کد خبر : 62748
تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 شهریور 1404 - 9:45

حجم آب سد کوثر گچساران ۱۲۴ میلیون مترمکعب کاهش یافت

حجم آب سد کوثر گچساران ۱۲۴ میلیون مترمکعب کاهش یافت

آوای جنوب گچساران- آوای جنوب- مدیر اداره بهره‌برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: حجم آب موجود در مخزن این سد از ابتدای سال آبی(مهر ماه ۱۴۰۳) تاکنون ، بیش از ۳۸۱ میلیون و۶۳ هزار مترمکعب رسیده است که نسبت به مدت مشابه قبل از ۱۲۴ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. اکبر خدری افزود: در

آوای جنوب
گچساران- آوای جنوب- مدیر اداره بهره‌برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: حجم آب موجود در مخزن این سد از ابتدای سال آبی(مهر ماه ۱۴۰۳) تاکنون ، بیش از ۳۸۱ میلیون و۶۳ هزار مترمکعب رسیده است که نسبت به مدت مشابه قبل از ۱۲۴ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

اکبر خدری افزود: در حالی که ۵۰۵ میلیون و ۷۲ هزار مترمکعب آب در مدت مشابه سال گذشته در سد کوثر ذخیره بوده است.

وی بیان داشت: ۳۲۳ میلیون و ۶۳ هزار مترمکعب آب از مهرماه ۱۴۰۳تاکنون از سد کوثر گچساران برای مصارف مختلف رها شده است.

مدیر اداره بهره‌برداری و نگهداری سد کوثر گچساران ادامه داد: در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته بیش از ۳۱۵ میلیون مترمکعب آب از این سد رهاسازی شد.

خدری اظهار داشت: در سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۳ تا کنون) بیش از ۱۲۳میلیون و ۹۹ هزار مترمکعب آب آشامیدنی، ۸۹میلیون و ۲۵ هزار مترمکعب آب کشاورزی، ۱۰۱ میلیون متر مکعب برای سایر (زیست محیطی) و ۹میلیون و ۱۹ هزار متر مکعب آب در بخش صنعت رهاسازی شد.

وی با بیان اینکه نرمال(عادی) تراز مخزن بتنی این سد از سطح دریا ۶۲۵ متر است گفت: تراز این سد در سال آبی جاری به ۶۱۲.۷۶ متر رسید.

خدری با بیان اینکه ۶۹ درصد از گنجایش مخزن۵۴۷ مترمکعبی سد کوثر هم اکنون پر است افزود: آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تامین می شود و این رودخانه از رودهای شاه‌بهرام به وجود می‌آید.

وی بیان داشت: میزان آب ورودی به سد کوثر در سال آبی جاری بیش از ۲۳۵ میلیون و ۷۲ هزار متر مکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۶۰۳ میلیون متر مکعب بوده است.

خدری تصریح کرد: میزان بارندگی سال آبی جاری ( از مهرماه ۱۴۰۳ تا کنون) در ایستگاه هواشناسی سد کوثر ۱۶۵ میلی متر بود.

مدیر اداره بهره‌برداری و نگهداری سد کوثر گچساران گفت: میزان حجم آب تبخیری از سد کوثر در سال آبی جاری ۲۶ میلیون و ۲۱ هزار متر مکعب است.

به گزارش آوای جنوب سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تامین می‌کند.

سد ملی کوثر در ۵۵ کیلومتری شمال غرب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.

سد کوثر تنها سد بتنی مورد استفاده در کهگیلویه و بویراحمد است و ۲ سد چم شیر و تنگ سرخ در این استان مراحل ساخت خود را طی می‌کنند

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.