آوای جنوب

عالی‌پور خبر داد

رسیدن به ۳۰ متری آتش چاه ۱۴۷ در مرحله پاکسازی لوکیشن/ عملیات همچنان ادامه دارد

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: در مرحله پاکسازی لوکیشن، به ۳۰ متری آتش رسیدیم.
آوای جنوب
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: در مرحله پاکسازی لوکیشن، به ۳۰ متری آتش رسیدیم.

به گزارش آوای جنوب از گچساران،  ساعتی پیش مهندس پاک نژاد معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از عملیات مهار چاه ۱۴۷ بازدید کرد و مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که مسوول کل ستاد بحران و عملیات مهار چاه ۱۴۷ رگ سفید است، گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص آماده سازی شرایط جهت آغاز عملیات مهار چاه را ارائه نمود.

بر اساس این گزارش، مهندس عالی پور در ادامه بازدید روزانه خود ضمن ابراز خرسندی از تلاش‌های کارکنان شرکت در تسریع کار گفت: با اتمام مرحله راهسازی، احداث موقعیت کمپ‌ها، استخر ۱۳۰ هزار بشکه‌ای، در مرحله پاکسازی پیرامون چاه که از چهار روز گذشته آغاز شده تاکنون ۵۵ محموله از تجهیزات سوخته اطراف چاه تا ۳۰ متری مرکز حریق تخلیه شده و عصر امروز نیز با پوشش فوران آب، ضلع شمال غربی چاه پاکسازی خواهد شد.

مهندس عالی پور با اشاره به تکمیل ۲۵۰ کیلومتر خط لوله انتقال آب، ابراز کرد: با پایان آبگیری استخر اول به میزان ۱۳۰ هزار بشکه، مرحله نهایی پاکسازی دکل نیز آغاز خواهد شد.

وی افزود: در این مرحله با توجه به شدت حرارت، آب افشانی از ۱۰ نقطه با استفاده از موتور پمپ‌های ۱۲ سیلندر صورت گرفته و باقیمانده تجهیزات سوخته و بقایای دکل از موقعیت خارج خواهند شد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به برنامه جامع مهار چاه پرداخت و  اذعان کرد: در مرحله اول، هدف خاموش کردن چاه با روش Top Kill یا حمله به آتش از سطح است و در صورت عدم موفقیت، در دو موقعیت دو حلقه چاه امدادی، یکی عمودی و دیگری انحرافی،به طور همزمان حفر خواهد شد که  قرار است در ابتدا چاه عمودی تا عمق حدود ۲۴۰۰ متر حفر و در آن عمق عملیات Bottom Kill یا مهار چاه از  تحت الارض اجرا شود.

عالی‌پور ادامه داد:  اگر  چاه مهار نشد، از طریق چاه دوم که به صورت  انحرافی است به کار ادامه خواهیم داد.

مسئول ستاد مهار چاه ۱۴۷ رگ سفید بیان کرد:  این دو حلقه چاه که هم اکنون با هدف مقابله با فوران چاه حفاری می‌شوند، پس ازپایان عملیات به عنوان چاه‌های توسعه‌ای در مدار عملیات قرار خواهند گرفت.

وی عنوان کرد:  عملیات مهار و کشتن چاه ۱۴۷ نیز به طریقی انجام شود که پس از مهار امکان بازگشت به تولید آن امکان پذیر باشد.

مهندس عالی پور تصریح کرد: فراهم نمودن تمهیدات و مقدمات عملیات نهایی کنترل فوران شامل احداث خطوط لوله، گسیل تجهیزات و وارد سازی مخازن مختلف، تامین ماشین آلات راهسازی، آماده سازی استخر، ایجاد لوکیشن چاه‌های امدادی و بر پایی کمپ‌ها ، مرحله به مرحله به صورت شبانه روزی در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه عوامل اجرایی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با همکاری شرکت ملی حفاری ایران عملیات مهار چاه را  با سرعتی کم نظیر به پیش برده و در عین حال به رعایت اصل ایمنی و سلامت نیروها نیز اهتمام و توجه ویژه دارند.

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president