آوای جنوب

با گذشت چند سال از وعده احداث؛ کشت هندوانه جایگزین احداث پتروشیمی دهدشت شد

پتروشیمیقرار بود مجتمع پتروشیمی دهدشت در یک شهرک صنعتی و با نقش محوری احداث و تامین کننده مواد واحدهای پایین دستی منطقه احداث شود و از سویی مدیرعامل پتروشیمی کشور، وعده داده بود پتروشیمی‌های گچساران و دهدشت سال ۹۴ به بهره‌برداری برسد.

آوای جنوب؛

در سال ۱۳۸۶ یعنی حدود سه هزار و ۲۸۵ روز پیش، “محمدرضا باهنر” نماینده مجلس به همراه ”نجابت‌نیا” مدیرعامل وقت پتروشیمی کشور، “محمد موحد” نماینده وقت کهگیلویه بزرگ در خانه ملت و مسوولان سابق استانی و شهرستانی، کلنگ احداث پروژه پتروشیمی دهدشت را در دشت” کلاچو ” به زمین زدند و قول دادند هزار روزه این پروژه در اختیار مردم قرار گیرد به گونه‌ای که این هزار روز تبدیل به یک ضرب المثل محلی در بین مردم منطقه شد.

قرار بود مجتمع پتروشیمی دهدشت در یک شهرک صنعتی و با نقش محوری احداث و تامین کننده مواد واحدهای پایین دستی منطقه احداث شود و از سویی مدیرعامل پتروشیمی کشور، وعده داده بود پتروشیمی‌های گچساران و دهدشت سال ۹۴ به بهره‌برداری برسد.

در آذر ماه ۱۳۹۰ یعنی یک هزار و ۶۲۰ روز پیش، ” محمود احمدی‌نژاد ” رئیس دولت وقت در سفر خود به کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصمم هستیم تا پایان دولت دهم همه وعده‌های خود را عملیاتی کرده و در خدمت مردم قرار دهیم.

در سال ۸۵ تبلیغات گسترده‌ای در کهگیلویه و بویراحمد برای احداث پروژه دهدشت صورت گرفت و شور شوقی در دل جوانان جویای کارپدید آورد.

سال‌ها گذشت و مسوولان یکی پس از دیگری کنار رفتند و ناامیدی‌ها جای امیدواری‌ها را گرفت به گونه‌ای که “بزرگواری” نماینده اصولگرایان در کهگیلویه بزرگ پیشنهاد داد که به جای احداث پتروشیمی باید “دشت کلاچو” را به کاشت “هندوانه و پیاز ” اختصاص دهند.

نماینده شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی و چرام در مجلس پیش از این گفته بود: آقایانی آمدند و کلنگی در دشت ”کلاچو” دهدشت کهگیلویه با نام پتروشیمی دهدشت بر زمین زدند و عکس یادگاری گرفتند و چه چه و به به گفتند و قول دادند که هزار روزه آن را به مردم تحویل می‌دهند اما همین که از ”کلاچو” بیرون زدند همه چیز یادشان رفت.

حجت الاسلام سید علی محمد بزرگواری در گفت‌وگو با ایلنا از عملکرد مسوولان وقت کلنگ زنی پتروشیمی دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه انتقاد و اظهار کرد: آقایانی که آن وقت کلنگ زدند و عکس یادگاری گرفتند حالا بیایند و بگویند چرا هزار روزه این پروژه را تحویل ندادند؟!

بزرگواری تاکید کرد اگر از آن زمان تاکنون اجازه کاشت صیفی جات بویژه ”پیاز ” و ”هندوانه” داده می‌شد بازده اقتصادی بهتری از پتروشیمی داشت.

اکنون که هفت سال از وعده “باهنر، موحد و نجات نیا” برای احداث پتروشیمی دهدشت می‌گذرد و مردم منطقه از این پروژه ناامید شده‌اند، اراضی “دشت کلاچو” توسط نیروهای طرح پتروشیمی زیر بار کاشت هندوانه رفته است و اکنون در حال برداشت هندوانه هستند.

اگرچه آرزوی تولیدات پتروشیمی برای مردمان این خطه شاید دست یافتنی نباشد، اما بزودی محصولات هندوانه و گندم در روزهای آینده به عنوان اولین محصول در بازار در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

البته “سردار عدل هاشمی پور” منتخب مردم کهگیلویه بزرگ در مجلس دهم شورای اسلامی برای فعال شدن پروژه پتروشیمی دهدشت تلاش‌هایی را آغاز کرده و باید منتظر تخصیص اعتبارات از سوی دولت، سرمایه‌گذاران خصوصی و یا بنیادهای خیر بود.

این طرح حدود ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن را در ۱۱ گرید مختلف تولید می کند و لیسانس آن قرار است پس از نهایی شدن مذاکرات از شرکتLyondel Basel (آلمان) گرفته شود.

تأمین کننده خوراک این طرح نیز از خط دنا و شبکه گاز سراسری است و درصد اشتغالزایی این طرح در زمان بهره برداری نیزحدود ۲۰۰ نفر خواهد بود.

این در حالی است که این پروژه پس از هفت سال هنوز حدود پنج درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کهگیلویه بزرگ از چهار شهرستان کهگیلویه ، بهمئی ، چرام و لنده تشکیل شده که همگی در مناطق گرمسیری واقع شده و رتبه نخست بیکاری را از آن خود کرده‌اند.ایلنا

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president