آوای جنوب

تاج گردون در گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو

متاسفانه واقعیت را به مردم نمی گوییم

مردم باید امیدوار باشند و این مسئله را بدانند که ما چشم مردم هستیم و اقتصاد از انحراف نجات پیدا کرده است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اقتصاد از انحراف نجات پیدا کرده است ولی نباید انتظار داشت رونق اقتصادی در زندگی مردم لمس شود و اگر ما با همین سرعت رشد اقتصادی سال ۹۳ را به پایان برسانیم باز هم به عدد شاخص در سال ۹۰ نمی رسیم.

آوای جنوب؛

غلامرضا تاج گردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی پیرامون معنای دقیق رشد اقتصادی گفت: موضوع رشد اقتصادی بعد از گزارش رئیس جمهور و گزارش اخیر بانک مرکزی به یکی از موضوعات مهم اقتصاد کشور تبدیل شده است.

وی ادامه داد: یک تفاوت فاحش میان اطلاعات آماری مسئولین و برداشت مردم نسبت به شاخص های آماری وجود دارد که این امر منجر به بروز اختلافات و تعارضات آماری می شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نحوه محاسبه پایه آماری در اقتصاد کشور اظهار داشت: تولید ناخالص داخلی کشور به یک عددی ختم می شود که آن عدد به عنوان پایه آماری لحاظ می شود و در حال حاضر پایه آماری ما سال ۸۳ است؛ یعنی بانک مرکزی براساس قیمت های سال ۸۳ عمل می کند.

وی ادامه داد: تولید ناخالص داخلی کشور در این شش ماهه نسبت به مدت مشابه در شش ماهه سال گذشته بنا بر آمار بانک مرکزی رشد مثبت داشته است.

به گزارش آوای جنوب تاج گردون با بیان این که باید اجزای رشد مثبت اقتصادی را در نظر گرفت تصریح کرد: ما در محاسبه رشد اقتصادی باید به سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات که در زندگی و معیشت مردم نقش های مهمی و تاثیرگذاری دارند توجه کنیم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به انواع مختلف آمارها گفت: یک سری از آمارها مخصوص کار کارشناسی است و یک سری دیگر از آمارها هم مدیریتی هستند اما سری سوم آمارها آن دسته هستند که باید به جامعه منتقل شوند مانند آمار سنواتی و در زمان ارائه این نوع آمار باید به نتایج و پیامدهای آن در زندگی مردم توجه شود.

تاج گردون با بیان این که در پایان سال ۹۱ کشور رشد منفی ۵٫۸ را تجربه کرد بیان داشت: رشد منفی ۵٫۸ در سال ۹۱ به معنای آن است که ما نسبت به سال پایه ۸۳با یک آمار کاهش مواجه بودیم و وقتی صحبت از رشد مثبت ۴ درصدی می شود به معنای آن است که جلوی سقوط گرفته شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان این که نباید مردم انتظار لمس کردن رشد اقتصادی را در زندگی خود در حال حاضر داشته باشند اظهار داشت: اگر ما با همین سرعت رشد اقتصادی سال ۹۳ را به پایان برسانیم باز هم به عدد شاخص در سال ۹۰ نمی رسیم بنابراین نباید انتظار داشته باشیم رشد و رونق اقتصادی اعلام شده از طرف دولت در زندگی مردم ملموس باشد.

تاج گردون با اشاره به مهم بودن ترکیب رشد مثبت اقتصادی بیان داشت: بخش کشاورزی در نیمه اول سال ۹۲ رشد مثبت ۶٫۹ را تجربه کرد و این رشد در سال جاری به ۳٫۲ تقلیل یافته است و این امر به معنای نزول رشد در بخش کشاورزی نیست بلکه بیانگر کاهش بازده تولید در این بخش است.

وی ادامه داد: در بخش نفت در نیمه اول سال ۹۲ ما شاهد رشد منفی ۱۳٫۵ بودیم و این در حالی است که در شش ماهه اول سال جاری بخش نفت رشد مثبت ۹٫۲ مواجه شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به این که باید در ارایه آمار به ابعاد موضوع توجه شود تصریح کرد: اقدام دولت یازدهم در جلوگیری از روند رکود کار ارزشمندی است اما برای این که مردم رونق و رشد اقتصادی را در زندگی خود احساس کنند باید صبر کرد.

تاج گردون اظهار داشت: آن چیزی که مردم را از لحاظ اقتصادی آزار می دهد نوسانات نرخ اقتصادی است و اگر ما بتوانیم پایداری رشد اقتصادی را فراهم کنیم مردم احساس آرامش می کنند.

