بانکهای عامل هستند و همکاری نکردن بانکهای عامل موجب روند کندی نوسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده این شهر شده است، بانک ملی تاکنون به تعهدات خود در پرداخت تسهیلات عمل کرده که جای تقدیر دارد.
تاجگردون در ادامه به اداره راه گچساران اشاره و تصریح کرد: امسال مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار به راهداری گچساران تخصیص داده شده که از این میزان ۲۰ میلیارد ریال استانی و ۱۰۰ میلیارد ریال ملی است،روشنایی محور گچساران باشت به طول ۱۳ کیلومتر در حال انجام است، که از این میزان ۹ کیلومتر تاکنون اجرا شده است.
تاجگردون گفت: طرح تامین آب در مناطق دشت ۶ هزار و ۵۰۰ هکتاری لیشتر ، سه هزار و ۱۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی خان احمد و علی آباد، یک هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین های دشت مور، زمین های کشاورزی تنگ انگشتری به میزان یک هزار هکتار از مهمترین طرح های در حال اجرای انتقال آب به زمین های کشاورزی دیم شهرستانهای گچساران و باشت است.
مدیران قدرت حل مسائل درون سازمانی را داشته باشند
در ادامه این نشست علی محمد احمدی ،استاندار کهگیلویه وبویراحمدنیز اظهارکرد: مدیران اجرایی اطلاعات کاملی از پروژهها و طرحها داشته باشند، مدیران اجرایی باید قدرت حل مسائل درون سازمانی را داشته باشند که این خود از هنرهای مدیریت است.
وی با اشاره به طولانی شدن جلسات و هدر رفت وقت در جلسات برای چالشها تصریح کرد: بخشی از این مسائل داخلی هستند و روسای ادارات با ارتباط با یکدیگر مسئل مربوطه را رفع نمایند.مدیران میتوانند با ارائه راهکارها مناسب مشکلات طرحهای عمرانی در دست اجرا را برطرف کنند، و متاسفانه در جلسه شورای اداری اینگونه مسائل وجود دارد.
ساز و کار ما با انتظارات مردم سازگار نیست
دکتر احمدی با ابراز امیدواری برای پیشرفت فیزیکی طرحهای عمرانی و اقتصادی استان گفت: امیدواریم نتایج ارزشیابی عملکرد پروژههای عمرانی این استان نسبت به گذشته وضعیت مطلوب تری پیدا کند،تا زمانی که زیرساخت های عمرانی در استان تقویت نشود امکان رشد اقتصادی، رونق تولید و ایجاد اشتغال فراهم نخواهد شد و متاسفانه هم اکنون ساز و کار ما با انتظارات مردم سازگار نیست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کارهای عمرانی در کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایط خاص توپوگرافی و سخت گذر بودن جاده های ارتباطی آن پرهزینه تر از دیگر نقاط کشور است و مسئولان با بررسی و پیگیری مسائل مربوط به حوزه کاری خود مشکلات را به طور مرتب رصد و گزارش کنند.
احمدی با ابراز گلایه از عدم پیشرفت پروژههای عمرانی شهرستان گچساران با وجود تزریق منابع مالی افزود: با وجود تزریق منابع مالی پیشرفت خوبی در طرحهای اقتصادی عمرانی گچساران حاصل نشده که مهمترین دلایل آن پیگیری نکردن مدیران و نظارت کافی مجریان با عدم تخصیص اعتبارات است.
گفتنی است نشست بررسی وضعیت طرح ها و پروژه های اقتصادی و عمرانی شهرستان گچساران با حضور علی محمد احمدی استاندارکهگیلویه وبویراحمد،غلامرضا تاجگردون نماینده مردم شهرستانهای گچساران وباشت درمجلس،معاونین استاندار،فرماندار گچساران و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرائی استان و مدیران شهرستانی در محل سالن کنفرانس فرمانداری گچساران برگزار شد.
در جلسه بررسی مشکلات پروژه های عمرانی شهرستان گچساران مقرر شد: آب و فاضلاب روستایی مابقی عملیات مورد نیاز تا انتقال آب به روستاهای باباکلان را به مناقصه بگذارد و از طرفی آبفای شهری چاهی را که برای آبرسانی در روستاهای گچساران در اختیار دارد در صورت اتمام نیازش در اختیار آب و فاضلاب روستایی قرار دهد.
اداره ورزش و جوانان، بنیاد مسکن و صنعت و معدن دیگر دستگاه هایی بودند که اقدامات آنها بررسی شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 2