محمدرضا کیاشمشکی ــ بروز حادثه آتشسوزی در پتروشیمی بوعلی سینا را میتوان کنار تمامی سختیها و مشکلات چند روز اخیر، باب خیری دانست که به ضعف ایمنی در صنعت پتروشیمی کشور بیش از گذشته توجه شود.
شاید توجیه بسیاری از مسئولان از بروز چنین حوادثی، طبیعی بودن بروز مشکلات فنی در حین انجام کار در صنایع مختلف باشد اما مرور میزان خسارات جانی و مالی حین کار در این صنعت در سالهای گذشته نشان میدهد که بروز حوادث در صنعت پتروشیمی ایران ترتیبی فراتر از دورههای طبیعی بروز حوادث دارد.
تنها در مدت ۶۵ روز از سال جاری (از ۱۱ اردیبهشت تا ۱۷ تیرماه) ۷ حادثه در صنعت پتروشیمی ایران رخ داده؛ یعنی بهطور متوسط هر ۹ روز یک حادثه در صنعت پتروشیمی کشور داشتیم.
وزیر نفت بامداد امروز پس از پشت سر گذاشتن ساعتهای سخت و تلاشی طاقتفرسا از موفقیت تیمهای عملیاتی حاضر در ماهشهر برای مهار و خاموش کردن آتش خبر داد. دست مریزاد! اما جناب وزیر! خاموش شدن آتش پایان کار نیست؛ تازه نقطه شروع پرداختن شما به مسئولیتی بزرگ و حیاتی است.
شما از همین امروز باید تمام مسئولان صنعت پتروشیمی را بهخط کنید و ایراد تاریخی HSE در این صنعت را ریشهیابی کنید. همانطور که همت کردید و شخصاً به محل حادثه رفتید و از نزدیک شاهد سوختن سرمایههای کشور بودید؛ این کار نیز همت شخص شما را میطلبد. این کار نیازمند دستور وزیر است تا همگان خود را ملزم به اطاعت از عالیترین مقام وزارت نفت ببینند. دستور دهید بررسی شود که چرا در ۶۵ روز، ۷ حادثه تلخ در صنعت پتروشیمی کشور رقم خورده و بروز حوادث آتشسوزی پای ثابت فعالیت سالانه صنعت پتروشیمی کشور شده است.
جناب آقای مهندس زنگنه! شما امروز وزیر نفت کشوری هستید که فرزندانش برای رسیدن به این مرز از توانمندی صنعتی، از جان و زندگی خود مایه گذاشتهاند؛ پس زمان را از دست ندهید و پرونده HSE صنعت پتروشیمی را همین امروز در وزارت نفت باز کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0