کد خبر : 69885
تاریخ انتشار : شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۶

هشدار آژانس بین‌المللی انرژی درباره شوک نفتی پیش‌رو

هشدار آژانس بین‌المللی انرژی درباره شوک نفتی پیش‌رو

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی با اشاره به کاهش سریع ذخایر نفتی جهان هشدار داد: ما ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک را وارد بازار کردیم که قیمت‌ها را ۲۰ دلار کاهش داد، اما اکنون این ذخایر در حال اتمام هستند و مصرف انرژی به شدت تحت تأثیر بسته شدن تنگه هرمز قرار خواهد گرفت.

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی با اشاره به کاهش سریع ذخایر نفتی جهان هشدار داد: ما ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک را وارد بازار کردیم که قیمت‌ها را ۲۰ دلار کاهش داد، اما اکنون این ذخایر در حال اتمام هستند و مصرف انرژی به شدت تحت تأثیر بسته شدن تنگه هرمز قرار خواهد گرفت.

به گزارش آوای جنوب به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، فاتح بیرول مدیر این آژانس روز دوشنبه در حاشیه نشست وزرای مالی G7 در پاریس هشدار داد که ذخایر تجاری نفت جهان ممکن است تنها چند هفته دیگر پاسخگوی تقاضا باشد.

کاهش ۲۴۶ میلیون بشکه‌ای ذخایر در دو ماه

بر اساس گزارش ماهانه IEA که در ۱۳ می منتشر شد، ذخایر جهانی نفت در ماه مارس و آوریل با رقم بی‌سابقه ۲۴۶ میلیون بشکه کاهش یافته است. روزانه حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می‌کرد که معادل ۲۰ درصد مصرف جهانی نفت بود، اما این مسیر عملاً بسته شده است.

بیرول تأکید کرد که ازد سرگیری کامل و بدون قید و شرط ترافیک کشتیرانی در تنگه هرمز، مهم‌ترین گام برای کاهش شوک انرژی ناشی از جنگ ایران خواهد بود.

بزرگترین انتشار ذخایر استراتژیک در تاریخ

کشورهای عضو IEA در ۱۱ مارس ۲۰۲۶ با انتشار ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری خود موافقت کردند که بزرگ‌ترین اقدام هماهنگ در تاریخ این سازمان محسوب می‌شود. این میزان بیش از دو برابر ۱۸۲ میلیون بشکه‌ای بود که در سال ۲۰۲۲ پس از حمله روسیه به اوکراین منتشر شد.

با وجود این، بیرول هشدار داد که این ذخایر نامحدود نیستند و تا ۸ می تنها ۱۶۴ میلیون بشکه از این میزان به بازار عرضه شده است.

پیش‌بینی کسری شدید عرضه

IEA پیش‌بینی کرده است که عرضه نفت جهان در سال ۲۰۲۶ حدود ۳.۹ میلیون بشکه در روز کاهش یابد، در حالی که پیش‌بینی قبلی کاهش ۱.۵ میلیون بشکه‌ای بود. بر اساس گزارش این آژانس، بازار نفت تا پایان سه‌ماهه سوم سال جاری به شدت با کسری عرضه مواجه خواهد بود و حتی اگر درگیری‌ها تا اوایل ژوئن پایان یابد، این کسری ادامه خواهد یافت.

مؤسسه مورگان استنلی نیز هشدار داده است که اگر تنگه هرمز تا ژوئن بسته باقی بماند، قیمت‌ها ممکن است مجدداً جهش کنند و هشدار داد که بازار نفت در «رقابت با زمان» قرار دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.