کد خبر : 71723
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۵۰

صادرات نفت خلیج فارس به ۳۶ درصد سقوط کرد

صادرات نفت خلیج فارس به ۳۶ درصد سقوط کرد

بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس در تازه‌ترین تحلیل خود از بازار انرژی، اعلام کرد که صادرات نفت کشورهای خلیج فارس به کمتر از نیمی از سطح پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران رسیده است. این در حالی است که قیمت نفت برنت با وجود ادعاهای ترامپ درباره ازسرگیری مذاکرات، همچنان در محدوده ۸۵ دلار نوسان

بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس در تازه‌ترین تحلیل خود از بازار انرژی، اعلام کرد که صادرات نفت کشورهای خلیج فارس به کمتر از نیمی از سطح پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران رسیده است. این در حالی است که قیمت نفت برنت با وجود ادعاهای ترامپ درباره ازسرگیری مذاکرات، همچنان در محدوده ۸۵ دلار نوسان می‌کند و بازار فیزیکی با کمبود شدید عرضه دست‌وپنجه نرم می‌کند.

به گزارش آوای جنوب، گلدمن‌ساکس در گزارشی با تاکید بر اینکه بازار فیزیکی طلای سیاه همچنان با کمبود عرضه روبه‌روست، برآورد کرد که صادرات نفت خلیج فارس با کاهشی چشمگیر، به حدود ۳۶ درصد سطح عرضه در پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه ایران رسیده است.

این بانک چندملیتی مستقر در نیویورک معتقد است که در بازه زمانی «تایید توافق هسته‌ای احتمالی، بین آمریکا و ایران یا تشدید قابل توجه درگیری میان دو کشور» نفت احتمالا در محدوده ۸۰ تا ۹۰ دلار برای هر بشکه نوسان خواهد کرد.

گلدمن ساکس همچنین ارزش منصفانه نفت برنت در بازار نقدی(لحظه‌ای) را حدود ۸۰ دلار به ازای هر بشکه برآورد کرده و بر این باور است که به‌رغم تداوم ابهامات درباره عرضه نفت خاورمیانه، بازار تنها مقدار محدودی از صرف ریسک (ریسک ژئوپلیتیکی) را در قیمت‌ها لحاظ کرده است.

همزمان با ادعای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر ازسرگیری مذاکرات با ایران به منظور بازگشایی تنگه هرمز و پایان دادن به جنگ پنج‌ماهه میان دو کشور که فضای بازار را با ابهام مواجه کرده است، نفت خام برنت در محدوده ۸۵ دلار معامله شد.

پافشاری مکرر ترامپ بر تکرار ادعاهایش در حالی مطرح می شود که اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در نشست خبری تاکید کرد «مادامی که شرارت آمریکا ادامه پیدا کند، مادامی که محاصره دریایی ایران اعلام شده باشد، مادامی که تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران و منافع آن ادامه داشته باشد و مادامی که همه مواردی که آمریکا در این مدت نقض کرده، همچنان ادامه داشته باشد، قاعدتا در وضعیت تنگه هرمز تغییر خاصی اتفاق نخواهد افتاد. لذا تمرکز مذاکرات با عمان بر این موضوع خواهد بود و موضوعاتی که مربوط به ایران و آمریکا می‌شود، باید در مراحل بعدی بررسی شود تا ببینیم اوضاع و احوال به چه سمت‌وسویی خواهد رفت.»

هرچند پس از ادعای ترامپ مبنی بر لغو حملات برنامه‌ریزی‌شده علیه ایران و انتشار گزارش‌هایی مبنی بر پیشرفت مذاکرات مدیریت عبور و مرور کشتی‌ها در تنگه هرمز، قیمت برنت به بازه پایین تا میانه کانال ۸۰ دلار عقب‌نشینی کرد، اما گلدمن‌ساکس تاکید کرده که بازار فیزیکی طلای سیاه همچنان با کمبود عرضه روبه‌رو و تحت فشار است.

برآورد این بانک حاکی از آن است که ذخایر قابل رصد نفت جهان طی دو هفته گذشته روزانه ۶.۳ میلیون بشکه تنزل یافته که از افت صادرات نفت از خلیج فارس و دریای سرخ، کاهش صادرات روسیه و افزایش واردات نفت توسط کشورهای آسیایی نشات گرفته است.

افزون بر این، گلدمن ساکس تخمین می‌زند که صادرات نفت کشورهای خلیج فارس، بر پایه میانگین متحرک هفت‌روزه، به حدود ۳۶ درصدِ سطح پیش از آغاز جنگ کاهش یافته است؛ در حالی که این رقم در اوایل ماه جولای نزدیک به ۸۰ درصد بود.

این بانک همچنین اعلام کرد که ظرفیت نفتکش‌های بارگیری‌شده در دریای سرخ از زمان اعلام محاصره توسط حوثی‌ها(انصارالله یمن)، ۲۲ درصد کاهش یافته است. (یمن پیش‌تر در پاسخ به محاصره فرودگاه صنعا توسط عربستان و در چهارچوب اصل «محاصره در برابر محاصره»، محاصره دریایی علیه ریاض را اعلام کرد.)

همچنین طبق برآورد گلدمن ساکس، صادرات نفت عربستان سعودی نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته روزانه ۲.۴ میلیون بشکه کاهش یافته است.

این بانک در بخش دیگری از این گزارش، به کاهش اخیر عرضه نفت خام روسیه اشاره کرد. طبق برآورد گلدمن ساکس، صادرات نفت خام و میعانات گازی روسیه طی ۲ هفته گذشته روزانه ۱.۳ میلیون بشکه کاهش یافته است. علاوه بر این، اختلال‌های مکرر در بارگیری نفت در پایانه سی‌پی‌سی(کنسرسیوم خط لوله خزر/ CPC) در دریای سیاه باعث شده حجم صادرات این مسیر همچنان به‌طور محسوسی پایین‌تر از سطح معمول باقی بماند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.