کد خبر : 55804
تاریخ انتشار : پنجشنبه 16 اسفند 1403 - 11:01

دومین اقتصاد کشور؛ دومین بیکار کشور/نفس شهر در نخاله و زباله بند آمده است

دومین اقتصاد کشور؛ دومین بیکار کشور/نفس شهر در نخاله و زباله بند آمده است

آوای جنوب خاموشی‌های ناگهانی صدای مردم را درآورده قطعی‌های مکرر و بی‌برنامه برق در استان خوزستان، به‌ویژه در شهر اهواز، موجب گلایه مردم شده است. این وضعیت، علاوه بر ایجاد مشکل برای شهروندان، موجب اختلال در فعالیت ادارات و کسب‌وکارها شده است. در روزهای اخیر، شهروندان اهوازی بارها از قطعی‌های برق بدون اطلاع قبلی گلایه

آوای جنوب

خاموشی‌های ناگهانی صدای مردم را درآورده
قطعی‌های مکرر و بی‌برنامه برق در استان خوزستان، به‌ویژه در شهر اهواز، موجب گلایه مردم شده است. این وضعیت، علاوه بر ایجاد مشکل برای شهروندان، موجب اختلال در فعالیت ادارات و کسب‌وکارها شده است.
در روزهای اخیر، شهروندان اهوازی بارها از قطعی‌های برق بدون اطلاع قبلی گلایه کرده‌اند. پیام‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که اپلیکیشن “برق من” هیچ‌گونه برنامه‌ای برای خاموشی‌ها ارائه نمی‌دهد و تماس با شرکت توزیع برق نیز نتیجه‌ای جز انتظار طولانی و یا عدم پاسخ‌ ندارد.
برخی شهروندان می‌گویند که در برخی مناطق، برق در یک روز دو الی سه بار قطع شده است، درحالی‌که هیچ اطلاع‌رسانی دقیقی از سوی مسئولان صورت نگرفته است. بی برقی باعث قطع آب و عدم آنت‌دهی گوشی نیز می‌شود که مشکلات مضاعفی برای مردم ایجاد کرده و بسیاری را با چالش‌ روبه‌رو کرده است.
سید محسن موسوی‌زاده، نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در دیدار با وزیر نیرو، با انتقاد از وضعیت نابسامان برق استان، بر لزوم توجه ویژه به خوزستان تأکید کرد. وی گفت:
“خوزستان از قطب‌های اصلی تولید برق کشور است، اما مردم این استان خود بیشترین آسیب را از قطعی‌های برق می‌بینند. این وضعیت غیرقابل قبول است و وزارت نیرو باید فوراً تدابیری برای کاهش خاموشی‌ها اتخاذ کند.”
در همین حال، مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز در نشست شورای اداری استان اعلام کرد که ادارات پرمصرف باید دیزل ژنراتور تهیه کنند تا در ساعات اوج مصرف، وابستگی کمتری به شبکه برق داشته باشند. این سخنان، در حالی مطرح شده که بسیاری از کارشناسان معتقدند مشکل اصلی، ضعف زیرساخت‌ها و نبود برنامه‌ریزی شفاف در مدیریت برق است.
کارشناسان حوزه انرژی معتقدند که مشکل قطعی برق در خوزستان، ناشی از ضعف در سرمایه‌گذاری برای توسعه شبکه و عدم استفاده بهینه از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر است. یک کارشناس انرژی در این‌باره می‌گوید:
“خوزستان پتانسیل بالایی در تولید انرژی خورشیدی دارد، اما هنوز اقدام جدی برای توسعه این ظرفیت صورت نگرفته است. همچنین، نیاز به نوسازی شبکه انتقال و ایجاد نیروگاه‌های جدید به‌شدت احساس می‌شود.”
با ادامه روند کنونی، نگرانی‌ها درباره تابستان پیش‌رو و افزایش مشکلات برق در استان بیشتر شده است. اکنون مردم خوزستان انتظار دارند که مسئولان، فراتر از توصیه‌های کلی، اقدامات عملی و فوری برای حل این معضل انجام دهند.
وزیر نیرو قول داده است که با همکاری وزارت نفت زمستان سال آینده خاموشی برق نخواهیم داشت وی تاکید کرده با توجه به برنامه‌های ویژۀ در دست اجرا امیدواریم مشکل ناترازی برق تا اوج بار ۱۴۰۵ حل بشود.
🛑🛑🛑🛑
خوزستان دومین اقتصاد کشور، دومین استان بیکار!
خوزستان، استانی که سهم بزرگی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد، همچنان یکی از بالاترین نرخ‌های بیکاری را تجربه می‌کند.
استاندار خوزستان با اشاره به وضعیت نامناسب این استان در جدول بیکاری کشور اعلام کرد که برای بهبود شرایط، افزایش سقف تسهیلات بانکی و تسریع در پرداخت آنها ضروری است. او همچنین تصریح کرد که صنایع بزرگ خوزستان اگرچه درآمد بالایی تولید می‌کنند، اما میزان اشتغال‌زایی آن‌ها قابل توجه نیست.
سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد که حل بحران بیکاری در خوزستان بدون مشارکت جوامع محلی ممکن نخواهد بود. او با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی استان، مشکلات موجود را فراتر از کمبود منابع مالی دانست و بر لزوم بهره‌گیری از نیروی انسانی بومی در صنایع تأکید کرد.
دکتر سید مالک حسینی، که در رویداد «دانشگاه، مسئولیت اجتماعی و توانمندسازی جامعه محلی» سخنرانی کرد، بر نقش بنگاه‌های اقتصادی در بهبود شرایط زیستی و اشتغال منطقه تأکید داشت. او یادآور شد که خوزستان، با وجود اینکه سومین مالیات‌دهنده اقتصادی کشور است، همچنان با چالش‌های زیست‌محیطی، زیرساختی و بیکاری مواجه است.
سید یحیی میرزایی، رئیس پارک علم و فناوری خوزستان نیز در یک نشست تخصصی، این تناقض را مطرح کرد که چگونه استانی با رتبه دوم تولید ناخالص داخلی، همچنان نرخ بالای بیکاری را تجربه می‌کند. به گفته او، این مسئله نیازمند بازنگری در سیاست‌های اشتغال‌زایی و حمایت از کسب‌وکارهای نوآورانه است.
محمد امیر، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون، خوزستان را استانی «ثروتمند اما محروم» توصیف کرد. او خواستار اصلاح سیاست‌های استخدامی و اولویت دادن به نیروی کار بومی شد. همچنین بر لزوم کاهش آلایندگی صنایع و توجه به توسعه پایدار تأکید کرد.
کارشناسان معتقدند که افزایش تسهیلات بانکی، حمایت از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، الزام صنایع به استخدام نیروهای بومی و اجرای سیاست‌های جدی‌تر در زمینه مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها می‌تواند به کاهش بیکاری در خوزستان کمک کند.
با توجه به نقش استراتژیک خوزستان در اقتصاد کشور، اتخاذ راهکارهای عملی برای حل این بحران ضروری به نظر می‌رسد. آیا دولت و بخش خصوصی برای تغییر این وضعیت اقدام خواهند کرد؟
🛑🛑🛑🛑
شهری که نفس‌هایش در نخاله و زباله بند آمده است
اهواز در بحران مدیریت شهری غرق شده؛ زباله‌ها در خیابان‌ها جا خوش کرده‌اند، نخاله‌ها و سگهای‌ولگرد امان مردم را بریده و شهردار به جای عذرخواهی طلبکار است.
انتقاد صریح استاندار خوزستان از وضعیت مدیریت شهری در اهواز، بار دیگر این حقیقت تلخ را آشکار کرد که پایتخت نفتی ایران در گردابی از سوءمدیریت و بی‌توجهی گرفتار شده است. شهری که می‌توانست نماد پیشرفت و توسعه باشد، حالا به‌دلیل کم‌کاری مسئولان، با مشکلاتی ابتدایی مانند نظافت شهری، جمع‌آوری زباله و ساماندهی مبلمان شهری دست‌وپنجه نرم می‌کند. آیا این وضعیت درخور یکی از کلان‌شهرهای ایران است؟
مشکلات شهری اهواز، صرفاً به نظافت و مبلمان شهری محدود نمی‌شود. گرانی افسارگسیخته میوه و تره‌بار نیز به نگرانی جدی تبدیل شده است. استاندار، نظارت روزانه بر بازار را ضروری دانسته، اما آیا سازوکاری عملی برای مهار این نابسامانی وجود دارد؟ صرفِ بیان مشکلات، دردی را دوا نمی‌کند؛ آنچه مردم می‌خواهند، اقدام عملی است.
بی‌تفاوتی مدیریت شهری اهواز نسبت به مشکلاتی که زندگی روزمره شهروندان را مختل کرده، بیانگر یک بحران عمیق در ساختار اجرایی و نظارتی است. اگر نخاله‌های ساختمانی و زباله‌ها، همچنان چهره‌ی شهر را مخدوش کرده و ورودی‌های اهواز به جای استقبال از مسافران، صحنه‌ای آشفته و نازیبا ارائه می‌دهد، این یعنی برنامه‌ای برای تغییر وجود ندارد.
مدیریت شهری نباید به اداره‌ای روزمره و واکنشی محدود شود. برنامه‌ریزی اصولی، شفافیت در عملکرد و پاسخگویی به افکار عمومی، کمترین انتظاری است که شهروندان از مسئولان دارند. اگر شهردار اهواز واقعاً دغدغه بهبود اوضاع را داشت، باید از انفعال فاصله می‌گرفت.
مردم اهواز دیگر وعده‌های بی‌سرانجام را نمی‌پذیرند. زمان آن رسیده است که شهرداری، استانداری و دیگر نهادهای مسئول، به‌جای جلسات بی‌نتیجه، اقداماتی ملموس و قابل‌مشاهده برای بهبود وضعیت این شهر انجام دهند. اهواز سزاوار مدیریتی کارآمد، مسئول و پاسخگو است، نه شهری که هر روز بیش از پیش در گرداب بی‌برنامگی فرو می‌رود.
#بحران_مدیریت_شهری #شهرداری_اهواز #خوزستان #نظافت_شهری #مطالبه_گری

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.