کد خبر : 21975
تاریخ انتشار : پنجشنبه 27 خرداد 1395 - 21:26

۳۶ روز از رفتن مقتدایی گذشت؛ قحط الرجال» یا «عدم اراده دولت» ؟!

۳۶ روز از رفتن مقتدایی گذشت؛ قحط الرجال» یا «عدم اراده دولت» ؟!

متاسفانه تعلل دولت در پایان کشمکش انتخاب استاندار، موجب افزایش تعارضات و کش و قوس های حزبی قومی در خوزستان خواهد شده، و هر یک از احزاب در این استان می خواهند در تعیین استاندار نقش داشته و فرد نهایی را از همسویان با خود ببینند. آوای جنوب؛ ۲۲ اردیبهشت ماه گذشته عبدالحسن مقتدایی در

روحانیمتاسفانه تعلل دولت در پایان کشمکش انتخاب استاندار، موجب افزایش تعارضات و کش و قوس های حزبی قومی در خوزستان خواهد شده، و هر یک از احزاب در این استان می خواهند در تعیین استاندار نقش داشته و فرد نهایی را از همسویان با خود ببینند.

آوای جنوب؛

۲۲ اردیبهشت ماه گذشته عبدالحسن مقتدایی در استعفایی عجیب و پر از حاشیه با استانداری خوزستان خداحافظی کرد.

۳۶ روز از این موضوع می گذرد و هر از چند گاهی گمانه زنی هایی با معرفی برخی اسامی برای تکیه زدن بر صندلی استانداری خوزستان مطرح می شود، اما تاکنون هیچ یک از آنها نهایی نشده است.

وزارت کشور نیز عنوان می کند که گزینه های خود را به دولت داده است اما به چه دلیل این گزینه ها در جلسات هفتگی هیات دولت مطرح نمی شوند ” الله اعلم “؟ و چرا اینکه هفته های گذشته این موضوع حتی در کابینه دولت یازدهم نیز عنوان نشده است جای تعجب دارد؟!

حال باید پرسید آیا دولت تدبیر و امید بر اهمیت و جایگاه استانی مانند خوزستان که بیش از ۸۰ درصد از انرژی های کشور را تامین می کند واقف است؟ یا اینکه چرا دولت یازدهم در این موضوع مهم و حیاتی برای خوزستان تعلل می کند؟

باتوجه به همراهی و یکصدایی مردم و مسئولین استان بر استفاده از استانداری بومی برای مدیریت خوزستان، دولت روحانی پس از این ۳۶ روز حتی نتوانسته گزینه ای غیربومی و همسو با سیاست های خود برگزیند، و این پرسش مطرح می شود که آیا قطح الرجال است یا دولت اراده ای برای این مهم ندارد؟ ظاهرا مسئولان دولتی هنوز متوجه آثار منفی بلاتکلیفی مدیریتی موجود در استان مهم و استراتژیکی چون خوزستان نیستند.

خوزستان در ۳ سال گذشته می رفت تا علیرغم محرومیت های جدی موجود، مسیر توسعه را دست و پا شکسته پیدا نماید، اما تصمیم دولت برای جدایی مقتدایی از استانداری به یکباره خوزستان را به پرتگاه برده و این استان را از مسیر توسعه کنار میزند.

متاسفانه تعلل دولت در پایان دادن به کشمکش های انتخاب استاندار، موجب افزایش تعارضات و کش و قوس های حزبی قومی در خوزستان خواهد شد، به صورتیکه هر یک از احزاب در این استان می خواهند در تعیین استاندار نقش داشته و فرد نهایی را از همسویان با خود بر مسند استانداری بنشانند. اما به راستی این موضوع مشکل فعلی استان است یا عدم وجود مدیریت واحد در آن؟

دولت تدبیر و امید اگر به اهمیت انتخاب سریع استاندار برای خوزستان پی نبرده است، لااقل برای از دست نرفتن جایگاه سیاسی خود در این استان به سرعت اقدامی مناسب انجام دهد.

البته اقدام مناسب نیز همان سپردن سکان مدیریت استان خوزستان به فردی بومی و توانمند است که علاوه بر داشتن سوابق خوب مدیریتی نباید وامدار جناح های سیاسی و قومیت ها باشد.

در پایان باید گفت: دولت یازدهم که در معرفی شخصی حتی همسو با سیاست های خود عاجز مانده است، با ادامه این روند به نظر می رسد آنچه در حال نادیده گرفته شدن است، منافع مردم خوزستان و توقف قطار توسعه در استانی است که با انبوهی از مشکلات و محرومیت های بسیار دست و پنجه نرم می کند.

ایستادگی نمایندگان خوزستان در برابر انتخاب استاندار غیربومی/ انتخاب گزینه بومی سبب حفظ منابع خوزستان می‌شود

نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: از سوی وزیر کشور فردی غیربومی برای استانداری خوزستان انتخاب شده بود که نمایندگان در برابر این اقدام وزیر ایستادگی کردند.

 

جلیل مختار نماینده مردم آبادان در این خصوص، با اشاره به میزان حق قانونی نمایندگان در انتخاب استاندار جدید خوزستان، اظهار داشت: نمایندگان برای انتخاب استاندار جدید فقط حق مشورت و پیشنهاد گزینه اصلح از میان گزینه‌های معرفی شده به وزیر کشور را دارند.

وی با بیان اینکه تعیین استاندار از وظایف قانونی وزیر کشور است، افزود: نمایندگان خوزستان طی جلساتی که با وزیر کشور و ریاست جمهوری درباره انتخاب استاندار خوزستان داشتند به ارائه نظرات و پیشنهادات خود برای تعیین استاندار جدید پرداختند.

نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان خوزستان در جلسات برگزار شده مواردی از جمله بومی بودن، تعهد، آشنایی با مسائل و مشکلات، برخورداری از تخصص مدیریتی در بحث کلان و داشتن قدرت در زمینه مدیریت مباحث را به‌عنوان شاخص‌ و معیار انتخاب استاندار جدید اعلام کردند.

مختار با ابراز اینکه نمایندگان با پافشاری روی گزینه‌های بومی قصد کمک به حفظ منابع خوزستان را دارند، افزود: خوزستان به‌خاطر بحران‌های جدی از جمله کمبود منابع آبی و پدیده ریزگردها نیازمند استانداری است که با ایستادگی در برابر بحران‌ها بتواند دست‌های پشت‌پرده را آشکار کند.

وی درباره گزینه‌های مطرح شده از سوی نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای ریاست استانداری خوزستان، گفت: غلامرضا شریعتی، محمد سیاحی و ناصر راشدی از جمله گزینه‌هایی بودند که از سوی نمایندگان مجلس برای استانداری خوزستان به وزیر کشور معرفی شدند.

مختار تصریح کرد: دولت تاکنون به‌صورت رسمی هیچ‌یک از گزینه‌های پیشنهادی را تأیید نکرده و نمایندگان نیز تا زمانی که وزیر کشور اعلام نکند حق رسمیت دادن به هیچ‌یک از گزینه احتمالی را ندارند.

وی با اشاره به علت طولانی شدن زمان انتخاب و معرفی استاندار جدید خوزستان عنوان کرد: از سوی وزیر کشور فردی غیربومی برای ریاست استانداری خوزستان انتخاب شده بود که نمایندگان در برابر این اقدام وزیر ایستادگی کردند و به‌احتمال زیاد شاخص گزینه بومی بودن یکی از دلایل طولانی شدن معرفی گزینه نهایی برای استانداری خوزستان است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.