ماجرای خواندنی آشنایی و ازدواج مسئولان عالی رتبه کشور با همسرانشان
در دین مبین اسلام همواره بر سنت حسنه ازدواج تاکید شده است به طوری که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) میفرمایند: هیچ چیزی نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نیست.
آوای جنوب
آشنایی با نحوه ازدواج مسئولین عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی در نوع خود جالب توجه است که طی این گزارش به آن پرداختهایم.
ازدواج مقام معظم رهبری چگونه صورت گرفت؟
در کتاب “شرح اسم” که به بیان زندگینامه مقام معظم رهبری در سالهای قبل از انقلاب پرداخته است، مطلب مربوط به ازدواج ایشان به شرح زیر است:
مدتی از بازگشت به مشهد نمیگذشت. بانو خدیجه [ مادر حضرت آیت الله خامنه ای ] که در اندیشه ازدواج پسر دومش بود، دست به کار شد و دختری را که در خانوادهای سنتی و با علائق مذهبی پرورش یافته بود، به او پیشنهاد کرد. پا پیش گذاشت و مقدمات خواستگاری را فراهم نمود. همان راهی را که چهار پنج سال پیش برای سید محمد رفته بود، این بار برای سید علی پیمود.
حاج محمد اسماعیل خجسته باقرزاده، پدر عروس، از کاسبان دیندار و باسواد مشهد بود. وی پذیرفت که دخترش به عقد طلبه تازه از قم برگشتهای درآید که تصمیم دارد در مشهد ساکن شود، آیتالله میلانی و دیگر بزرگان اهل علم مشهد او را میشناسند و تایید میکنند و به او علاقه دارند.
هزینه ازدواج، آن بخشی که طبق توافق به عهده داماد بود، توسط آیتالله حاج سید جواد خامنهای تامین شد. اوایل پاییز ۱۳۴۳ سید علی خامنهای و خانم خجسته پیوند زناشویی بستند. خطبه عقد توسط آیت الله میلانی خوانده شد.
ازدواج دکتر روحانی با دخترخالهاش
حجتالاسلام روحانی در سال ۴۸ با دخترخالهاش صاحبه عربی ازدواج کرده است . دکتر روحانی طی مصاحبهای در مورد ازدواجش میگوید: خانواده اصرار بر ازدواج داشتند پدرم اصرار کرد مادرم هم همینطور، من هم خیلی بی میل نبودم و قبول کردم.
ظریف چگونه از همسرش خواستگاری کرد؟
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی گفتگویی با یکی از روزنامهها در مورد ازدواجش ذکر میکند: در تابستان ۱۳۵۸ به تهران بازگشتم. با مادرم تماس گرفتم که میخواهم به ایران بازگردم و ازدواج کنم. به فاصله یک هفته به اصفهان رفتم تا خواهرم را که پانزده سال از من بزرگتر است، ببینم. ایشان نیز خواهر یکی از دوستان خودش را به عنوان دختری متدین و انقلابی، برای ازدواج معرفی کرد.
وی در پاسخ به اینکه این اولین مراسم خواستگاری برای شما بود؟ گفته است: بله؛ اولین و آخرین. اقامت بنده در ایران سه هفته به طول انجامید. در ماه مبارک رمضان بود که روزی خواهرم آنها را به خانه خود دعوت کرد. دو خانم جوان آمدند، اما من دقت نکردم و حتی متوجه نشدم منظورشان کدام یک از آنهاست.
مادر و پدرم هنوز در تهران بودند. بنابراین با اجازه آنها همراه خواهر و شوهر خواهرم به خواستگاری رفتیم. ایشان همانطور که فکر میکردم، متدین و انقلابی بودند. به یاد دارم در آن جلسه کمی قرآن و حدیث خواندم که ایشان پسندیده بودند.
زمانی که به خانه بازگشتیم به مادرم اطلاع دادم که برای تشریفات به اصفهان بیایند. نامزدیمان مصادف با شبهای احیا بود. در آن زمان ایشان ۱۷ سال داشتند و من ۱۹ ساله بودم که ازدواج کردیم. جالب اینکه پسرم نیز در سن ۱۹ سالگی و دخترم در ۱۷ سالگی ازدواج کردند.
توضیح ازدواج مرحوم آیتالله هاشمی از زبان خودش
در سال ۱۳۳۷ در رفسنجان برایم خواستگاری کردند؛ دختر حجتالاسلام آسید محمد صادق مرعشی که اسناد رسمی داشتند و از تحصیلات حوزوی بهرهمند بودند. همسرم از خانوادهای روحانی است از فامیل بزرگ مرعشی و نوه حضرت آیتالله سید کاظم طباطبائی یزدی صاحب کتاب عروه الوثقی که جایگاه معتبری در همه حوزهها دارد. ثمره این ازدواج پنج فرزند به ترتیب: فاطمه، محسن، فائزه، مهدی، یاسر هستند.
خطبه عقد قالیباف را امام(ره) خواندند
محمدباقر قالیباف در نشستی با حضور جوانان تهرانی درباره نحوه آشناییاش با همسرش اینگونه بیان می کند: پدر خانم من در دوران دبیرستان شهید آقا مصطفی معلم من بوده و از چهرههای فرهنگی، مذهبی و مبارزاتی آن زمان بودند. در آن برهه من با شهید فاضل، شهید جاوید و برادر همسرم در همان مدرسه همکلاس بودیم و آشنایی ما نیز از همین جا آغاز شد. زمانی که من در جبهه بودم، از جبهه زنگ زدم و خواستگاری کردم.
پدر و مادر من دوباره برای بررسی رفتند و به من در ایلام زنگ زدند در نهایت من با پدر خانمم صحبت کردم و جواب مثبت شنیدم. یکی از اقتخارات من در زندگی این بود که توفیق پیدا کردم در ۱۷ ربیع الاول سال ۶۲، حضرت امام (ره) خطبه عقد ما را جاری کردند.
ازدواج حداد با تنها دانشجوی دختر چادری دانشکده علوم تربیتی
چندی پیش جمعی از دانشجویان و طلاب زندگینامه غلامعلی حدادعادل را به صورت جزوهای کامل از وقایع زندگی وی منتشر کردند که در این زندگینامه در مورد چگونگی ازدواج حداد عادل آورده شده است: در سالهای منتهی به دههی ۵۰ با تنها دانشجوی دختر چادری دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه تهران که به خاطر چادری بودن، وی نیز چند مورد اخراج از کلاس و دانشگاه را تجربه کرده بود و از خانواده روحانیت بود، ازدواج کرد. ثمره این ازدواج ۱ فرزند پسر به نام فریدالدین و ۳ فرزند دختر با نامهای آزاده، زهرا و بنت الهدی است.
فوت همسر اول ولایتی و ازدواج مجدد
علی اکبر ولایتی طی گفتگویی در مورد ازدواج اولش میگوید: یکی از دوستان همسرم را به خانواده معرفی کردند، یعنی همان ازدواج سنتی بود.
همسر اولش در سال ۸۳ پس از یک عمل جراحی مرحوم شد. وی از ماجرای ازدواج دوم خود در جریان یک برنامه تلویزیونی پرده برداشت.
در سال ۸۶ وقتی میهمان برنامه زنده دو قدم مانده به صبح بود با این پرسش روبهرو شد که چرا شما به تازگی حلقهای در دست میکنید؟ ولایتی پاسخ داد: چند هفتهای است که ازدواج کردهام. وی بعدها در پاسخ به این سوال که فرزندانتان از ازدواج مجددتان ناراحت نشدند. گفت: که مشکلی نداشتند و بسیار راحت کنار آمدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0