آوای جنوب

دست‌درازی مجلس و دولت به جیب ۱۳ میلیون کارگر زیر خط فقر در آستانه انتخابات

یک فعال کارگری در واکنش به مصوبه جنجالی امروز مجلس درباره معافیت مالیاتی حقوق کارگران گفت: آیا نباید به دولت تدبیر و امیدی که با هدف بسط و گسترش عدالت اجتماعی آمد خرده گرفت که چرا این گونه درخواست تبعیض آمیزی را ارائه نموده است؟

فرامرز توفیقی، فعال کارگری در گفت و گو با خبرنگاران، در واکنش به مصوبه امروز مجلس مبنی بر سقف معافیت مالیاتی ۱٫۵ میلیون تومانی حقوق کارگران که ۵۰۰ هزار تومان کمتر از حقوق کارمندان دولت تعیین شد، گفت: متاسفانه در ایام انتخابات و در بحبوحه نیاز به آرای مردم همیشه صحبت از صیانت ، حمایت ، دادخواهی و برگرداندن آب به جوی خود از کسانی شنیده می شود که بعد از نشستن بر کرسی قدرت به یکباره فراموش می کنند که چه عهد و پیمانی را با مردم بسته اند؟

آوای جنوب

وی ادامه داد: چه وظیفه ای خداوند سبحان بر عهده یک نماینده گذارده است؟ آیا هیچگاه مطالبات و درخواست های سالیان سال مطرح شده در شورایعالی کار را برای رفع این تبعیض آشکار مطالعه نموده اند ؟ آیا فرایند رسیدن به این نقطه و یکسان شدن سقف معافیت مالیاتی بر دستمزد را هیچگاه مطالعه نموده اند؟ آیا برداشت از جیب ۱۳ میلیون و سیصد هزار کارگری که این روزها یکصدا فریاد بر می آورند که در زیر خط فقر بلکه در زیر خط مرگ دست و پا می زنند را مصداق چه می نامند؟

توفیقی بیان کرد: آیا هیچگاه به فکر وادار نمودن کسبه و دلالان ارز و مسکوکات که هر ساله برای ارزش افزوده بر تبادلات بازار خدشه وارد می کنند تمهیدی اندیشیده اند؟ آیا فشار بر طبقه ضعیف کارگری خاموش کردن کورسوی امید در جامعه نیست؟ آیا به اثرات خانوادگی ، اجتماعی ، سیاسی این تصمیم ( معافیت ۲میلیونی کارمندان از مالیات و معافیت ۱٫۵ میلیون تومانی کارگران از مالیات) واقفند؟ آیا نباید به دولت تدبیر و امیدی که با هدف بسط و گسترش عدالت اجتماعی آمد خرده گرفت که چرا این گونه درخواست تبعیض آمیزی را ارائه نموده است؟

این فعال کارگری گفت: آیا نباید از وزارت کاری که در هنگام تنظیم بودجه با توجه به سابقه طولانی این تبعیض و تلاشهای رفع آن چگونه دوباره در چرخه آزموده را آزمودن دوباره افتاده است خرده گرفت؟ به راستی اندکی اندیشه در این باب و پاسخ به این سوالات آشکار می سازد که بهتر است بفکر مردمی باشیم که در همه صحنه ها ما را تنها نگذاشته اند و همیشه یار ویاورمان بوده اند . مردمی که با توجه به تمام سختیها و مرارتها دست از حمایت برنداشته اند.

====================================

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

مصوبه معافیت مالیاتی دیروز مجلس به ضرر کارگران است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه مصوبه دیروز مجلس مبنی بر تعیین دو سقف متفاوت معافیت مالیاتی حقوق برای کارمندان و کارگران به ضرر جامعه کارگری است گفت: با پیشنهاد این مصوبه مخالف بودیم اما در مجلس رأی گیری و تصویب شد.

محمد خدابخشی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت وگو با خبرنگاران درباره مصوبه دیروز مجلس که سقف معافیت مالیاتی حقوق کارمندان دولت را ۲ میلیون تومان و کارگران را ۱٫۵ میلیون تومان تعیین کرده بود، گفت:  براساس مصوبه مجلس در سال ۹۶ کارکنان دولت با حقوق زیر ۲میلیون تومان و سایرین (بخش خصوصی) با حقوق زیر ۱٫۵میلیون تومان، از پرداخت مالیات معاف می شوند.