تاج گردون در پاسخ به این سوال که با این آمار و شاخص های اعلام شده که منفی است چگونه ما خروجی مثبت ۴ درصد را داشته ایم گفت: ثروتی آمار روند را ارائه کردند و بحث فنی را نمی شود به صورت رسانه ای و اجتماعی بدان پرداخت سه مفهوم اقتصادی را مطرح می کنم مصرف خصوصی، مصرف دولتی و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص اما آن چیزی که مردم آن را لمس می کنند مصرف خصوصی است تا جایی که مردم بتوانند پول خود را بهتر خرج کنند که در سال ۹۳ ما در این شاخص رشد منفی داشتیم اما در شش ماهه اول مثبت ۳٫۷ دهم درصد رسیده است.

*تخصیص عمرانی در سال ۹۲ و ۹۳ افزایش یافته است/ رشد بخش دولتی در صنعت و ساختمان در مقابل بخش خصوصی با روی کار آمدن دولت جدید

وی در ادامه اضافه کرد: اما چرا مردم این افزایش مثبت را لمس نمی کنند باید گفت در تشکیل سرمایه ثابت ناخالص رشد ما ۵٫۸ دهم درصد است و ما باید ماهیتا مباحث فنی را فنی نگاه کنیم یکی از اقلام سرمایه ناخالص بحث ساختمان و صنعت است در مسکن مهر ما در سال های ۸۹، ۹۰ و ۹۱ رونق داشته ایم و صنعت ساختمان جزو بخش خصوصی است اما در نقطه مقابل آن در سال ۹۱ کل اعتبارات عمرانی که دولت تخصیص داد ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است که در سال های ۹۲ و ۹۳ افزایش یافت بنابراین آن چیزی که مردم لمس می کنند صنعت ساختمان بخش خصوصی است و این در حالی است که دولت جدید در بخش دولتی صنعت ساختمان رشد داشته است.

تاج گردون با اشاره به این که اعتبارات عمرانی رشد پیدا کرده است ولی رونق آن را در جامعه لمس نمی کنیم افزود: مصرف دولتی ۳٫۲ رشد پیدا کرده است.

این نماینده مجلس با اشاره به این که باید آمارها را در کنار هم قرار دهیم ادامه داد: تمام ذخایرمان را مصرف کرده ایم به طوری که امکان انتقال منابع به داخل کشور وجود ندارد.

وی با اشاره به این که امکان ورود کالاهای مناسب به کشور وجود ندارد افزود: متاسفانه امکان انتقال ارز به منظور واردات کالاهای سرمایه ای و واسطه ای و گرفتن پول وجود ندارد خاطر نشان کرد: مرکز آمار و بانک مرکزی اقدام به انتشار آماری کرده اند که آمارهای این دو نهاد با یکدیگر تفاوت زیادی ندارد.

این نماینده مجلس با بیان این که باید به آنالیز روند موجود بپردازیم بیان کرد: از سال ۸۶ تا ۸۷ شاهد رشد خوبی در کشور بودیم.

* بروز تلاطم شدید اقتصادی در جامعه

وی با بیان این که خوشبختانه در کشور در یک مدت هفت هشت ساله با رشد خوبی مواجه بودیم گفت: تلاطم شدید اقتصادی در جامعه خود را نشان داده است.

تاج گردون با بیان این که از سال ۸۷ رشد اقتصادی پایین آمده است ادامه داد: در یک دوره هفت هشت ساله شاهد رشد اقتصادی بودیم به طوری که صادرات افزایش یافته بود.

این نماینده مجلس با اشاره به این که رشد اقتصادی حادث شده است و مردم آن را حس می کنند افزود: متاسفانه از سال ۸۷ به این سو رشد اقتصادی منفی شده است.

*متاسفانه واقعیت را به مردم نمی گوییم

وی با اشاره به این که در پایان سال ۹۴ می توانیم شاخص ها را همانند سال ۹۰ کنیم گفت: یکی از عیوب کشورمان این است که واقعیت را به مردم نمی گوییم.

تاج گردون با اشاره به این که اگر با این سرعت کار و از ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم اوضاع بهتر می شود ادامه داد: ما شاهد رشد اقتصادی ۴ درصدی در کشور هستیم این در حالی است که نرخ بیکاری منفی است و این مسئله برای مردم جای سوال دارد.

وی افزود: باید به مردم بگوییم کارخانه ای با ۳۰ درصد ظرفیت که در گذشته کار می کرد اکنون با ۵۰ درصد ظرفیت به ادامه فعالیت می پردازد و باید اذعان داشت که اتفاق خاصی رخ نداده است.

