سخنی با اعضای شورای شهر گچساران ؛ چرا از کارنامه تان نمی گویید؟
آیا شعارهای انتخاباتی را فراموش کرده اید ، ما که فراموش نکرده ایم ، ما به شما رای ندادیم تا در جلسات شبانه سیاسی در شهر و روستا شرکت کنید
شورای شهر نماد اراده مردم برای مدیریت مردمی هر شهر است و اعضای شورای شهر با برخورداری از رای مردم نمایندگان جامعه خود برای بهبود استانداردهای زندگی در آن هستند.
آوای جنوب؛
با کمترین زحمت هم می توان تنها با بررسی آرشیو سایت ها ،خبرگزاری ها و مطبوعات و پوسترهای تبلیغاتی بخصوص در دوران رقابتهای انتخاباتی که منجر به تشکیل شورای شهر فعلی شد حجم وعده ها، شعارها و بسیاری از گفته های نامزدهای انتخابات را که بیشتر برای جلب نظر «توده ها» و البته رسیدن به خانه آمال و آرزوها مطرح می شود بازخوانی کرد.
بعنوان یک خبرنگار نگار که هر روز سر و کارم با خبر، گزارش، مصاحبه و یادداشت است باید بگویم که کاندیداهای این دوره شورای اسلامی شهر دوگنبدان کمترین تعامل را با رسانه ها بخصوص برای بیان فعالیتها، عملکردها و دستاوردهای شان داشته اند تا رسانه ها و افکار عمومی بتوانند از این طریق دست به راستی آزمایی ادعاها و گفته های احتمالی آنان بزنند و گواه این حرف جلسات آنهاست که در هیچ کدام از رسانه ها یا عموم دعوتی بعمل نمی آورند.
البته در رسانه های ما کم نیستند افرادی که عنوان خبرنگار دارند و کار روزانه شان شده تماس گرفتن با فلان مسوول، فلان مدیر، فلان چهره سیاسی و فلان نماینده و بجای اینکه از این تماس ها دنبال نتیجه نافع برای افکار عمومی باشند، فقط تشنه اظهار نظرهای کلی دوستان هستند و بعد با تصاویر ، تیترها و تنظیم های اغلب غیرحرفه ای، سخنان گهربار! آقایان بخصوص نمایندگانی را که در برابر حقوق ملت سوگند خورده اند به خورد خلق الله با عنوان «خبر» می دهند.
بله؛ وقتی رسانه های نقاد، پیگیر و مستقل نداریم یا خیلی کم داریم، معلوم است وضع به چه صورت می شود. در واقع رسانه های خنثی باعث یکه تازی آنانی می شوند که باید پاسخگو باشند و در این میان فقط دود بی تحرکی رسانه ها و خبرنگاران ما به چشمان کم سوی مردمانی می رود که روزی به امید «تغییر» اوضاع زندگی و منطقه پیرامونی شان به برخی دوستان «آری» گفتند.
واقعا چرا اعضای شورای شهر که در برابر رای موکلینشان مسوولیت شرعی و قانونی دارند، کارنامه خود را شجاعانه در معرض دید و افکار عمومی و موکلینشان قرار نمی دهند؟ مگر مردم ولینعمتان شما نبودند ؟ مگر همین مردم کسانی نبودند که برای تصاحب رای آنها تماس های مکرری می گرفتید تا درب منزلشان را به روی شما باز کنند.
اینجاست که یاد ستادهایتان و کارناوال های شبانه آنروزها در شهر میافتم . بنرهایتان را که یادتان نرفته ، ماهم یادمان نرفته ، چه زرق و برقی داشت .
براستی ما را چه شده است؟ چرا اینقدر نسبت به ارزش رای خود بی تفاوتیم؟ شاید پاسخ خیلی سخت نباشد؛ مردم ما در ورطه گرفتاریهای روزمره زندگی شان افتاده اند و کلا چیزی بنام «مطالبه گری» را از یاد برده اند؛ تازه این حالت، فقط ویژه مردم نیست بلکه متاسفانه رسانه ها و اهل قلم ما نیز نا خود آگاه با شما همراه می شوند.
سوال اساسی از شورای شهر کنونی شهرستان این است که چرا از گزارش عملکردشان در رسانه ها خبری نیست؟
آیا شعارهای انتخاباتی را فراموش کرده اید ، ما که فراموش نکرده ایم ، ما به شما رای ندادیم تا در جلسات شبانه سیاسی در شهر و روستا شرکت کنید.
دیر یا زود مردم شهرم با شما نیز خداحافظی خواهند کرد. مردم شهر من حافظه ای دارند که نه شورای قومیتی اول را فراموش می کنند و نه شورایی که هر کدامشان رفتند و همانند رنگین کمانی در آسمان ناپدید شدند.
