آوای جنوب

دفاع ماندگار علیرضا اتابک فرماندار گچساران از عشایر منطقه/

آوای جنوب

استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان در مناطق عشایری این استان یک اولویت است.

به گزارش آوای جنوب؛سید علی احمد زاده در نشست شورای عشایر اظهار داشت: استان با توجه به قرار گرفتن در موقعیت خاص جغرافیایی محل عبور و گذر عشایر استان‌های همجوار بوده و توجه به زیرساخت‌ها در جامعه عشایری در واقع کمک به حل مشکلات بخش زیادی از جامعه عشایری جنوب کشور است.

احمدزاده افزود: جاده‌های ارتباطی مناطق عشایری استان با توجه به اقلیم بسیار نامناسب بوده و جابجایی و حمل و نقل در این مناطق با دردسرهای زیادی همراه است.

وی توجه به راه‌های ارتباطی عشایری را مهم برشمرد و گفت: مشکلات راه‌های ارتباطی عشایری در مناطق سردسیری به دلیل وضعیت کوهستانی چشم‌گیر بوده و با توجه به موقعیت کوهستانی محل سکونت عشایر احداث راه ارتباطی مستلزم هزینه‌های گزاف است.

احمدزاده بیان کرد: در شهرستان گچساران جامعه عشایری بهترین نگهبانان برای امنیت چاه‌ها و لوله‌های انتقال نفت هستند اما متأسفانه هیچ بهره‌ای از سهم نفت نمی‌برند.

 

در این نشست، فرماندار شهرستان گچساران گفت: شهرستان گچساران با تمام نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد متفاوت است. گچساران عشایری از استان های خوزستان، فارس، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و بوشهر را میزبانی می کند. مناطق عشایری گچساران دارای جمعیت بالای ۲ هزار خانوار و ۱۲ هزار نفر و ۳۰۰ هزار رأس دام است که از نظر چسپندگی قومیتی مشکلاتی داریم و همچنین از نظر امنیت عشایری نیز شاهد مشکلاتی هستیم.

وی با بیان اینکه «متأسفانه جمعیت عشایری رو به کاهش است» گفت: ما داریم سنت های عشایری را از دست می دهیم، در حالی که این سنت های عشایری است که ما را زنده نگه می دارد.
اتابک اظهار کرد: عشایر مشکلات خیلی زیادی دارد و باید مشکلات عشایر را متولیان امر عشایری از نزدیک لمس کنند.
فرماندار گچساران گفت: مولد بودن عشایر، توریست عشایری و دیگر ظرفیت های اقتصادی، اهمیت زیادی در تولید مایحتاج مردم و اقتصاد استان دارد.
اتابک افزود: برای شهرستان گچساران ما به دنبال هدیه نقد از طرف رئیس فراکسیون مجلس، رئیس سازمان امور عشایر کشور هستیم. ما تنش آبی داریم، دست به دامن نفت می شویم تا اینکه یک تانکر به ما بدهند که آبرسانی کنیم.
وی گفت: حداقل ۴ تانکر به ما بدهند که بدانیم این سفر ره آورد خوبی برای ما داشت

وی با تأکید بر بازسازی ناوگان آب‌رسانی، خاطرنشان کرد: برای تأمین تانکرهای آبرسان به مناطق عشایری استان از شرکت نفت گچساران تقاضای در اختیار گذاشتن تانکر آب را داشتیم که موافقت نشد، اما مقرر شد تانکرهای آبرسان عشایری از لوله‌های انتقال آب شرکت نفت برای آب‌گیری استفاده کنند.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: پنج پروژه بزرگ در استان برای تأمین آب شرب تعریف شد و بهره‌مندی عشایر از مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهم‌ترین کارهای صورت گرفته می‌باشد.

فضل الله آذرفر با بیان اینکه در سطح استان ۱۲ هزار خانوار با جمعیت بالغ بر ۷۲ هزار نفر سکونت دارند، افزود: ۱۷ درصد از باغ‌ها، ۲۷ درصد از محصولات زراعی و ۳۰ درصد صنایع دستی استان سهم جامعه عشایری است.

وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از ۱۳ هزار تن گوشت تولیدی در استان را جامعه عشایری تولید می‌کنند، ادامه داد: باید تلاش کنیم که وضعیت موجود جامعه عشایری حفظ شود.