*در پایان سال ۹۴ به شاخص های ۹۰ می توانیم دست پیدا کنیم

نماینده مجلس با تاکید براینکه باید به مردم بگوییم که اگر تا پایان ۹۴ این رشد را داشته باشیم تازه به شاخص های سال ۹۰ دست پیدا می کنیم خاطر نشان کرد: متاسفانه در شهرستان ها در رده جوانان با ۴۰ الی ۵۰ درصد بیکاری مواجه هستیم.

* اقتصاد مجموعه ظروف به هم پیوسته است

تاج گردون در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه برای واقعی کردن آمار چه باید کرد افزود: اقتصاد مجموعه ظروف به هم پیوسته محسوب می شود به طوری که باید به اقتصاد با واقعیت نگاه کرد.

* اقتصاد از انحراف نجات پیدا کرده است

وی با بیان این که امید دادن به مردم کار خوبی محسوب می شود افزود: مردم باید امیدوار باشند و این مسئله را بدانند که ما چشم مردم هستیم و اقتصاد از انحراف نجات پیدا کرده است.

*مردم باید کل واقعیت ها را بدانند

نماینده مجلس با بیان این که مردم باید کل واقعیت های جامعه را بدانند خاطر نشان کرد: روسیه با افت شدید درآمد نفتی مواجه شده است به طوری که به راحتی این مسئله را با مردم در میان می گذارد.

تاج گردون با بیان این که رئیس جمهور و وزیر اقتصاد باید در بیان آمار واقعیت ها را به گونه ای مطرح کنند که برای مردم قابل لمس باشد اظهار داشت: باید سعی کرد در بیان آمار همه مسائل را بازگو کرد.

وی با اشاره به این که خوشبختانه در مسیر خوبی قرار گرفته ایم گفت: مسئولین باید گزارشات را ملموس تر به جامعه ارائه دهند تا مردم آن را لمس کنند.

** موسی الرضا ثروتی : به تاثیر مذاکرات هسته ای روی اقتصاد ایران نباید دلخوش بود

موسی الرضا ثروتی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی حاضر در این برنامه نیز گفت: دولت ها همواره هدفگذاری های متفاوتی دارند.

وی افزود: مردم به آمارهای دولتی بدبین شده اند. بنابراین باید یک نظام آماری مردمی در کشور ایجاد شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: دولت گذشته روی اشتغال و مسکن مهر کار کرد و ما شاهد رونق مسکن مهر و اشتغال در آن دولت بودیم اما دولت یازدهم روی تورم کار کرد و ما دیدیم که روند رو به رشد تورم کاهش یافت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دولت یازدهم بر همین اساس رشد حقوق کارمندان خود را ۱۴ درصد محاسبه کرده است چرا که معتقد است تا پایان سال تورم نقطه به نقطه به ۱۴ درصد می رسد.

نماینده بجنورد افزود: اما در دولت یازدهم نرخ بیکاری در حال افزایش و سرمایه گذاری، تولید، اشتغال و صادرات کاهش یافته است. بنابراین، مردم میان آمارهای ارایه شده و تحولات اقتصادی کشور سازگاری مشاهده نمی کنند.

وی گفت: بعد از انتخابات ریاست جمهوری، یک ثبات نسبی بر بازار کشور حاکم شد که به اعتقاد من دولت در آن هیچ نقشی نداشت و همین مسئله باعث شد تا روند رو به رشد تورم کاهش یابد. بنابراین در این دولت نیز ما در برخی شاخص ها رشد داشته ایم و در برخی دیگر روند نزولی را مشاهده می کنیم.

این نماینده منتقد ادامه داد: ما مخالف روحیه یا انگیزه دادن رییس جمهوری و اعضای دولت به مردم نیستیم اما معتقدیم تا زمانی که اقتصاد مقاومتی در کشور ایجاد نشود اقتصاد ایران با ثبات نخواهد شد و مردم همواره با مشکلات اقتصادی مواجه می شوند.

وی گفت: امیدوارم دولت و نمایندگان مجلس در مسیری گام بردارند که بهره وری و اشتغال در کشور افزایش پیدا کند، اما امروز مردم بسیاری نسبت به روند اجرای مسکن مهر و کمبود شغل در کشور معترض هستند و این موضوع را مکررا به اطلاع نمایندگان مجلس می رسانند.

ثروتی ادامه داد: متاسفانه برخی گمان می کنند مشکلات کشور با مذاکرات هسته ای حل خواهد شد و رونق و رشد در کشور حاکم می شود در حالی که مسئولان ما نباید چندان به این موضوع دلخوش باشند.

با دیگران به اشتراک بگذارید
else:
  • khamenei
  • hashemirafsanjani
  • president