پیرامون: فلرینگ به پایینترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده است
آوای جنوب مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بیست و نهمین جلسه کمیته تخصصی محیط زیست شرکت ملی نفت ایران گفت: امروز، در پایینترین سطح گازسوزی در مقایسه با سالهای گذشته قرار داریم. به گزارش آوای جنوب ، در این جلسه، ابراهیم پیرامون، با تأکید بر نقش این شرکت در تأمین انرژی کشور اظهار
آوای جنوب
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بیست و نهمین جلسه کمیته تخصصی محیط زیست شرکت ملی نفت ایران گفت: امروز، در پایینترین سطح گازسوزی در مقایسه با سالهای گذشته قرار داریم.
به گزارش آوای جنوب ، در این جلسه، ابراهیم پیرامون، با تأکید بر نقش این شرکت در تأمین انرژی کشور اظهار داشت: مناطق نفتخیز جنوب سهم اساسی در تولید نفت و تأمین گاز کشور دارد و از طریق جمعآوری گازهای همراه، علاوه بر کاهش آلایندگی، خوراک مورد نیاز بخش مهمی از پتروشیمیها را نیز تأمین میکند. بنابراین، این شرکت نقشی کلیدی در اقتصاد و امنیت انرژی کشور ایفا میکند.
مدیریت چالشهای محیط زیستی صنعت نفت
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، با اشاره به چالشهای محیط زیستی صنعت نفت، تصریح کرد: فعالیت صنعت نفت در تمام دنیا ذاتاً همراه با انواعی از آلودگیهاست و باید این آلودگیها بهدرستی مدیریت شوند. با وجود چالشهایی نظیر قدمت و فرسودگی تأسیسات، تحریمهای بینالمللی و فاصله گرفتن از فناوریهای روز، تولید در این مناطق با حداقل آسیبهای زیستمحیطی انجام میشود که حاصل تلاش کارکنان در بخشهای مختلف است.
پیشرفت پروژههای کاهش فلرینگ
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اقدامات انجامشده برای کاهش گازسوزی تصریح کرد: با وجود افزایش تولید نفت فراتر از برنامه ابلاغی شرکت ملی نفت، توانستهایم به کاهش قابلملاحظهای در فلرینگ دست یابیم. امروز، در پایینترین سطح گازسوزی در مقایسه با سالهای گذشته قرار داریم و میزان فلرینگ نسبت به اوایل پاییز، که تولید نفت کمتری داشتیم، روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون فوت مکعب کاهش یافته است. وی این کاهش را نتیجه اقداماتی در حوزه تعمیرات، تأمین تجهیزات دوار و اورهال کارخانهها دانست و افزود: گازهای همراه، سرمایه ملی هستند و باید به بهترین شکل ممکن از آنها بهرهبرداری شود. اگرچه فلرها به نماد آلودگی تبدیل شدهاند، اما یرای فهم دقیق درخصوص نقش آنها در آلودگی شهر اهواز بایستی برمبنای یک آنالیز علمی دقیق، تمامی منابع آلاینده و نوع آلایندهها سنجیده شوند تا نقش صنایع و منابع مختلف مشخص شود و برای شهرها یک شعاع آلودگی در نظر گرفته شود.
سرمایهگذاری و بومیسازی تجهیزات برای کاهش آلودگی
وی مشکل فلرینگ را ناشی از چند عامل دانست و گفت: بخشی از این مسئله به مسائل اقتصادی و سرمایهگذاری برمیگردد، بخشی دیگر به شرایط چاهها و مخازن مرتبط است و قسمتی نیز به فرسودگی تجهیزات دوار مانند توربینها و کمپرسورها مربوط میشود. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به پروژههای در حال اجرا برای کاهش گازسوزی گفت: پروژههای مهمی طراحی شده و در حال اجراست. پروژههای مرتبط با پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیج فارس تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشتهاند و برخی از بخشهای آن، مانند ایستگاههای برق و پیشتراکمهای NGL900 و NGL1000، به مرحله راهاندازی رسیدهاند. همچنین پروژه تزریق گاز در میدان گچساران نیز آغاز شده که نقش مهمی در بهینهسازی تولید و بصورت غیر مستقیم بر کاهش گازسوزی دارد. وی در ادامه افزود: امیدواریم پروژه جمعآوری گازهای همراه در رگسفید-۱، که فاز اول آن هم اکنون راه اندازی شده است تا پایان سال به طور کامل در مدار عملیات قرار گیرد تا منجر به جمعآوری بیش از ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز شود و از میزان گازسوزی بالایی که در حال رخ دادن است، جلوگیری کند. پیرامون همچنین به توانمندیهای داخلی در این حوزه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حوزه ساخت داخل نیز پیشرفتهای قابلتوجهی داشتهایم و توانستهایم توربینهای داخلی را در واحدهای تقویت فشار راهاندازی کنیم. این اقدامات کوتاهمدت در کنار پروژههای بزرگ، موجب خواهد شد که در سالهای آینده میزان فلرینگ به حداقل ممکن برسد.
لزوم ارائه راهکارهای علمی و اقناع افکار عمومی
وی در پایان با تأکید بر اهمیت آگاهیبخشی و تبیین اقدامات محیط زیستی صنعت نفت اظهار داشت: انتظار میرود دستاندرکاران HSE و محیط زیست صنعت نفت با ارائه راهکارهای علمی و فنی، به کاهش چالشهای موجود کمک کنند. همچنین، باید در برابر بزرگنماییهایی که بعضا درباره آلایندههای محیط زیستی صنعت نفت انجام میشود، با استدلالهای متقن، ارائه آمار دقیق و تبیین اقدامات انجامشده، افکار عمومی را اقناع کنیم.
برچسب ها :آوای نفت و انرژی ، ابراهیم پیرامون ، گازسوزی ، محیط زیست ، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ، نفت و انرژی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0