آوای جنوب

چشم طمع غیرمرتبط‌ها برای صندلی‌های مدیریت در کهگیلویه و بویراحمد / سازمان بازرسی هوشیار باشد

آوای جنوب
پدیده‌ای که می‌توان آن را پدیده‌ی «غیرمرتبط‌ها نامید»، تیشه به ریشه‌ی چرخه‌ی توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد زد و اگر رو به فزونی گیرد، نخست باعث نارضایتی کارکنان دستگاه‌ها خواهد شد و رضایت شغلی را کاهش خواهد داد. در مرتبه‌ی بعدی، از سر جمع این نارضایتی‌ها تنها عایدیِ استان، ضعف بیشتر و سقوط شاخص‌های رفاهی و معیشتی است. پدیده‌ای که پیامد آن هر چه باشد، رضایت عمومی نیست.

یکی از روزنه‌های امیدی که با شروع به کار دولت سیزدهم در جامعه به وجود آمد، تأکید بر شایسته‌سالاری و استفاده‌ی حداکثری از ظرفیت نخبگان و کارشناسان بود. اما حال با وجود گذشت بیش از سه ماه از آغاز به کار این دولت، گویی وضعیت به گونه‌ی دیگری در حال رقم خوردن است. در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی از انتصاب‌های غیرتخصصی و غیرکارشناسی شده در شرف وقوع است. این در حالی است که تا پیش از این گفته می‌شد در دولت جدید صندلی مدیریت و ریاست ادارت و سازمان‌ها به کسانی سپرده خواهد شد که شایستگی آن صندلی را داشته و پس از سال‌ها کسب تجربه در آن اداره یا سازمان، حال باید بر صندلی ریاست تکیه بزنند. اما اخیراً شنیده می‌شود برخی از کسانی که هیچ ارتباط سازمانی با اداره مورد نظر ندارند و بدون هیچ تجربه و تخصص مرتبطی قرار است سکان ریاست سازمانی را بر عهده بگیرند که نیازمند تجربه و تخصص است. مثلاً شنیده شده است که یکی از معلمان قرار است به عنوان مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد معرفی شود. گویی در این اداره هیچکس دیگری نیست که برخوردار از تجربه و تخصص باشد. شنیده‌های دیگر نیز حاکی از آن هستند که کارمند یکی از دستگاه‌های فرهنگی در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار است مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد شود. در همین راستا چندی پیش شنیده شده که شخصی از پزشکی قانونی قرار است ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان را بر عهده بگیرد. مواردی از این دست زیاد هستند. اما سؤال این است که چرا چنین پدیده‌ای در حال وقوع است؟ آیا ما در سازمان‌ها و ادارات‌مان با قحطی رجال رورو هستیم که نیازمند افرادی از سایر سازمان‌ها و ادارت هستیم؟
پدیده‌ای که می‌توان آن را پدیده‌ی «غیرمرتبط‌ها نامید»، تیشه به ریشه‌ی چرخه‌ی توسعه در استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد زد. دیگر دوره‌ی آزمون و خطا به پایان رسیده و فرصتی برای چنین آزمون‌هایی نمانده است. تحلیل‌ها نشان از آن دارند که رد پای نماینده‌ها در پیگیری چنین انتصاباتی به چشم می‌خورد. این در حالی است که استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرده بود از نماینده‌ها تنها مشورت گرفته خواهد شد. گویی صندوق انتخابات مهم‌تر از شایسته‌سالاری و تجربه و تخصص است. قرار نیست که به خاطر رضایت نماینده‌ها، صندلی‌های ریاست را کسانی بر عهده بگیرند که اندوخته و تخصص مرتبطی ندارند. پدیده‌ی غیرمرتبط‌ها اگر رو به فزونی گیرد، نخست باعث نارضایتی کارکنان دستگاه‌ها خواهد شد و رضایت شغلی را کاهش خواهد داد. در مرتبه‌ی بعدی، از سر جمع نارضایتی‌ها تنها عایدیِ استان، ضعف بیشتر و سقوط شاخص‌های رفاهی و معیشتی است. پدیده‌ای که پیامد آن هر چه باشد، رضایت عمومی نیست.
سازمان بازرسی هوشیار باشد تا قبل از وقوع، مسأله را علاج کند. چرا که افتادن در چرخه‌ی غیرمرتبط‌ها، دامی است که خروج از آن ممکن است روند توسعه‌ی استان کهگیلویه و بویراحمد را برای سال‌ها عقب اندازد

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president