راستی ، اعضای شورای سابق و اسبق الان کجا هستند ؛ به کدامین سو رفته اند آنانی که در شعارهایشان می گفتند : دوباره می سازمت
در پایان به فرمایش رهبر انقلاب امام خامنه ای اشاره ای میکنم که می فرمایند : شما می دانید که رهبری برای برنامه های کشور سیاستگذاری می کند؛ برنامه را دولت می ریزد و دولت اجرا و بازرسی می کند. من البته در موارد زیادی که شکایتی می شود، یا از چیزی اطلاعی پیدا می کنم، منتظر نمی مانم که کسی بازرسی کند و بیاید به من خبر بدهد. خودم برای بازرسی می فرستم و اگر ببینم ناحقی وجود دارد، تا آن جایی که در حدود اختیارات قانونی من است، اقدام می کنم.
** وظایف و اختیارات شورای اسلامی شهر **
وظایف و اختیارات شورای اسلامی شهر به شرح زیر میباشد
۱- انتخاب شهردار برای مدت چهار سال
تبصره ۱- شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام نماید.
تبصره ۲- شهردار نمیتواند همزمان عضو شورای شهر باشد.
تبصره ۳- نصب شهرداران در شهرها با جمعیت بیشتر از دویست هزار نفر و مراکز استان بنا به پیشنهاد شورای شهر و حکم وزیر کشور و در سایر شهرها به پیشنهاد شورای شهر و حکم استاندار صورت میگیرد.
تبصره ۴- دوره خدمت شهردار در موارد زیر خاتمه میپذیرد.
استعفای کتبی با تصویب شورا
برکناری توسط شورای شهر با رعایت مقررات قانونی
تعلیق طبق مقررات قانونی
فقدان هر یک از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر.
۲- بررسی و شناخت کمبودها ، نیازها و نارساییهای اجتماعی ، فرهنگی ، آموزشی ، بهداشتی ، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرحهاو پیشنهادهای اصلاحی و راه حلهای کاربردی در این زمینههاجهت برنامهریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط
۳- نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرحهای مصوب در امور شهرداری و سایر سازمانهای خدماتی در صورتی که این نظارت مخل جریان عادی این امور نگردد.
۴- همکاری با مسئولین اجرایی و نهادها و سازمانهای مملکتی در زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و عمرانی بنا به درخواست آنان.
۵- برنامهریزی در خصوص مشارکت مردم در انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی با موافقت دستگاههای ذیربط.
۶- تشویق و ترغیب مردم در خصوص گسترش مراکز تفریحی، ورزشی و فرهنگی با هماهنگی دستگاههای ذیربط.
۷- اقدام در خصوص تشکیل انجمنها و نهادهای اجتماعی، امدادی، ارشادی و تاسیس تعاونیهای تولید و توزیع و مصرف، نیز انجام آمارگیری، تحقیقات محلی و توزیع ارزاق عمومی با توافق دستگاههای ذیربط.
۸- نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و داراییهای نقدی، جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها به گونهای که مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد.
۹- تصویب آیین نامههای پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با رعایت دستورالعملهای وزارت کشور.
۱۰- تایید صورت جامع درآمد و هزینه شهرداری که هر شش ماه یکبار توسط شهرداری تهیه میشود و انتشار آن برای اطلاع عمومی و ارسال نسخهای از آن به وزارت کشور.
۱۱- همکاری با شهرداری جهت تصویب طرح حدود شهر با رعایت طرحهای هادی و جامع شهرسازی پس از تهیه آن توسط شهرداری با تایید وزارت کشور و وزارت مسکن و شهرسازی.
۱۲- تصویب بودجه، اصلاح و متمم بودجه سالانه شهرداری و موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری با رعایت آیین نامه مالی شهرداریها و همچنین تصویب بودجه شورای شهر.
تبصره – کلیه درآمدهای شهرداری به حسابهایی که با تایید شورای شهر در بانکها افتتاح میشود واریز و طبق قوانین مربوطه هزینه خواهد شد.
۱۳- تصویب وامهای پیشنهادی شهرداری پس از بررسی دقیق نسبت به مبلغ، مدت و میزان کارمزد.
۱۴- تصویب معاملات و نظارت بر آنها اعم از خرید، فروش، مقاطعه، اجاره و استیجاره که به نام شهر و شهرداری صورت میپذیرد با در نظر گرفتن صرفه و صلاح و با رعایت مقررات آیین نامه مالی و معاملات شهرداری.
تبصره – به منظور تسریع در پیشرفت امور شهرداری، شورا میتواند اختیار تصویب و انجام معاملات را تا میزان معینی با رعایت آیین نامه معاملات شهرداری به شهردار واگذار نماید.
