آوای جنوب

پیش‌بینی اشتغال‌ ۱۴ هزار نفری سد چم‌شیر گچساران در بخش صنعت و کشاورزی/آنچه در دیدار تاجگردون؛ مدیرعامل آب نیرو و داودی مهر گذشت

آوای جنوب مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: اشتغال‌زایی سد چم‌شیر در بخش کشاورزی بیش از ۴ هزار نفر و بخش صنعت بیش از ۱۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است

وای جنوب

مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: اشتغال‌زایی سد چم‌شیر در بخش کشاورزی بیش از ۴ هزار نفر و بخش صنعت بیش از ۱۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

به گزارش آوای جنوب از یاسوج، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد به همراه غلامرضا تاج‌گردون در دیدار با مرادی مدیرعامل شرکت آب نیرو به بررسی شرایط همکاری آب نیرو در پروژه‌های سد چم شیر و تعیین تکلیف محل آبگیر در بدنه سد برای تامین آب اراضی هدف در شهرستان گچساران وهمچنین سد آبریز در کهگیلویه بزرگ پرداخت.

علی داودی مهر در این دیدار گفت : اشتغال‌هایی سد چم‌شیر در بخش کشاورزی بیش از ۴ هزار نفر و در بخش صنعت به فراخور صنایع احداثی بیش از ۱۰ هزار در سال‌های آتی پیش بینی شده است.

وی در ادامه بصورت مشروح شرایط دو پروژه را تبیین و برای تکمیل فرایند پروژه ها و رفع نگرانی ها از جمله موضوع اشتغال موارد جامعی را مطرح و عنوان کرد: مطالعات سد آبریز با حجم تنظیمی بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال با هدف تامین آب حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی پایین دست علی‌الخصوص دشت دهدشت و اشتغال زایی مستقیم و تامین کسری آب شرب و صنعت مناطق پایین به اتمام رسیده و در سال جاری مناقصه بخش های از جاده و تونل دسترس به محور و محل تجهیز کارگاه برگزار و عملیات اجرای این بخش آغاز می‌شود.

این مسوول ادامه داد: عملیات سد چم شیر رو به پایان است و بناست که هرچه سریعتر نسبت به اتمام ساخت بدنه و آغاز فرایند آبگیری و ذخیره سازی سیلاب‌های آتی اقدامات موثری انجام دهیم.

داودی‌مهر افزود: میزان سهم تخصیص استان (شهرستان‌های گچساران و باشت ) از حجم مخزن در بخش صنعت و کشاورزی ۱۲۵ میلیون متر مکعب است که نحوه و محل نصب آبگیرهای برداشت این سهم در این جلسه مورد بحث و بررسی واقع شد.

وی گفت: با برداشت این میزان از آب مخزن ، آب کشاورزی حدود ۸ هزار هکتار از اراضی دیم و مستعد کشاورزی شهرستان‌های یاد شده و همچنین آب صنعت خاصه صنایع بزرگی مثل نفت و … بصورت پایدار تامین می‌شود که سه تراز از بدنه جهت نصب آبگیر ها مورد توافق واقع شد.

سپس غلامرضا تاج‌گردون در سخنانی به وضعیت بارندگی و عدم ذخیره سیلاب‌های سال گذشته علی الخصوص فروردین سال جاری در استان اشاره کرد و از مسولان آب نیرو بعنوان یک مطالبه به حق در دو شهرستان خواست که نیاز استان در تکمیل طرح‌های فوق را به عنوان یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر برای بهبود شرایط اقتصادی و اشتغال مد نظر قرار دهند و ذخیره سیلاب ها برای جلوگیری از خسارات احتمالی و جلوگیری از موارد مشابه در بعضی از نقاط یک اولویت برای مدیران آب نیرو باشد

در پایان هم مرادی مدیر عامل آب نیرو به گزارشی از وضعیت پروژه‌های در دست مطالعه و اجرای آب و نیرو در استان شامل آبریز ، صیدون و چم شیر پرداخت و اظهار کرد: سد مخزنی چم شیر از جمله پتانسیل های ذخیره سازی، تنظیم و کنترل آب شناسائی شده در حوزه آبریز رودخانه زهره است.

وی عنوان کرد: آب ذخیره شده در این مخزن می تواند در دشتهای پایاب (لیراوی و حیات داود) و همچنین تأمین حقابه ها و دشتهای زیدون، هندیجان و سردشت در خوزستان مورد بهره برداری کشاورزی قرار گیرد

این مسوول عنوان کرد: همچنین تولید انرژی برقابی در نیروگاه پای بدنه سد پتانسیل دیگری است که در منطقه وجود دارد و مهمترین ویژگی سد چم شیر که آن را نسبت به سایر سدهای کشور متمایز می سازد این است که این سد بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلطکی (RCC) ایران است.

مرادی عنوان کرد: مهمترین آثاری که اجرای طرح سد مخزنی چم شیر دارد در ذخیره سازی و تنظیم آب رودخانه زهره، بهسازی کیفیت آن و ارزش فعالیت های کشاورزی و دامداری و تولید محصولات اساسی کشاورزی و محصولات علوفه ای در منطقه افزایش می یابد که در نتیجه آن سطح درآمد مطمئن و مکفی برای کشاورزان و دامداران ایجاد شده که باعث جلوگیری از مهاجرت آنها می شود.

مدیرعامل آب نیرو‌ادامه داد‌: با احداث نیروگاه در محل سد بخشی از نیازمندی‌های منطقه از نظر انرژی تامین خواهد شد و زمینه مناسبی برای شکل گیری امکانات تفریحی رفاهی در منطقه ایجاد خواهد کرد و در نهایت باعث تأثیر چشمگیری بر زیبایی طبیعی خواهد گذاشت.

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president