وی با بیان اینکه  قبول دارم این مصوبه به ضرر جامعه کارگری است گفت: متأسفانه این بند بودجه تصویب شد. ما با این پیشنهاد مخالف بودیم ولی با رأی گیری به تصویب رسید.

سید محمد حسینی نماینده مجلس روز گذشته با بیان اینکه در لایحه بودجه دولت سقف حقوق دریافتی برای معافیت مالیاتی ۱٫۵ میلیون  تومان در نظر گرفته شده بود و این معافیت مالیاتی در کمیسیون تلفیق بودجه به ۲ میلیون تومان در ماه افزایش یافت، گفت: رئیس کمیسیون تلفیق دیروز در صحن علنی مجلس اصلاحیه‌ای را برای  بند مذکور در گزارش کمیسیون مطرح کرد و با حمایت مستقیمی که از سوی رئیس سازمان مالیاتی انجام شد قسمت عمده‌ای از نمایندگان نیز به این موضوع رأی دادند و  مصوبه کمیسیون تلفیق تغییر کرد.

حسینی گفت: چندین سال است که بایستی سقف معافیت مالیاتی کارمندان دولت و کارگران یکسان شود ولی متأسفانه در سال جاری نیز موفق به انجام این یکسان سازی نشدیم.

نماینده تفرش و فراهان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه استدلال خاصی برای تغییر مصوبه کمیسیون تلفیق در صحن مطرح نشد، از تصویب سقف معافیت دوگانه برای حقوق‌بگیران ابراز  تأسف کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه یکی از موارد مطرح‌شده از کاهش سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران را موضوع کاهش درآمدهای مالیاتی دولت عنوان کرد.

حسینی ادامه داد: به‌نظر بنده نباید سقف معافیت  مالیاتی دوگانه باشد، هرچند برای تصویب این بند در لایحه بودجه مشخص نشده است که چه‌مقدار در آمد مالیاتی برای دولت از محل کاهش سقف مالیاتی حقوق‌بگیران بخش خصوصی حاصل می‌شود.

همچنین یک مقام مسئول در وزارت امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه دولت مخالف تبعیض بین کارگران و کارمندان است، گفت: دولت موافق افزایش سقف معافیت مالیاتی به ۲میلیون تومان نبود.

=========================================

واکنش تُند “کارگران بیچاره” به مجلس “ضعیف‌کُش”

 
کارگران

مصوبه دیروز مجلس دهم که معافیت مالیاتی حقوق کارگران را ۱.۵ میلیون تومان و کارمندان دولت را ۲ میلیون تومان تعیین کرده بود، با واکنش تند کارگرانی که خود را بیچاره و زیر خط فقر و نماینده های مجلس دهم را ضعیف‌کُش خطاب کرده‌اند، مواجه شد.

مجلس دهم روز گذشته بنا به پیشنهاد غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ مصوبه‌ای جنجالی را گذراند که واکنش‌های تند جامعه کارگری ایران را درپی داشت.

بر اساس این مصوبه ضد کارگری، سقف معافیت مالیاتی حقوق کارمندان دولت ماهی ۲ میلیون تومان و کارگران ۱٫۵ میلیون تومان تعیین شد، این در حالی است که پیشتر کمیسیون تلفیق مصوب کرده بود، سقف معافیت مالیاتی حقوق برای تمامی حقوق بگیران بخش دولتی و غیر دولتی در سال آینده ۲ میلیون تومان باشد.

بر اساس آنچه سید محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرنگار تسنیم اعلام کرده، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ دیروز این پیشنهاد جدید را مطرح کرده بود که ظاهراً با حمایت رئیس سازمان امور مالیاتی همراه شد و مجلس هم بدون بررسی کارشناسی در کمترین زمان ممکن آن را تصویب کرد.

البته وزارت اقتصاد پس از آن به این مصوبه واکنش نشان داد و اعلام کرد که دولت موافق تبعیض بین کارگران و کارمندان نیست و نظر دولت از ابتدا تصویب سقف معافیت مالیاتی ۱٫۵ میلیون تومان برای تمامی حقوق بگیران بوده است. در عین حال زمزمه هایی از احتمال اصلاح این مصوبه در مجلس هم به گوش می رسد. علی لاریجانی رئیس مجلس به کمیسیون تلفیق ماموریت داده تا سقف معافیت مالیاتی حقوق را مجدد بررسی کند.