۱۵- تصویب اساسنامه موسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری با تایید و موافقت وزارت کشور.
۱۶- تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام میشود.
۱۷- نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری.
۱۸- نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر.
۱۹- نظارت بر امور تماشاخانهها، سینماها، و دیگر اماکن عمومی، که توسط بخش خصوصی، تعاونی و یا دولتی اداره میشود با وضع و تدوین مقررات خاص برای حسن ترتیب، نظافت و بهداشت این قبیل موسسات بر طبق پیشنهاد شهرداری و اتخاذ تدابیر احتیاطی جهت جلوگیری از خطر آتشسوزی و مانند آن.
۲۰- تصویب مقررات لازم جهت اراضی غیرمحصور شهری از نظر بهداشت و آسایش عمومی و عمران و زیبایی شهر.
۲۱- نظارت بر ایجاد گورستان، غسالخانه و تهیه وسایل حمل اموات مطابق با اصول بهداشت و توسعه شهر.
۲۲- وضع مقررات و نظارت بر حفر مجاری و مسیرهای تاسیسات شهری.
۲۳- نظارت بر اجرای طرحهای مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابانها، میادین و فضاهای سبز و تاسیسات عمومی شهر بر طبق مقررات موضوعه.
۲۴- تصویب نامگذاری معابر، میادین، خیابانها، کوچه و کوی در حوزه شهری و همچنین تغییر نام آنها.
۲۵- تصویب مقررات لازم به پیشنهاد شهرداری جهت نوشتن هر نوع مطلب و یا الصاق هر نوع نوشته و آگهی و تابلو بر روی دیوارهای شهر با رعایت مقررات موضوعه و انتشار آن برای اطلاع عموم.
۲۶- تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن با رعایت آیین نامه مالی و معاملات شهرداریها.
۲۷- تصویب نرخ کرایه وسایل نقلیه درون شهری.
۲۸- وضع مقررات مربوط به ایجاد و اداره میدانهای عمومی توسط شهرداری برای خرید و فروش مایحتاج عمومی با رعایت مقررات موضوعه.
۲۹- وضع مقررات لازم در مورد تشریک مساعی شهرداری با ادارات و بنگاههای ذیربط برای دایر کردن نمایشگاههای کشاورزی، هنری، بازرگانی و غیره.
تبصره ۱- در کلیه قوانین و مقرراتی که انجمن شهر عهدهدار وظایفی بوده است شورای اسلامی شهر با رعایت مقررات این قانون بعد از یک سال از تاریخ تصویب جانشین انجمن شهر خواهد بود.
تبصره ۲- وزارت خانهها و موسسات دولتی و وابسته به دولت و سازمانهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است موظفاند در طول مدت یک سال مذکور در تبصره فوق با بررسی قوانین و مقررات مربوط به خود هر کجا نامی از انجمن شهر سابق آمده و وظایفی را به آن محول نموده است جهت اصلاح این گونه موارد لایحه اصلاحی به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
۳۰- نظارت بر حسن اداره امور مالی شهرداری و کلیه سازمانها ، موسسات ، شرکتهای وابسته و تابعه شهرداری و حفظ سرمایه ، دارایی ها ، اموال عمومی و اختصاصی شهرداری ، و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها با انتخاب حسابرس رسمی و اعلام موارد نقض و تخلف به شهردار و |یگیریهای لازم بر اساس مقررات قانونی
تبصره – کلیه پرداختهای شهرداری در حدود بودجه مصوب با اسناد مثبته و با رعایت مقررات مالی و معاملاتی شهرداری به عمل می آید که این اسناد باید به امضای شهردار و ذی حساب یا قائم مقام آنان که مورد تآئید شورا یشهر باشند برسد.
۳۱- شورا موظف است در پایان هر سال مالی صورت بودجه و هزینه خود را جهت اطلاع عموم منتشر نماید و نسخه ای از آن را جهت بررسی بع شئرای شهرستا ن و استا ن ارسال کند.
۳۲- واحدهای شهرستانی کلیه سازمانها و موسسات دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی که در زمینه ارائه خدمات شهری وظایفی را بر عهده دارند ، موظفند برنامه سالانه خود را در خصوص خدمات شهری که در چهارچوب اعتبارات و بودجه سالانه خود تنظیم شده به شورا ارائه نمایند.
۳۳- همکار یبا شورای تآمین شهرستان در حدود قوانین و مقررات
۳۴- بررسی و تآئید طرحهای هادی و جامع شهرسازی و تفصیلی و حریم و محدوده قانونی شهرها پس از ارائه آن توسط شهرداری و ارسال به مراجع ذی ربط قانونی جهت تصویب نهایی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0