آذرفر خاطرنشان کرد: در واقع ۷۲ هزار شغل از مشاغل استان متعلق به جامعه عشایری بوده و باید تلاش شود انگیزه زیست عشایری به ویژه در بین فرزندان عشایر افزایش پیدا کند.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد به چالش‌های مهم پیش‌روی جامعه عشایری اشاره کرد و افزود: جامعه عشایری استان امسال با تنش آبی شدید روبه‌رو بود و قریب به ۷۰ درصد از چشمه‌های عشایری استان خشک یا کم‌آب شدند.

آذرفر یادآور شد: کار آبرسانی به ۱۲ هزار خانوار عشایری استان با ۱۰ دستگاه تانکر فرسوده که قابلیت بیمه ندارند انجام می‌شود، که نیازمند ساماندهی اساسی هستند.

وی بیان کرد: یکی از چالش‌های مهم پیش‌روی جامعه عشایری امنیت بوده و با تمام تلاش‌های نیروی انتظامی و تقدیر از این زحمات، اما تشکیل اکیپ‌های ثابت برای تامین امنیت عشایر می‌تواند کمک بزرگی به این جامعه کند.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از چالش‌های مهم جامعه عشایری تصرف ایل راه‌های عشایری دانست و گفت: با سامانه GSI سعی در شناسایی عشایر حقیقی و جلوگیری از این موضوع شدیم.

بهترین برندهای ایمپلنت دیجیتال در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ولنجک
بهترین برندهای ایمپلنت دیجیتال در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ولنجک

آذرفر به وجود ۴ هزار کیلومتر راه روستایی در مناطق عشایری استان اشاره کرد و گفت: برای بهسازی یک کیلومتر راه عشایری با توجه به کوهستانی بودن منطقه دو میلیارد تومان اعتبار لازم است، این در حالی بوده که اعتبار موجود برای این بخش سه میلیارد تومان است، چطور می‌شود با این مبلغ چهار هزار کیلومتر راه را بهسازی کرد.

وی به نابرابری آموزشی در جامعه عشایری نسبت به مناطق روستایی و شهری گریزی زد و گفت: در اعتبارات در نظر گرفته شده برای آموزش عشایر مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده، که انتظار داریم در این بخش کمک شایانی به استان محروم کهگیلویه و بویراحمد شود.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: اغلب چاه‌های نفت و لوله‌های انتقال نفت در منطقه گچساران از محل زندگی عشایر می‌گذرد اما هیچ سودی از این موضوع به عشایر نمی‌رسد که انتظار داریم این موضوع در مجلس پیگیری شود.

مشکلات آموزش جامعه عشایری

هادی زارع پور مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد به مشکلات آموزش جامعه عشایری گریزی زد و گفت: در مناطق عشایری ۷۳ مدرسه سنگی و ۲۲ مدرسه کانکسی داریم که باید فکری برای آنها کرد.

وی در ادامه افزود: قبلاً طبق ماده ۲۸ قانون برای جامعه عشایری در استخدام‌ها، سهمیه‌ای در نظر می‌گرفت که این را به استان‌ها واگذار کردند که انتظار داریم به روال سابق برگردد.

باید به فقر جامعه عشایری توجه ویژه‌ای شود

همچنین در این جلسه مختار اندرخور رئیس آموزش و پرورش عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: باید امکانات و تجهیزات آموزشی با نگاه عادلانه توزیع شود. نباید دانش اموزان عشایری را با دانش آموزان کلان شهرها مقایسه کرد.

وی افزود: دانش آموزان عشایری با معلمان حق التدریسی و سرباز معلم فقط پوشش تحصیلی داده می‌شوند.

اندرخور با بیان اینکه باید به فقر جامعه عشایری توجه ویژه‌ای شود، گفت: بینی و بین الله خانواده‌ای به دلیل فقر فرزندش از تحصیل باز مانده و باید به جامعه عشایری توجه شود.

وی افزود: باید برای هوشمند سازی مدارس عشایری تلاش کرد. مدارس عشایری وضعیت مناسبی در حوزه بهداشت و سلامت ندارند که همچنین در این باره هم فکر جدی کرد.

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president