آوای جنوب

لیدرهای ترک زبان تاجگردون پاسخ دهند/قرارمان چیز دیگری بود/ گفتگو با یک اصولگرای ترک زبان در گچساران

این سوال نیاز به مقدمه دارد متاسفانه در شورای اول قشقایی متهم به قومیت گرایی شدند که…

حاج اسکندر روزخوش از فرهنگی های بازنشسته و از فعالان انقلابی و فرهنگی مذهبی شهرستان است و از طیف اصولگرایان قشقایی که در زمره چهره های شناخته شده این قومیت است . عضویت ایشان در جبهه تازه تشکیل شده “جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی “بهانه ای شد مصاحبه ای کوتاه با ایشان داشته باشیم.

اختصاصی/خبرنگار آوای جنوب

جناب روز خوش با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید بعنوان اولین سوال وضعیت سیاسی پیش روی کشور رو چگونه می بینید ؟

درود میفرستم به ارواح پاک طیبه شهدا و به روح ملکوتی حضرت امام(ره)و آرزوی سلامتی و طول عمر برای رهبر فرزانه انقلاب و با تشکر از سایت وزین شما امیدوارم در رسالت اطلاع رسانی صادقانه به مردم موفق باشید.
روزخوش ادامه داد: از لحاظ سیاسی دو انتخابات مهم پیش رو هست ، یکی انتخابات ریاست جمهوری و دیگری شورای شهر و روستا که به همین منظور هم جبهه سراسری نیروهای مردمی انقلاب اسلامی در کشور و استان و شهرستان تشکیل شد تا روند سیاسی انتخابات را مدیریت کند و کشور را به اوج شکوفایی امنیت اقتدار و رفاه برساند

سوال :اشاره کردید به جبهه مردمی نیروهای انقلاب آیا این جبهه زیر شاخه اصولگرایان است ؟

خیر جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی شامل همه کسانی است که پایبند به ارزش های والای انقلاب اسلامی می باشند در این جبهه اصلاح طلب و اصولگرا معنا ندارد و در بر گیرنده همه علاقه مندان به انقلاب اسلامی است شعار این جبهه مبارزه با فساد و احیا ارزش های انقلاب اسلامی و مبارزه با فساد و ارتقا سطح معیشت مردم است

آیا با تشکیل این جبهه کشور دچار فضای دو قطبی نمی شود ؟

خیر اتفاقا این جبهه دقیقا مقابل دو قطبی شدن است چرا که در بر گیرنده همه نیروهای انقلاب اسلامی است.

شما از منتقدان دولت بودید و هستید به نظر شما ضعف های دولت را چه چیزی می بینید ؟وضعیت آقای روحانی در انتخابات آینده چگونه است ؟

ضعف ها را مردم به وضوح می بینند و لمس میکنند . ضعف در عدم تحقق برنامه و پیشنهادات انتخاباتی و مهمتر شکست برجام و رکود و بیکاری و وضعیت بد اقتصادی و…
به نظر من پایگاه رای آقای روحانی ریزش کرده است و مطالبات معوق و چراهای رییس دولت دیگر برای مردم تازگی ندارد و مردم از روند تدبیر ناامید شده اند

آیا آقای روحانی ممکن است رد صلاحیت شوند ؟تایید یا رد صلاحیت از وظایف شورای نگهبان است ولی بالطبع همه چیز ممکن است .

جناب روزخوش با توجه به اینکه شما در انتخابات دور قبل شورای شهر کاندید طیف اصولگرایان قشقایی ها بودید عملکرد شورای حاظر را چگونه ارزیابی میکنید ؟

به نظرم شورای شهر یک واحد اجرایی نیست و در واقع مشورتی است ولی عملکرد برجسته و قابل لمسی مشاهده نشده است.

در مورد قشقایی ها و اینکه تاثیرات سیاسی اجتماعی در تحولات شهرستان گچساران ؟

قشقایی ها محترم و سلحشور در کل کشور حائز جمعیت قابل ملاحظه ای هستند و به بیگانه ستیزی مقابله با ظلم و مبارزه با استبداد و استعمار در پرونده خود به خوبی و شایستگی دارند در نهضت ملی شدن صنعت نفت در مبارزه با رژیم شاهنشاهی و در روند پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشتند که شهدای فراوانی را تقدیم کردند بطور مثال و قابل اشاره شهدای والا مقام شهرستان گچساران در آبان ۵۷در مسجد شهیدان میباشد که اکثریت از فرزندان قشقایی میباشند.

