کد خبر : 7903
تاریخ انتشار : شنبه 19 اردیبهشت 1394 - 11:14

روایت بزرگواری از ناکامی پروژه‌های کهگیلویه / از پتروشیمی تا سدهای احداث شده اما بی‌حاصل

روایت بزرگواری از ناکامی پروژه‌های کهگیلویه / از پتروشیمی تا سدهای احداث شده اما بی‌حاصل

نماینده شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه و بویراحمد وضعیت پروژه‌های بی‌سرانجام و یا راه‌اندازی شده بی‌حاصل در کهگیلویه را تشریح کرد. آوای جنوب؛ حجت‌الاسلام سیدعلی محمد بزرگواری صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در ایجاد اشتغال برای جوانان این شهرستان تلاش‌هایی داشتم اما به نتیجه نرسید کارخانه سیمان سپوی دهدشت را نمونه‌ای از پروژه‌های اشتغالزای

بزرگوارینماینده شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه و بویراحمد وضعیت پروژه‌های بی‌سرانجام و یا راه‌اندازی شده بی‌حاصل در کهگیلویه را تشریح کرد.

آوای جنوب؛

حجت‌الاسلام سیدعلی محمد بزرگواری صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در ایجاد اشتغال برای جوانان این شهرستان تلاش‌هایی داشتم اما به نتیجه نرسید کارخانه سیمان سپوی دهدشت را نمونه‌ای از پروژه‌های اشتغالزای این شهرستان برشمرد و اظهار کرد: برای احداث این کارخانه تلاش‌هایی داشتیم اما سرانجامی نداشت.

نماینده کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با سرمایه‌گذاری که بومی منطقه بود همکاری کردیم و مبلغ ۱۵ میلیارد تسهیلات گرفت، پروژه کلنگ‌زنی شد و سرمایه‌گذار قول داد در سال ۸۸ فاز نخست کارخانه افتتاح شد.

بزرگواری درباره ناکامی این پروژه افزود: اما مدیرعامل و سرمایه‌گذار پروژه بعد از گرفتن تسهیلات عقب‌نشینی کرد. از آن زمان با ورود هر استانداری از سرمایه‌گذار جهت شرکت در جلسات و برنامه‌ریزی جهت ادامه کار دعوت می‌شد اما وعده‌های سرمایه‌گذار هیچ‌گاه عملی نشد.

وی از آخرین تلاش‌های خود و استاندار در اجرای عملیات پروژه سیمان گفت و خاطرنشان کرد: در آخرین نشستی که با سرمایه‌گذار پروژه و آقای خادمی استاندار داشتیم سرمایه‌گذار قول داد ظرف دو هفته آینده کار را شروع کند اما رفت که رفت.

بزرگواری پتروشیمی را از دیگر پروژه‌های ناکام این شهرستان برشمرد و با بیان این‌که درباره این پروژه باید واقعیت را به مردم گفت، افزود: این پروژه وابسته به پتروشیمی گچساران و پتروشیمی گچساران وابسته به بید بلند است.

نماینده شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه و بویراحمد با بیان این‌که خوراک پتروشیمی بیدبلند از عسلویه تامین می‌شود پیشرفت این پروژه را تنها ۲۵ درصد و در حال تعطیل دانست و تصریح کرد: پتروشیمی گچساران نیز با ۱۲ درصد پیشرفت راکد مانده است.

بزرگواری نشست‌های مشترک نمایندگان حوزه‌های انتخابیه در احداث این پتروشیمی‌ها با مقامات وزارت نفت در این باره را یادآور شد و گفت: سرمایه‌گذار اعلام کرد در صورتی که بید بلند راه‌اندازی شود قطعا پای کار در اجرای پروژه پتروشیمی دیگر شهرستان‌ها خواهم ماند.

این نماینده در توجیه نارضایتی مردم از وضعیت این پروژه تصریح کرد: در دهدشت پتروشیمی نبود که تعطیل شود. زمینی بوده که ما آن را سنددار و با رفع مشکل زیست‌محیطی و فراهم کردن زیرساخت‌ها، معارضات آن را برطرف کردیم.

بزرگواری با ابراز امیدواری از پیگیری و راه‌اندازی پتروشیمی دهدشت در دور بعدی نمایندگی افزود: انشاء‌الله پروژه را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه برسد. اگر ما نبودیم دیگران ادامه بدهند تا به نتیجه برسد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی احداث سدهایی بر روی آب‌های روان شهرستان که می‌توانست سطح وسیعی از زمین‌های کشاورزی را آبیاری و از این طریق جوانانی را مشغول به کار کند را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: سد کلات با توجه به تعریض جاده پاتاوه از ما گرفته شد.

بزرگواری سد مارون در منتهی‌الیه رودخانه واقع در منطقه را یادآور شد و گفت: این سد که در دولت سازندگی احداث شده بود آبادانی بهبهان را در پی داشت و هیچ سودی عاید ما نشد.

وی با بیان این‌که حتی حق آبه سد مارون هم به ما نرسید و از پشت سد نمی‌توان آب برداشت کرد، اضافه کرد: سد مارون زمین‌های لم‌یزرع بهبهان را آبیاری و مجتمع‌های بزرگ دامداری، مرغداری به خاطر آب همین سد در این شهر راه‌اندازی شد.

بزرگواری در ادامه خاطرنشان کرد: سد کوثر نیز به همین منوال از منتهی‌الیه منطقه ما احداث شد و آب آن نصیب بوشهر و عسلویه و البته بخشی برای گچساران شد.

نماینده شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حق‌آبه کشاورزی سد مارون را به ما ندادند سه سال است پیگیر هستیم حداقل حق‌آبه آب شرب شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام را از این سد بگیریم.

بزرگواری از سد بالیاب به نقطه امیدبخش شهرستان در استفاده از آب منطقه نام برد و با بیان این‌که قرار بود این سد نیز در پایین‌دست احداث شود سد را در دست مطالعه خواند و افزود: با پیگیری و سوال از وزیر نیرو قرار بر احداث در بالا دست شد.

وی هم‌چنین کلنگ‌زنی سد سرپری در سال ۹۲ را مورد اشاره قرار داد و با بیان این‌که اعتبار احداث این سد از محل بودجه استانی است، افزود: سال ۹۳ مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به سد سرپری اختصاص یافت و قرار بود از محل ماده ۱۸۰ مبلغی برای سد در نظر گرفته شود اما با توجه به درصد پیشرفت سد کوهبرد این سد در اولویت تامین اعتبار از ماده ۱۸۰ قرار گرفت.

بزرگواری ابراز امیدواری کرد سال آینده از ماده ۱۸۰ به سد سرپری اعتبار داده شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.