روز گذشته مسئولان جامعه کارگری و برخی نمایندگان مجلس نسبت به این مصوبه ضد کارگی و تبعیض آمیز واکنش منفی نشان داده و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، این اقدام مجلس و دولت را موجب ثبت خاطره‌ای تلخ در ذهن جامعه ۱۳ میلیون نفری کارگری از این روزه سیاه تلقی کردند.

انتشار مجموعه ای از اخبار درباره این مصوبه جنجالی روز گذشته با واکنش‌های متعدد و جالب کاربران خبرگزاری تسنیم مواجه شد که در ادامه بخشی از این نظرات را می بینیم:

سروش طهماسبی: اکثر قریب به اتفاق نمایندگان مجلس خود کارفرما هستند ! چه انتظاری دارید ؟ آنها نیاز به افرادی دارند که کاملا نیازمند و محتاج باشند مبادا بر علیه آنها اقدامی انجام دهند !

کارگر بخش خصوص: آخه یعنی چی؟کارگر بخش خصوصی که قرارداد یک ماهه و سه ماهه داره و نمیدونه دو ماه دیگه آیا کار و حقوق داره یا نه اون وقت درصد زیادی از حقوقش رو هم باید بده برای مالیات ولی کارمند دولت که خیالش از بابت آیندش راحته و میدونه اگه کار هم نکنه کسی جرات نمی کنه اخراجش کنه مالیات کمتری هم بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟کجای این قانون عدالته؟؟؟؟؟؟؟؟واقعا دارم شاخ درمیارم شاید شایعه باشه…..

علی: ما که تو کشورمان-فقر -بدبختی-بیکاری -دربدری و…هیچ مشکلی نداشتیم چطور شد تو این یکی تبعیض قایل شداند

پاشایی: برای نمایندگانی که با رای ما رفتن اونجا و بر علیه ما رای میدن متاسفم . این عین بی عدالتی و بی انصافی در حق اقشار ضعیف جامعه است کارکنان دولت با دریافتی بیشتر مالیات کمتری نسبت به سایر اقشار پرداخت خواهند کرد. در حالی که خط فقر حداقل دو میلیون تومان است واقعا شرم آور است که دولت از عده کثیری از فقرا مالیات دریافت می کند آن هم با تبعیض وبی عدالتی

مهندس مجری نظام مهندسی بیکار : عملکرد این مجلس واقعا افتضاح است – از یک طرف میگویند به دنبال کوچک سازی و چابک سازی بدنه دولت و واگذاری امور دولتی به بخش خصوصی هستند ولی در طرف مقابل = به جای حمایت از بخش خصوصی , مالیات بیشتری بر فعالان بخش خصوصی وضع میکنند نسبت به کارمندان دولت – تا کمر بخش خصوصی را بشکنند.

مهندس ژیوتکنیک: یک تبعیض و بی عدالتی آشکار بین مالیات کارمندان دولت و بخش خصوصی ؟؟ چرا بخش خصوصی باید مالیات بیشتری نسبت به کارمندان بپردازد ؟؟؟ کارمند دولتی که راندمان و بازده مفیدش ۴۵ دقیقه در روز است و با سهمیه بازی و پارتی بازی وارد سیستم دولتی کشور شده چه فرقی با فعالان بخش خصوصی دارد ؟؟؟

داود: چه قانون خنده داری….. دولت این همه مزایا و امنیت کار و … داره. زیر ۲ ملیون اونوقت بخش خصوصی زیر ۱٫۵ //// عدالت داره سر میره.. یکی جمع اش کنه خخخخخخخخخ

علی: همیشه کارگر مظلوم بوده و خواهد بود

منصف: سلام.آخه کارمند با کارگر چه فرقی میکنه .ضمن اینکه کارمند دولت کاملا از مزایا وتسهیلات دولتی استفاده میکند در حالیکه کارگر حقوقش را هم با تاخیر دریافت میکند.واقعا ظلم در حق کارگر شده است

شیخی: کارگرا باید هم از کارفرما تو سری بخوره هم از دولت اخرسر تو انتخابات ……..