سوال این است که قشقایی ها که در ادوار گذشته یکدست و متحد بودند چرا دچار دو دستگی و رسوخ تفکرات سیاسی گردید؟ آیا این به اصل موضوع لطمه نمیزند؟

این سوال نیاز به مقدمه دارد متاسفانه در شورای اول قشقایی متهم به قومیت گرایی شدند که حقیقتا اینطور نبود من خودم نقش تعیین کننده ای داشتم و برای شکل گیری اتحاد کنار رفتم و معتقد هستم شورای اول که حاصل اتحاد و ائتلاف قشقایی ها بود اصلا یک حرکت صرفا قومی نبود بلکه یک اقدام شجاعانه و حق طلبانه بر علیه انحصار و تبعیض بود ولی متاسفانه در این شهرستان قومیت گرایی برای قومی مباح و مجاز و برای قوم دیگر گناه و جرم محسوب میشود که این موضوع با مبانی اسلام و جمهوری اسلامی که برقراری عدالت است مغایرت دارد
پس از شورای اول قشقایی ها دچار هجمه و فراز و نشیب های مختلفی شدند و در واقع متحمل نوعی تحریم شدند بنده در عین حال معتقدم هر گونه پراکندگی و تفرقه به ضرر قشقایی است و در کل باید اصل شایسته سالاری را مد نظر قرار داد و همه در زیر چتر ولایت به مردم خدمت کنند .متاسفانه تا زمانی که تبعیض و بی عدالتی وجود دارد قومیت تنها تکیه گاه است .با نگاهی گذرا به اداره شهرستان گچساران و روند مدیریتی آن می توان دریافت که مدیریتها قومی است گرچه خلاف است .

طیف عظیمی از ترک زبانان قشقایی و به ویژه اصلاح طلب در موضوع نمایندگی شهرستان از آقای تاجگردون حمایت کردند . آیا وعده ها و خواسته ها در مورد قشقایی ها لحاظ شده است ؟
این سوالی است که ما هم داریم و باید لیدرهای ترک زبان ایشان پاسخگو باشند که قرار بوده چهل درصد انتصابات امکانات اعتبارات و اشتغال به قشقایی ها اختصاص داده شود به نظر اصل ۱۹قانون اساسی با نظارت نمایندگان باید اجرا شود.

جنابعالی بعنوان فعال فرهنگی و سیاسی چه پیشنهاداتی برای قشقایی ها دارید بالاخص در موضوعات انتخابات پیش رو دارید؟

اول توصیه میکنم در همه حال انسجام و وحدت خود را حفظ کنند و به منافع قشقایی و کشور و نظام فکر کنند نه منافع شخص یا گروه خاص،

دوم در انتخابات شورای شهر اصل شایسته سالاری را مد نظر قرار دهند و در انتخابات ریاست جمهوری هر فردی که جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی معرفی کرد با حضور حداکثری حمایت کنند

با دیگران به اشتراک بگذارید
  1. شرمت الله گفت:

    به گمونم دل تو جای دیگه ست ض

  2. شهروندگچسارانی گفت:

    عزیزم این دوست از اداره یک مدرسه ابتدایی عاجز وناتوان بود حالا شده فعال سیاسی ؟؟؟

  3. حق گو گفت:

    ی زمانی فکر میکردم خیلی دانایی

  4. خردمند گفت:

    زنده باد حاج آقای نورانی خداوند جنابعالی را در پناه خود محفوظ بدارد چه زیبا حق مطلب را ادا کردید

  5. شهروند گچساراني ٢ گفت:

    نمیدونم شهروند گچسارانی جون از کجا میسوزی ،تو راست میگی با اسم مخفی نظر نده

  6. حق گرا گفت:

    بسیار عالی سراسر نور ومعرفت.‌مشکل جامعه هدم توجه به واقعیت هاست…

  7. قشقایی گفت:

    درود بر حاج روز خوش
    واقعیت رو گفتین

else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president