علی: خیلی زحمت کشیدن قانون تصویب کردن از صبح ساعت ۸ تا شب ساعت ۱۰ اینجا کار میکنم با حقوق ۱میلیون تومن یکی نیست بیاد بگه حقتو قانونی میدن نمیدن عیدیتو گرفتی نگرفتی چند میدن شکمی که پر است از جیب های خالی دیگران بی غم است

کارگر: دم دولت تدبیر وامیییییییییییییییید گرم. خیلی هوای کارگران رو داره. دولتی ها تا۲تومن معاف شدند ولی کارگری ۱٫۵٫ عدالت کجاست؟

مهدی سام: چطور وقتی کارگران بابت عیدی هرساله ۲ تا ۳ برابر کارمندان پول می گیرند کسی صداش درنمیاد؟ آن زمانی که فرد کارگر دارد کار کارمندی می کند …

asd: بیا جایت را با من عوض کن برادر

کارگر بیچاره: خدایا خودت بدادمان برس تا کی باید شرمنده زن و بچمون باشیم شرم کنید ما نمیتونیم یک کیلو گوشت قرمز برا بچمون بخرم . خدایا به فریادمان برس

ایمان: بالاخره دوره آخرالزمان که میگن همینه. اشکال نداره بذار آقایان این قشر زحمت کش رو له کنند. هدفشون اینه که میخوان این قشر با خانواده هاشون بدبخت تر و مفلوک تر بشن تا با بهره کشی بیشتر جیب شرکت های خودشون رو پر کنند. اشکال نداره ماهم خدایی داریم…

ناشناس: خدا ازتون نگذره کارگران بدبخت چه گناهی کرده

علی کارگر: فقط متاسفم واسه همچین دولت و مجلسی کارشون شده فقط فشار به قشر ضیف بازم صدرحمت به احمدی نژاد که هوای ضعیفارو بیشتر داشت،واسه خودمم متاسفم که به همچین مجلس و دولتی رای میدم.

علی: وقتی غذایی سر سفره میزارن همیشه به ضعیفا و بیمارهای بیشتر توجه میکنند اول بشقاب غذای اونهارو پرمیکنند اما نمیدونم این چه حکمتیه که مستضعفین و کارگرای این مرزو بوم که الان بیشترشون هم تحصیل کرده های این مملکت اند شدن فراموش شدگان تاریخ مملکت ما

محمد: فقط متأسفیم

ناشناس: عجیب اینه که نزدیک انتخابات هم هستیم. یعنی تنها برهه ای در هر ۴سال که کارگرا رو آدم حساب میکنن همین حوالی انتخاباته که اونم پرید…

کارگر: اگر حقوق نمایندگان هم ۱۵۰۰بود حتما مالیات را حذف میکردند ولی چون مرفه بی دردند و هیچ اطلاعی از احوال کارگران نداردند میبرند …و به ریش کارگر جماعت میخندند….خدا قوت نماینده کارمند…..

ایمان: با این تورمی که آقایان پایین آوردن تا ۱۰ سال دیگه حقوق کارگر غیور به ۱۵۰۰ نمیرسه که بخواد مالیات بهش تعلق بگیره .سیاست این آقایان گداپروریه .تا می تونن ملت زحمت کش رو مقروض و فقیر نگه می دارن تا ازش بهره کشی کنن و جیب شرکت هاشونو پر کنند .

علی:واقعا باید برای این تفکر ضعیف کش تاسف خورد. تا کی تبعیض، قشر کارگری ما نه ثبات شغلی داره ، نه مزایا و پاداش ماهیانه نه هیچ حمایتی ازش میشه ،حقوق ۸۱۲ تومنی هم براش تصویب میکنید. دیگه چی از جونش میخاید. همین یک امتیاز قشر کارمند که ثبات و احساس امنیت شغلی داره از هر چی امتیازه بالاتره متاسفانه فقط بلدن به قشر ضعیف زور بگن

رضا:مسولین غیر از خرابکاری کاری بلد نیستن… با ماهی یک میلیون مگه میشه زندگی کرد. سن ازدواج به ۴۰ سال رسیده. و این یعنی منقطع شدن یک نسل…

حسن: مالیات کارمندان دولت و فعالان بخش خصوصی باید یکسان و برابر باشد

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president